Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medyanın engellileri kullanma(ma)sıyla ilgili neler sorabilirim? [Araştırma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

naser34

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ben İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Okuyorum. "Medyanın engellileri kullanma(ma)sı". Diye bir haber araştırması yapıyorum Bu bağlamda Yarın Çok seyredilen bir yarışma programının cast sorumlusu ile röportaj yapacağım.

1.Yarışma müracaat formunda bir engelli müracaat ettiğinde ilk tepkiniz ne?
2.Yarışmada hemen hemen hiç engelli yok. Sizce neden?
3.Yarışmaya bir engellini katılması için Başarı yönüne mi yoksa acınacak yönlerinin çokluğuna bakarsınız.
4.Yarışmaya katılımda engellilik bir avantaj mı Yoksa dezavantaj mı?
5.Engelli deyince kafanızda oluşan engelli imajı nedir?

Sizce daha neler sorabilirim.

bu sorulari sen hazirladiysan ya kafan hic calismiyo yada biraz softiriksin derim:)
saka bi yana engelliyi insan degilde oteki baska bi nesne gibi sorular engelliler biz sitesinde birazicik siritiyo gibi dursada inanin cok antipatik

shukufe;

Sevgili arkadaşım eleştirmek çok mu hoşunuza gidiyor.Hadi eleştirini yaptın.Ardından bunları sorarsan bence daha iyi olur diyebilirdin.
Bu sorular nasıl demedim başka daha neler sorabilirim dedim. Size sadece Pes diyorum.

naser34 arkadaş. boşverin yukarıdaki kişiyi. o her zaman öyle maalesef. çok güzel ve yerinde sorular hazırlamışsınız. Ben de merak ediyorum. Neden engelli yok? Beni de seçmelere çağırmışlardı. Mülakat yaptılar. O gündür bugündür ses yok.

1.Yarışma müracaat formunda bir engelli müracaat ettiğinde ilk tepkiniz ne?
2.Yarışmada hemen hemen hiç engelli yok. Sizce neden?
3.Yarışmaya bir engellini katılması için Başarı yönüne mi yoksa acınacak yönlerinin çokluğuna bakarsınız.
4.Yarışmaya katılımda engellilik bir avantaj mı Yoksa dezavantaj mı?
5.Engelli deyince kafanızda oluşan engelli imajı nedir?

sorularına ek olarak

6. Engelli yarışmacı olmaması ayrımcılık değil midir?
7. Engellilerin yarışma kazanabileceğine inanmıyor musunuz?
8. Yarışmacı seçerken "şekile-görünüşe" mi önem veriyorsunuz?
9. Engellilerin de engelsiz insanlar gibi iş sahibi olduğunu, üniversite bitirdiğini vb. biliyor musunuz?
10. BİR GÜN SİZ DE ENGELLİ OLABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? (BONUS SORU)

teşekkürler. röpartajına TÜRKÇE ALTYAZI koymayı unutma ki işitme engelli kardeşlerimiz anlasın. başarılar.

pronet. teşekkür ederim.
dün Endemol (canlı para,eyvah düşüyorum,var mısın yok musun? vs.. cast sorumlusu hanım efendi ile yarım saatlik bir görüşmem oldu. Bu hanım efendi özetle söyledikleri.Hiç bir engel grubuna karşı ön yargılı değiliz.Ama dekordan dolayı bazı yarışmalarda bazı engel gruplarını es geçebiliyoruz örnek eyvah düşüyorum da tekerlekli sandalyeler. Bunun dışında bilgi düzeyine başarılarına,kendini ifade etme durumuna ekran ışığına bakıyoruz. Ben bir özelliğe daha dikkat etmelisiniz. dedim insanlar haber seçimi yaparken bir takım krıterleri vardır. Bunu iletişim gazetecilik radyo tv sinema okuyanlar daha iyi bilir. coğrafi yakınlık şehir, aynı meslek ırk vs... "Ülke nüfusunun yüzde kaçı engelli biliyor musunuz" dedim. Bilmiyor. Ailesinde engelli yok. Çokta bilgisi yok.Ülkemizin yüzde 12.29 engelli 8 kişiden biri engelli 4 kişilik bir aile olarak bakarsan 2 aileden birinde bir engelli var. Engelliler bir engelli yarıştığında o yarışmayı engellilerin en az yarısında izlemek için yüksek bir dürtü oluşur. Bu da size yüksek bir izlenirlik reytingin garantisidir. "Gerçekten mi?" diye bir şaşırması var görmeliydiniz. Engellilik aslında bir avantajdır. Bundan sonra seçim yaparken bu krıterleri göz önüne alacağını sanıyorum.
Başarılı bir engellinin yarışmalarda yer alması insanların tutumlarında olumlu olarak yansıyacaktır.Henüz bir algısı olmayan çocukların algısı olumlu olacaktır. Aslında sosyal sorumluluk olarak ayda bir engelli çıkarmak engellilere büyük bir artısı olacak. Eğer isterse birkaç tavsiyede bulunabileceğimi söyledi.

bir kere eğer medyanın engelliyi kullanmaması için senin hazırladığın tarzda soruların sorulmaması lazım eğer bu soruların sorulmasına alet oluyorsan sen bile kullanılıyorsun demektir bunun olmaması içinde ne sen kendini kullandır ne de başka engellilerin kullanılmasına müsade et ve alet olma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt