Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meme CA için onkoloji ve genel cerrahi ayrı ayrı mı oran verir?

burjuvazi35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Annem için rapor almaya çalışıyorum. 15 yıl önce 3. evre meme kanseri tedavisi gördü. Şuan yılda bir kere kontrole gidiyor. Bir hastaneye gitti . Genel cerrahi % 40 verdi ve onkolojiye sevk etti. Onkoloji de % 40 verdi. Sormak istediğim şu: Bu iki oran ayrı ayrı mı hesaba katılır, Balthazard formülü uygulanıp toplam % 64 mü verilir, yoksa genel cerrahi ve onkoloji birlikte sayılıp sadece % 40 olarak mı değerlendirilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ikisinin ortak kararıyla, oran verilebilir.

Bölümlerin oranları ne için verdiğine bağlı...

Eğer cerrahi mastektomi nedeniyle, onkoloji kanser nedeni ile oran verdiyse ikisi ayrı hesaplanır. Eğer ikisi de geçirilmiş meme ca olarak oran verdiyse heyet bunu tek oran olarak kabul edecektir.

Remisyonda meme ca için %40 oran normal bir oran. Cerreahinin -eğer mastektomi yapıldıysa- verdiği %40 oranının mükerrer, yanlış veya yüksek olduğunu düşünüyorum. Engel oranları estetikten ziyade işlev eksikliği veya sağlığı tehdit kriterlerine göredir. Belli yaşın üstünde, çocuk sahibi olmayacak kişiler için memenin yokluğu bir sağlık probleminden ziyade "düzeltilebilir" bir estetik sorundur. Bunun için %40 vereceklerini sanmıyorum.

Küçük bir örnek vermek gerekirse, başparmağın olmamasıyle, yüzük parmağın olmaması estetik olarak aynı derecede sorundur. Ama işlevsel olarak yüzük parmağın hiç önemi yokken başparmak olmadan kalem, kaşık tutamazsınız.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Ancak kafama yatmayan kısım şu;
Genel cerrahi başka bir hastanenin onkoloji bölümüne yönlendirdi. Eğer ortak karar verilecekse neden yönlendirdi? % 40 deyip kestirip atabilirdi.

Kanser hastalarını muhakkak onkolojiye sevk ediyorlar zaten. Sizin hastanede bölüm olmadığı için başka hastaneye sevk etmişler. Bizde de kolon ca nedeniyle bir kaç kez rapor aldık. onkoloji muhakkak oluyor heyette. Genelde genel cerrahi ve onkoloji kararı yetiyor ama ikinci rapordan itibaren ille gastroenteroloji de görecek dediler. Kanun ne yazık ki net yazılmamış. Bu nedenle doktorların da kafası karışık. Doktordan doktora, heyetten heyete hatta bazen aynı hastane, aynı doktor, aynı heyet ama yıldan yıla değişebiliyor kararları.
***İlk raporum; onkoloji 40, genel cerrahi 25,
***ikinci rapor; onkoloji 40, genel cerrahi 0, gastroenteroloji 25,
***üçüncü rapor; onkoloji 0, gastroenteroloji(onkoloji görüşü ile) 60,
***dördüncü rapor onkoloji 0, gastroenteroloji (onkoloji görüşü ile 40.
Dört raporun dördü de birbirinden farklı. ilk iki rapor bir hastaneden, 3. ve 4. rapor bir başka hastaneden. hepsi birbirinden farklı :))Benim %40 ve üzeri işimi gördüğü için hiç itiraz etmedim. ilk üç rapor birer yıllıktı son rapor 5 yıllık. Sizinki şöyle olur demek yanıltıcı olabilir. Hatta 3. ve 4. raporlarda heyetteki göz doktoru ekstradan puan verdi muayene edip, ilk iki heyette sadece sorun var mı diye şifahen sorup 0 oran vermişlerdi. Bende uğraşmamıştım gerek yok diye. son iki raporda ilk yıl 9 puan veren göz doktoru ikinci yıl 7 verdi göz için :) Aynı doktor, aynı hastane, aynı muayene. %40 yeterliyse uğraşmak zaman kaybı bence.

burjuvazi35

Amacınız %90 üstü rapor almak ise bu imkansız.4.evreyim çok organa yayılım var kemoterapidne dolayı sağır kaldım iç organlarım yarım yamalak metastaz olanı kesip attılar. metastaz bir daha yaşadım yine parça parça alıp attılar. bunun dışında kanser ile polinöropati geldi çığlık atarak ağlatacak kadar işi bırakmama sebep olacak .kanser ile birlikte türkiyede tehisi konulan ve canlı kalan 4. kişi olarak bir sendroma yakalandım ( 3 sene aralıklarla devamı hastanaye yattım çıktım buna puan bile vermediler düşünün kas kontrolünü kaybettim) bunlar hep belgeli. kortizon ve başka bir ölümcül rahatszlığım ilacı tendon eklem hasarı verdi kopanlar yamalandı 1.5 sene aşkın işe gideemedim.evde her türlü ortopedik cihaz mevcut tekelekli sandalye ateller walkerlar botlar kolluklar dizlikler ) çok büyük ameliyatlar .diğer ölümcül hastalığın ellerimde ve eklemlerimde hasar zaten dışardan belli oluyor şu an sol elim 4 parmak işlevsiz.başparmak iyi çünkü platin ile iki kez sabitlediler. beynimde çok lezyon var dün yine lezyonlar büyüdü gözüme vurdu hastanelerden çıkmıyorum.yarın EEG var yine yine .....açıkçası yaşamıyorum hap alıp bu arada hap ile kemoterapi başlandı kanser deeğil diğer hastalığım için çünkü iş kötüleşti.velhasıl diyeyim ben ancak %90 üstü aldım. tüm vücut yara izi dolu açık göğüs kafesi dahil. bu arada sağ göz sıfır görüyor kaza geçirmiştim.....

Eğer yaşı 65 üstü ise sürekli olur rapor ama yaşı genç ise ve ilk kez rapor alacaksanız bu da 1-2 yıllık olacak çok çok büyük bir ihtimal.

kafa bulanık olunca yazmayı atlamışım----amacınız %90 ile ötv siz araç ise o oranı alabilmeniz mümkün değil.bendekileri yazdım atladığım da vardır beyin sisi yaşıyorum hafıza kaybım ayrı ....annenizi yormayın %90 altı aldığında o raporu bir yerde kullamayacaksanız.bunu iyi niyetle yazdım , devlet hastanelerindeki memurundan tutun doktoruna her çalışan hayattan bezdiği için biz hastalara ve engellilere ayrı bir kabalıkla davrnıyorlar.aşağılama ayrı , hele ki bir bayan olarak hastaneye giderken su bile bile içmedim ki tuvalete gitme ihtiycım olmasın da mikrop kapmayayaım diye .tuvaletler rezil.içler acısı biz bunu haketmiyoruz.annenize bunları yaşatmayın ,yine yazıyorum iyi niyetle yazdım. sadece yaşlı hali ile ordan oraya sürüklenip kan ter içinde kalanları gördükçe çok üzüldüm bu.

hanifeaydin
Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Umarım tez zamanda şifa bulursunuz.
Annem için sadece onkoloji ve genel cerrahi için rapor çıkarmıyoruz. iki kalçada da protez var. Yürümekte zorluk çekiyor. Hipertansiyon hastası ve klas 2 kalp kapak sorununu var. Sol kol komple lenfödem ve 65 yaş üstü.
Bütün bunları topladığımız zaman raporun % 90 üzeri çıkması gerekiyor. Ama belirtildiği üzere doktorların inisiyatifine bağlı. Maalesef yönetmeliğin ucu çok açık. Kesin net bir bilgiye ulaşılamıyor. O yüzden bekleyip görmekten başka bir şey kalmıyor. Herkes için hayırlısı olsun.

burjuvazi35

evet benim çoklu organ tutulumlu lupusa ve polinöropatime puan vermediler.türkiyenin en iyi doktorlarından raporlarım var .her hastane farklı .bence seçim öncesi zaten engelli raporlarını zorluyorladı artık tamamen vermemek için puan kırmak için ellerinden geleni yapacaklar.bana sürekli verilmesi gerekird kavgayla 2 yıllık aldım gibi.

Üst Alt