Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meme ca nedeniyle malulen emeklilik..?

aslihan1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 32 yaşındayım.
geçtiğimiz nisan ayında meme ca teşhisi ile ameliyat oldum mastektomi ameliyati.ameliyati.lenfler dahil alındı. Matestaz durumu vardi.
tabi ben bu maluliyet durumunu yeni öğrendim. Bugün başvurumü yaptim.beni sevk eettiler. ..

Benim sormak istediğim bu kontrolde ne yapıldıgi ve meme ca dan daha önce malulen emekli olan varmı.
Bu arada 3590 gün prim 10 senelik sigortam mevcut.

maluliyet cetveli'nde ilgili bölüm şu şekilde:

E. ONKOLOJİ

9. Meme (sarkoma hariç)
A. Anrezektabl lokal olarak ilerlemiş karsinom (inflamatuar karsinom, göğüs duvarı veya cilde doğrudan uzanımı bulunan herhangi bir boyuttaki tümör, aynı taraftaki internal mamarian lenf nodlarına metastazı bulunan herhangi bir boyuttaki tümör)
veya
B. Lokal ileri evre veya metastatik hastalıkta verilen antineoplastik tedaviye rağmen ilerleyen hastalık​

Malulen emeklilik hakkının kaldırılması.

merhabalar geçtiğimiz sene malulen emeklilik için hak kazandım.eylül ayına kadar da emeklilik hakkım devam edicek sonra kontrol için çağırıldım.

meme ca hastasıyım mastektomi ameliyatı oldum sağ lenf bezleri dahil alındı.

Sormak istediğim bir kaç soru var.

kontrol muaynesi için önce ssk merkezinemi gitmem gerekiyor.

İkincisi ( doktorum 3 ayda bir kontrol lere çağırmakta risk taşıdığımı söylemekte.Lucrin iğne oluyorum ve ilaç kullanıyorum bu süreci 5 seneye çekti.) çok şükür sonuçlarım bu süreçte temiz çıkmakta maluliyetim kesilebilir mi.

yani mastektomi olup maluliyet hakkı kazanıp maaşı kesilen arkadaşlarım varmıdır.

Teşekkür ederim

aslihan

Evet, eğer kontrol şerhini sgk koymuşsa, kontrol tarihi gelmeden 45 gün kadar önce sigorta müdürlüğüne gidip kontrol muayenesi için hastaneye sevk almalısınız

Maluliyet cetveli'nde kontrole dair şu ibare var:

"Diğer maddelerde maluliyet süresi belirtilmeyen ve “İyi diferansiye tiroid kanserleri ve derinin bazal hücreli kanseri” dışındaki tüm malign hastalıklar teşhis tarihinden itibaren 18 ay süresince malul kabul edilir ve bu süre sonunda hastalık durumuna göre maluliyet yönünden tekrar değerlendirilir"

Üst Alt