Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meme kanseri, ameliyat olduk fakat puan 80 verildi, itiraz etmeli miyiz?

Medihacan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,
Bir konuda sizin tecrübelerinizden faydalanarak yardım rica edeceğim.

Annem 4. evre meme kanseri & kemik metastazı var.
Sol meme ameliyatla tamamen alındı ve koltuk altı lenfleri temizlendi 2018 yılında.
Daha sonra birkaç yıl ilaç (hap) kullanarak tedavi süreci devam etti. Bu yıl kemoterapi ve radyoterapi uygulandı.

Kocaeli Gölcük Hastanesine sağlık kurul raporuna başvurduk ÖTV indirimi ve engelli kimlik kartı almak için. Ancak sadece onkolojiden 80 puan alabildik. Ameliyattan dolayı uzuv kaybı nedeniyle herhangi bir ek puan verilmedi. Sizce buna itiraz edip ameliyattan dolayı tekrar ek puan istesek faydası olur mu ? Gözleri de bozuk ama herhangi bir ek puan verilmemiş. Dizinde menüsküs yırtığı var, dizlerini katlayamıyor ve yürümekte zorluk çıkıyor , buna da puan vermediler. Ameliyatla protez takılmış olması gerekiyor dedi doktor puan verilmesi için, doğru mu ?

Ayrıca onkoloji tek başına en fazla 80 puan mı verebiliyor , yoksa isterse 90 puan verebilir mi yukarıdaki geçmişi olan bir hastaya ?

Bu arada engelli raporuna ücret alınmıyor diye söylense de bizden 1000 TL nakit para istendi ve raporu alabilmek için mecburen ödedik. Şuanki raporda 80 puan aldıgımız için bu ücreti geri isteyebilir miyiz ? İsteyebilirsek hastaneden mi yada nereden isteyeceğiz ? İtiraz etmemiz halinde tekrar daha fazla tutar ödememiz gerekeceği söylendi sağlık kurulundan. Şimdi ikinci kez tekrar ayrı bir para ödemeli miyiz, yada nedeyip itiraz edelim ?

Son olarak itiraz edip tekrar ikinci raporda da 80 puan almış olmamız halinde, ÖTV muafiyeti haricinde ÖTV indiriminden faydalanabiliyor muyuz ? Yoksa o sadece %40 uzuv kaybı olanlar için mi ? Bu arada meme ameliyatla alındı, bu da bir uzuv kaybı değil midir ?

Tüm soruları ayrı ayrı cevaplayıp yardımcı olursanız çok sevinirim, herkese şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba, meme kanseri için ameliyat olup, sol meme ve koltuk altı lenfleri alınmasına rağmen onkoloji puanına herhangi bir puan eklenmedi ve 80 puan aldık. Bu durumda ÖTV muafiyetinden faydalanamıyoruz. İtiraz etsek faydası olur mu ? Sonuçta bu da bir uzuv kaybı değil midir ? Teşekkürler

Bilgi Hazinedir

Medihacan onkolojiye ek olarak genel cerrah puanlama yapar diye biliyorum ameliyat eden doktordan ekipiriz isteyin.raporu alalı 1 ayı geçmedi ise bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğüne itiraz edin tekrar farklı hastanede heyete girin.1 ayı geçerse tekrar rapor çıkartmak için 6 ay sonra müracaat edebirsiniz yeni rapor çıkarmak için.Ödediginiz 1000tl için hastanenin ilgili sekreterliği ile görüşün almış olduğunuz raporu gösterin.Normalde bireysel müracaat larda engelli raporunu çıkartırken heyette herhengibir oran çıkmazsa ücret alıyorlar diye biliyorum. Yada almış olduğun rapora itiraz edip (il sağlık müdürlüğüne) farklı hastanede tekrar rapor çıkartırken ücret talep ediyorlar.

Merhaba,
itirazımızı yaptık zaten. Ameliyat ekiprizini gösterdiğimiz takdirde, net 10 puan eklenir mi bununla ?
İtiraz için gittiğimizde de tekrar ikinci 1000 TL ödememiz gerekiyor mu yani ?

Merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun diliyorum.Onkolojik branşta alınabilen en yüksek puan %80 dir.Başka bir rahatsızlığınızı bulunması ve bununda sizin yaşamınızı tamamen etkilemesi durumudan bu orana ek puan alabilme şansınız vardır.

İtiraz etmenizin ne yazık ki bir faydası olamayacağı kanaatindeyim.

ÖTV muafiyeti konusunda son 2 yıldır çok daha sıkı ve zorlaştırıcı tedbir alınmaktadır.

Saygılar.

merhaba ,
alınan kemotreapinin ve tedavinin üzerinden ne kadar zaman geçmiş, vücuda etkisi estetik fizik tedavi doku kaybı ( dahiliye , estetik cerrahi,fizik tedavi vb) ayrıca ortopedik sorun için hareket kısıtlaması için ek puan olmalıydı .illa ameliyat gerekmiyor.göz diyorsanız miyop ve hipermetrop için tabi alınmaz ama onun da detayları var.
sizde bazı şeyler atlanmış gibi duruyor hakem heyette herşeyi not alıp gidin.geç de yazmıl olabilirim ama onkologlar artık denetime girdiği için sgk -sağlık bakanlığı teftiş yolluyor ....%90 kanser için 85 yaş üstü artık tedaviye hiç yanıt vermeyenlere veriyorlar. bir akrabam öyle aldı 6 ay sonra vefat etti zaten . ben kanserden aldım en son tedavimin üstünden zaman geçtiği için 4.evre ve metastaz ve hala akciğerlerimizde sayısız 1 cm kitle olduğu halde puanı düşük verdiler.ama kanserin neden olduğu yıkımlar için puan aldım.

Çok geçmişler olsun annenizin sağlık durumu nasıl şu an

Üst Alt