Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meme kanseri evre 2 için %40 bulabilir miyiz?

xvet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem 7 yıl önce meme kanseri teshisi ile sağ memesi ve sağ koltuk altı lenf yumruları alındı
yası 62 yaştan dolayı yüzde 10 veriliyormuş
evre 2 olan kanserlerde yüzde 20 veriliyormuş
peki bunun haricinde koltuk altı lenfleri alindığı için dolaşim bozukluğundan yüzde verilir mi yada sağ kolunu yukarı tam kaldıramıyor ağır bir şey kaldıramıyor bununla ilgili yüzde ortepediden alabilir miyiz

bir de hiç psikiyatriye gitmedi yada şeker içinde dahiliyeye gitmedi ama ev ölçümlerinde şeker bir miktar yüksek çıkıyor sağlık raporuna bunlarıda ekeltmek için şuan devlet hastanesine psikiyatriye gitmesi gerekirmi yada dahiliyeye
yani bir kaydı veya raporu olupta ondan sonramı sağlık raporu için başvurmalıyız benim istediğim oran yüzde 40 olması yetiyor yardımcı olacak yol göstereceklere şimdiden teşekkürler.

Kafanıza göre sağlık raporuna bir şey ekletemezsiniz.

Eğer ameliyat nedeniyle kol hareketlerinde kısıtlılık varsa ortopediden oran alır ama bu çok ciddi bir şey olmaz. Psikiyatri sorunu nedir yazmamışsınız. Şekeri azıcık yüksek diye oran almaz. Şeker hastası olması lazım.

Her halükarda Özürlü Sağlık Kurulu Raporu için yetkili hastaneye başvurmanız gerekir. Zaten tüm bölümlerin görüşü olmadan rapor oranı verilmez.

Bir de anneniz için % 40'ı ne yapacaksınız pek anlayamadım. Anladığım kadarıyla emeklilik, maaşından gelir vergisi indirimi vs. gibi bir durum yok. Bakım maaşı bağlatmak istiyorsanız raporunda "ağır engelli" yazması lazım. Ayrıca gelir şartlarını da taşıması lazım.

Raporu tayin için kullanacağım rapora kafama göre bir şey ekletmek istemiyorum şu durumda yüzde 30 buluyor yüzde 10 bulmam lazım operasyon sonucunda sağ koluyla bir iş yapamıyor 5 litre suyu kaldırsa bile kolda ödem oluşuyor.

% 20, % 10 daha % 30 olmuyor. Formüle göre hesaplanınca % 27 eder. Dediğim gibi, kol için fazla bir şey vereceklerini sanmıyorum.

Her halukarda, rapor için yetkili hastanelerden birine başvurup tüm sorunlarını söylemeniz lazım. Belki biraz zorlayarak % 40 bulabilir. Eğer sorunları ciddi ise daha yüksek de alabilir.

Kol kısmında şöyle düşünün; tek kolu olmayana bile doğru dürüst oran verilmiyor. Çünkü diğer koluyla yaşamını idame ettirir diye düşünülüyor.

Siz hastaneye başvurun, nasıl olsa bir zararınız olmaz.

Tip2 şekere yüzde 20 veriliyormuşki annem hap kullanıyor yüzde 20 kanserden yüzde 10 60 yaş üzerinden oluyor bu sekilde psikiyatri ortepedi olmadan yüzde 40 gećiyor

Üst Alt