Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meme kanseri nedeniyle malulen emekli oldum. Kontrol istenecek mi?

tuna07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

1983 dogumluyum.
ilk ssk girişi 1999 eylul ayi.
2010 yilinds meme kanserine yakalandim. 2 sene sonrada akcigere matestaz yaptigi anlasildi. tekrar kemoterapiye basladim ve sol meme tamamen alındı.

SGK ya malulen emeklilik icin basvurdum. 22 temmuzda bana emekli oldugum bildirildi.

ama benim kafama takilan soru su: acaba beni ömür boyu mu emekliye ayirdilar, yoksa 2 ya da 3 yil sonra tekrar muayeneye cagirirlar mi.

birde benim durumumda olan bi kişi ÖTV vergisi oddmeden araba alabilir mi.

yardimci olursaniz sevinirim.

SGK kontrol şerhi koymamışsa daha sonrasında kontrole çağırma ihtimali çok düşük. Ancak bir şikayet durumunda kontrole çağırabilir.

Rapor oranınızın % 90 ve üzeri olması gerekiyor araç alabilmeniz için. Doktorunuza danışabilirsiniz bu oranı alıp alamayacağınızı.

Kısmet'İn dediği gibi, emeklilik evrağınızda bir kontrol şerhi konmamaışsa, kontrole çağırmayacaklar demektir.

Ama unutmayın, teorik olarak sgk her istediği kişiyi her istediği zaman kontrol muayenesine çağırabilir.

emeklilikte kontrol şerhi

Ben malulen emekli oldum.2011 kasimda meme kanseri sebebiyle sol memem alındı 8 kür kemoterapi aldim. 1 yıl sonra akciğer e metastaz yaptığı anlasildi.28 kür daha kemoterapi aldim. emeklilik basvurusu yaptım. Kabul edildi. 20 eylül den 20 Mayıs kadar maaş alicam o tarihte kontrole cagirmislar.yasim 32 olduğu icin erken diyemi dusunduler kontrole cagirdilar yoksa isin prosedür ü bumu.kontrol de emekliligim sonlandirillir mı acaba.

Emekliliğe temel olan raporda bir süre var mıydı acaba? Genelde olası kontroller 1-2 senede yapılır. 6 ay çok erken olmuş.

Elime henüz evraklar gelmedi ama benim düşüncem acaba benim emekliligimi 6 ay sonra sonlandırma yaparlarmi.

Teorik olarak, maluliyeti gerektiren durumun ortada kalkması halinde malulen emeklilik iptal edilir. Ama 6 ay sonra durumda bir değişiklik olmazsa, emeklilik aynen devam eder

Not: Kontrol tarihinden 2 ay önce sigorta müdürlüğüne gidip hastaneye sevk alın ki işlemler erkenden bitsin ve aylığınız kesilmeden devam etsin (eğer kontrol tarihi itibarı ile yeni rapor süreci tamamlanmazsaü aylık durdurulur, kontrol sonrası ise kaldığı yerden devam olunur)

Ama ben zaten hâlihazırda tedaviye devam ediyorum. 5 yil hormon tedavisi gorucem.ve sol kolumda lenfodem oluştu. Tedavi sebebiyle. Acaba iptal olursa bu durumda benim sunacağım raporlar kabul edilir mi.acaba yasim genc diyemi emekliye ayırmak istemediler

SGK olabildiğince işi yokuşa sürme eğilimindedir çoğu zaman. Burada da dayandığı bir saçmalık olsa gerek... Ama o kontrolden sonra ya kontrolsü ya da 1-2 sene sonraya kontrollü olacak şekilde emekliliği devam ettireceklerdir. Merak etmeyin...

Üst Alt