Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur anne ve memur babanın vefatında kız çocuk her iki maaşı alabilir mi?

Mashtree

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Emekli sandığı çalışanı annem 2010 yılında vefat etti, babam ve kız kardeşim dul ve yetim aylığı alıyorlardı. Maalesef emekli sandığı mensubu babam da bu yıl vefat etti. Babamın işyeri sgk ya gönderilmek üzere bazı evraklar istedi. Bunların bir tanesini doldururken kafamız biraz karışıyor. Kimlik araştırma belgesi.

1- Öncelikle tek kız çocuk olan kız kardeşime yetim aylığı bağlanacak. Ancak hem annemin hem babamınkini alabilecek mi? Bazı yerler her ikisi de emekli sandığı mensubu olduğundan hangisisnin ki yüksekse onu alacağını söylüyor. Bu konuda bizim herhangi bir başvuruda bulunmamıza gerek var mı? Hangisininkinin yüksek olacağını bilemediğimizden bir yerlerden hesaplama almak gerekir mi? Dilekçede bu durumdan bahsetmek gerekir mi?

2- kimlik araştırma belgesinisadece kız kardeşim için mi dolduracağız? Yoksa ben de dolduracak mıyım? Yetim aylığıyla birlikte sanırım toplu emeklilik ikramiyesi de olacaktır bu emeklilik ikramiyesini yasal varisleri alacaktır (ben ve kardeşim) diye düşünüyorum. Bu toplu ikramiye için bu formu doldurmaya gerek var mı?

3- bu konularda babamın işyerinden pek bilgi alamıyorum. Hangi devlet kurumu konu hakkında detaylı bilgi sahibidir?

1.sorunun cevabı,sadece maaşlardan birini alabilir.
2.ve 3.sorunun cevaplarını ,bulunduğunuz ildeki SGK dan öğrenebilirsin en doğru olarak.

Sgk ile bir çok sefer görüşmeme rağmen net bir bilgi verecek kişiyi bulamadım. Belki benzer durumu yaşayan varsa ondan yardım alabilirim.

1- Hem anneden hem babadan aynı anda yetim aylığı bağlanacak. Ama aylıklardan fazla olanının tamamı, az olanının yarısı ödenecek. Bunun için sigorta müdürlüğüne başvurmanız gerek.

2- Eğer kardeşler arasında ayrı-gayrı yoksa, diğer kardeşler haklarından feragat edip tümünü tek kardeşe bırakabilir. Bu birçok angaryayla uğraşmaktan kurtulmanızı sağlar.

Bu konuda tek yetkili yer sigorta müdürlükleridir. Başkaca bir kurumu ilgilendirmez.

Üst Alt