Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur emekli olurken bir maaşı içerde mi bırakır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
704
Reaksiyonlar
502
Memur emekli olurken bir maaşı içerdemi bırakır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 164 üncü maddesi hükmü gereğince, aylıklar her ay başında peşin olarak ödenmektedir. Emekliye ayrılma veya ölüm halinde peşin ödenmiş bulunan bu aylıklar geri alınmamaktadır.

BEN 2009 YILINDA TSK dan ayrılırken SON MAAŞI İADE ETMİŞTİMDİ.

Memurlar emekli olurken bir maaş alacakları içeride kalmaz. Emekli maaşına geçiş sürecinde, memurların çalıştıkları son ayın maaşı ve varsa ek ödenekleri, çalıştıkları kurum tarafından ödenir. Ancak emekli ikramiyesi gibi toplu ödemeler, SGK'nın işleme hızına bağlı olarak biraz gecikebilir. Bu durum, memuriyet süresi, derece/kademe ve diğer kriterlere göre hesaplanan ödemelere göre değişebilir.

Evet, doğru. Türkiye’de memurların maaşı her ay başında peşin olarak ödenir ve emeklilik veya ölüm durumunda bu ödemeler geri alınmaz. Ancak, 2009 yılında TSK'dan ayrıldığınızda ödenen maaşları iade etmiş olmanız, o dönemdeki uygulama ve gereklilikler doğrultusunda gerçekleşmiş olabilir. Eğer tam hizmet süreniz dolmadan ayrıldıysanız veya belirli bir süreyi tamamlama koşuluyla memuriyet idaresine bağlıysanız, ödenen maaşın iade edilmesi istenmiş olabilir ya da o tarihte yürürlükte olan yasal düzenlemeler ve TSK'nın kendi iç yönetmelikleri, maaşların geri alınmasını gerektiren bir durum yaratmış olabilir

@Life o zaman alınan maaş iade edilmiyor diyelim. Hımm emekli olunduğu için iade edilmez.

Yani normal emeklilikte iade edilmiyor TSK' da son aylığı almaları kendi iç mevzuatları veya yasal düzenlemeleriyle alakalıdır.

memur maaşını peşin olarak önden aldığı için son ay maaş ödenmez. genelde bu yüzden emeklilik dilekçeleri hakedişten 1 gün önce verilir.

@Cursed_Knight,

Sanırım EMEKLİLİK söz konusu olduğu zaman "EMEKLİLİK HALİNDE" "ALINAN MAAŞ" geri iade söz konusu olmuyormuş.
BENİM ANLADIĞIM BU.

Ben 28 NİSAN DA EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPACAĞIM BU SENE.

Son düzenleme:
Üst Alt