Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur emekliliğinde Oranlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu ne demektir?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
oranlı durum bildirir sağlık kurulu raporu hakkında bir sorum olacak.
bir arkadaşımla konuşunca öğrendim. kendisinin engelli sağlık kurulu raporu var. emeklilik için müracaatta bulunuyor. memur olduğu için direk, vergi indirimi almıyor. zaten gerek de yok. yüksek sağlık kurulu, raporu yeni olmasına, tam teşekküllü ve yetkili bir hastaneden alınmış engelli sağlık kurulu raporu olmasına rağmen, yeni bir rapor almasını ve bunun da, oranlı durum bildirir sağlık kurulu raporu olmasını istiyor. ben ikisinin farkını anlayamadım?. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi?. yani diğer raporda da, hastalık, teşhis, kayıp oranları açıkça yazarken. bu raporun kabul edilmeyip diğerinin istenmesi. üstelik diğerinin farkı nedir onu da anlamadım. ilgilenenlere teşekkürler.

Bende anlamadım, umarım forum yetkilileri size uygun bir cevap verir

beyoglubeyy
memurların emekli olabilmesi için kuruma müracat sonrası hakem üniversite hastanesine (bu konuda hala net bi bilgim yok ama duyumlar üniversite olduğu yönde ) yönlendiriliyorlar ve oradan alınan rapor sonucunda emekli olup olamayacağı belli oluyor o rapora da oranlı durum bildiri rapor deniyor o raporda engeli ve oranı yazdığı gibi şahsa verilmiyor kurum içi yazışma ile gidiyor ve karar veriliyor başka bir amaçla kullanılamıyor bildiğim kadarı ile

Arkadaşlar ben bişey öğrenmek istiyorum doğustan cereblal palsi-spastik ve hipotrodi rahatsızlığım var ve hipotridden %10 sereblal palsiden %40 verdiler sizce genel oranım ne kadar olur ne kadar düşürürler kurulda acil cevap?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU nun sağlık kurulu oran hesaplamasına karar vereceği için bu yüzden durum bildirir rapor isteniyor arkadaşınızın elindeki rapor geçerli değildir. Sgk da memurlar için ve normal ssk lar dahil bağkurlular malulen emeklilik iş göremezlik v.s. gibi emeklilerde kendi sevk ettiği hastaneden durum bildirir rapor istenir burda doktorlar kişi hakkında durumları bildirir bu evrakalr sgk ankaradaki ve istanbuldaki sağlık kurullarına gönderilir burda durum bildirir raporlara bakılarak iş göremezlikiçin hesap yapılır ve bu sonuca göre durum ilgili müdürlüğe bildirilir. arkadaşınızn elindeki oran ile çok farklı bir hesaplaması olan bir rapordur bu

hilal72 yanıt için teşekkürler.
nergislambacı özür oran cetveli var galiba. onda doğru değerlere ulaşabilirsiniz sanırım. pek yardımcı olamadım ama. forumda yayımlanmış vardı. forum içi biraz ararsanız .

baltazar formülüne göre hesap yapmayın sgk iş göremezlik durumna bakarak hesap yapar buna dikkat edin sizler hep normal engelli raporunun oranlarına göre düşünüyorsunuz bunda kişinin rahatsuızlığı A CETVELİNDEN BULUNCEK ARIZA SIRA NOSU VE ARIZA AĞIRLIK ÖLÇÜSÜ NOT EDİLCEK MESLEK KODU BULUNCEK RAPORLA TESBİT EDİLEN YAŞA GÖRE MALULİYET BELİRLENCEK acacaksınız googleden e cetveli mauliyet oranı diye hem okuyun hem hesaplamaları öğrenin

hilal72 a cetveli mi, a cetveli mi. açıklama ve yardımlarınız için teşekkürler. ama bu kısmı tam anlayamadım. bir de biz malullük istemiyoruz ki. onda oran yüzde 60 değil mi. biz engelli erken emekliliği istiyoruz. farklı değil mi bu konular.

@beyoglubeyy
ozaman arkadaşının yapması gerekenleri yazacağım vergi muafiyetinden erken emeklilik için arkadaşın şu an çalışıyor ise çalışması gerekir iş yerine vergi muafiyetinde bulunmak istediğini söylicek elindeki 40 ve üstü rapor ile birlikte iş yerinin yazdığı yazıyı vergi dairesine götürcek daha sonra artık sonucu beklicek vergi dairesinden yazı gwelecek bu kısma kadar yapsın arkadaşın daha sonrası çin bilgi veririm.

hilal72 memur için vergi indirim belgesi gerekli değil deniyor. sağolun bilgilendirmeler için. yanlış anlamayın da. soru cevap şeklinde olsun diye soruyorum. hem okuyanlar bilgilenir.

hilal72 , yani başladığmız yere geri mi döndük :(. memur olup normal sağlık kurulu raporu ile emekli olan da var forumda. kendinden bu oranlı durum bildirir raporu istenen de. yok mu bunun sebebini açıklayacak bilgisi olan birisi :(

bazı soruların cevapları çok kolay bulunuyor forumda bazılarınki ise çok zor :( ben de bazı sorularıma haftalardır cevap blamadığım için öel doktora muayene bile oldum. ama kendim de aynı dertten muzdarip olduğum için bildiğim bir soru olursa hemen yazıyprum, kimse cevapsız kalmasın :)

@beyoglubeyy
arkadaşım evet dediğin gibi benim memuriyet hakkımda bilgim yok bu yüzden de yardımcı olamadım aslında konuyu değiştirip memur olan arkadaşların bilgisine diye sorsanız daha çok gören olabilir

Merhaba,ben de yeni rapor aldım.Teşhis açıkça belirtiliyor.Kararda maluliyet derecesi % 49 ve durum bildirir raporudur yazıyor fakat kullanım amacındaki bölümler değerlendirilmedi yazıyor.Hastane bu rapor durum bildirir olduğu için bir işe yaramaz dedi.Başka hastane yeni raporların böyle olduğu oran ve teşhis belirtilerek geçerli olduğunu söyledi.Ben de özel sektörde çalıştığımdan vergi indirimi için başvurdum sonuca göre hareket edicem. Benim gibi raporu olan ve geçerli olup olmadığını bilen var mı?

İşe yaramaz denilen "oranlı durum bildirir" raporuyla sürekli engelli kimlik kartı aldım,bilgilerinize...

Üst Alt