Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur hizmet birleştirmesi yapınca derecesi yükselir mi?

pasini

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
aday memur hizmet birleştirebilirmi.hizmet birleştirince kadro derecesi ve yıllık izinler deyişirmi...

Sadece teknik kadrolarda özel sektörde yaptığın iş kadronla bire bir ilgili ise belirli bir oranı derecenin yükselmesini sağlar adaylık kalktıktan sonra uğraşırsın, Adaylık kalkmadan memur sayılmazsın. Ayrıca derecende 3. Dereceye gelmeden hiçbir faydasını görmezsin. İlerlemek içinde her derecede 3 yıl kalman gerekir. Özel Sektörde çalıştığın sürelerin sanırım emin değilim 1/3 ü değerlendirmeye alınır. Araştır yine sen... ön lisans 10/2 sinden, Lisans da 9/1 den başlar.

ben lise mezunuyum 5000 gun ssk var özel sektorde bunun bana faydası nedır 15 yıl ful ssk geırısı ne olur....adayım ama memur deyılım yanı istedıyınde çıkarabılırlermı benı demek bu....

Lise mezunuysan derece işlerine girme hiçbir işine yaramaz boşuna uğraşırsın... Biraz dikkatli davranırsan durduk yerde çıkarmazlar herhalde. Atıyorum Meslek Lisesi Elektirik mezunu olarak teknisyen kadrosuna atanırsan 13. Dereceden başlarsın senin şu 5000 günde eğer elektirik teknisyenliği yaptıysan tamamında ve hizmet dökümüyle kanıtlarsan o zaman sana 5000 günün tamamını 1650 gün kabul edip 4,5 yıldan 1 derece ve 1 kademe verirler 12. derece olursun.

kardesım cevapların için tşk ederım ama ben yanlış anlattım sanırım.lıse mezunyuum ve hızmetlı olarak atandım şuan aday memurum çalışıyorum. 13.3 den başladım. duz lıse mezunuyum bu durumda ne olur benım durum.neye göre çıkarırlar ayrıca .aday memur hemen çıkarılabılıyormu.bunca emek çok saçma bu kadar kolay çıkarılmak.bır mudurun ıkı dudagınamı kalıyoruz...

Mesleğin olmadığı için özel sektör günlerin derece yükselmesinde bir işe yaramaz. Çıkarma işini unut ne iş verirlerse yapmaya çalış kimseyle atışmadan adaylığını kaldırmaya bak. Çok yükleniyorsalar bir dilekçe yazıp sağlık raporunu eklersin durumunu anlatırsın, Sağlık şartlarının bozulduğunu filan daha uygun bir pozisyona verilmeyi talep edersin. Belki santrale filan verirler telefonlara bakarsın iş durumlarına göre değerlendirirler.

ne iş verecek adam bardagını uzatıyor bunu yıka getır ,çay getır kahve götur çabuk çabuk yap .abuk subuk işler sabredıyoruz işte.

Binkere soyledik yine soyleyelim isten cikaramazlar.
Cay getirip goturmek gibi bi isinizde yok.

erdal akbay bın kere söyledın kardesım ama asaletını onaylamaz ve bır bahane bulabılır her zaman adaysın sonuçta deyılmı...ılışıyını kesebılır

Kardesim ne ilisik kesmesi
Bisey yapamaz adayliginada bisey yapamaz.

Merhaba internette mevzuat.basbakanlik.gov.tr den veya 657 sayılı Devlet memurları kanunu kitabından aday memurluk bölümünü detaylı inceleyebilirsiniz. Teknik hizmetler veya sağlık hizmetleri sınıfında memur değilseniz özel sektördeki sigortalilik zamanınız size görevdeyken fayda sağlamaz. Sadece emekli olacağınız zaman, sigorta giriş başlangıç zamanınızı geriye çekmiş olur. yanı örneğin memurluğa 2015 de basladiysaniz emekli olacağınız zaman (biliyorsunuz memurlar 25 yılda emekli olduğu icin) bu surenin başlangıcını ilk sigortaniz başlangıç süresinden alır. Mesela ben 2005 yılında ilk kez sigortam başladığı için benim için 25 yılın başlangıcı 2005ten baslicak. (yanı 2014 te memur oldugum icin, 2005 ile 2014 yılları arası çalıştığım süreler eklenecek). Yardımcı hizmetler sınıfında olduğunuz için sinifinizin iş tanımında "amirinin insiyatifindeki verdiği tüm istekleri kanunen suç teşkil etmediği sürece yerine getirmekle yükümlüdür" dediği için bi an önce bir üst öğrenimi (önlisans ve ya lisans) bitirip görevde yükselme Sınavına girip yükselmeye bakın. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
tesekkur ederım arkadaşlar son bir soru sıgorta giriş tarıhımız 15 yıl öncesıne gıdeceyı için emeklılık şartlarımız 2008 öncesı mı yoksaa sonrasımı şeklınde degerlendırılcektır...

Bu soruyu bende çok merak ediyorum. Forumun kanayan yaraya dönmüş olan bir sorusunu sordun. Bu bilgiyi net cevaplayacak (kesin olarak yanı kanun maddesi veya yasal dayanak belirterek) kimse yok. İnşallah ben yaniliyorumdur da bilen çıkar.

tabı şimdı bızım en buyuk sorunummuz bu .emeklılık hangı şartla olucak emeklı olurken yenıden rapor alıcazmı ...dıye hiç emeklı olan yok sanırım son dönemde bu bılgıyı alabılecegımız...

Üst Alt