Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur kardeşimin malulen emekli olması için nasıl bir yol izlemeliyim?

frisby

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Kardeşim şizofren ve devlet memuru, yaklaşık altı yıldır bu hastalık mevcut, askerlikten muaf tutuldu. Kurum müdürü malulen emekli olmasını istiyor.bizde bunu istiyoruz ama ne hastane biliyor , nede kurumu emeklilik başvuru sırasının nasıl olacağını biz öncelikle nereye başvuracağız.birde ilgili raporu hangi hastaneden alacağımızı gösteren bir liste var mıdır? Ilgilenirseniz sevinirim.

Kurumuna yazılı olarak müracaat edecek. Kurumda rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek. 60% ve üzeri rapor alır ise malulen emekli olacak.
Kardeşiniz kaç yıldır memur olarak çalışıyor.

internette problem var kusura bakmayın cevap veremedim.kardeşim 2006 dan beri çalışıyor ama uzun dönemdir tedavi gördü . fazla düzelemedi. ilgilendiği doktor raporu verebileceğini söyledi. ama doktor devlet hastanesinde kurum ise nereden rapor isteyecek belli değil. Ama anladığım kadarıyla öncelikli olarak kardeşimin kurumuna dilekçeyle başvurması lazım , dilekçe örneği var mıdır? % 80 civarı rapor alacağını düşünüyorum.ayrıca "çalışamaz, emekli olması gerekir "gibi ibarelerin de olması gerekiyor mu?

Önce rapor alıp durumuna göre kurumuna başvurun. Olmazsa idare size karşı bu durumu kullanabilir. Zaten 10 yıl dolmadığı için 5 yıldan emekli olabilmesi için bakıma muhtaç olduğunun raporla tespit edilmesi gerekir.

Yapmanız gerekenler;

1-Bakıma muhtaç olduğuna dair ve en az % 60 oranında rapor almak

2-Bu raporu malülen emekli olmak istiyorum diye kuruma dilekçe ekinde iletmek ( kurumdan kesinlikle sevk ettirmeyin, çünkü % 60 dan fazla oran alır ancak bakıma muhtaç değildir diye rapor çıkarsa kurum emekliye sevk eder ancak maaş bağlanmaz, sadece 6 yıllık emekli ikramiyesi alır)

3- Kurum raporunuzu SGK sağlık kuruluna iletecek, ordan da onaylanırsa emekli olabilir.

kardeşime %80 rapor ve memuruyet yapamaz raporu verdiler.bu raporuda hastane kurumuna gönderdi.kurumu bunu nereye gönderecek.bizi bekleyen süreç ve yapmamız gerekenler hakkında bilgisi olan varmı?kardeşimi emekli etmeyebilirler mi?kardeşim işe girerken sağlam raporu vardı.ve bu kadar hasta zaten değildi.yıllar onu daha da kötüleştirdi.mamulen emekli olması için yatalak olması gerekiyor mu?

Rapor Ankara SGK'ya (Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı) gider, orası değerlendirir ve karar verir.

Maluliyet cetveli'ne göre SGK şu şartı arıyor: "Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen, tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)"

Eğer Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık yok ise, bu durumda malulen emeklilik için 10 yıllık süre şartı da aranır.

bülent bey, kardeşimin aldığı raporda çalışarak hayatını kazanamaz, devlet memurluğu yapamaz şeklinde bir ibare var.Kardeşimin çalıştığı kurum emekli olabileceğini ancak 10 yılı geçmediği için tazminatı verip maaş bağlatamaya bileceklerini söylüyorlar.sizin fikriniz nedir?.eğe böyle bir karar verilirse bizim yapabileceğimiz birşey var mı? teşekkürler

Bilemiyorum. Kurumun tasarrufu. Biraz vicdan varsa, tüm haklar verilecek şekilde malulen emekli ederler.

Yav arkadaş yukarıda sana yol gösteridim, moderatörün verdiği yanlış bilgiyi düzelttim. Neden dikkate almadın ?

Eğer bakıma muhtaç kararı çıkmazsa tazminatını verip işten çıkarırlar.

Eğer öyle olursa rapora itiraz edip tekrar bakıma muhtaç diye rapor alman lazım. SGK yüksek sağlık kuruluna itiraz etmen gerek o da olmazda dava açman gerek.

Kuruma başvurmasaydın rapou vermezdin kuruma. 3 yıl sıhhi izin (rapor) kullanıp kendiliğinden emekliye ayırırlardı.

Üst Alt