Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur mu Vhki mi tercih edilmeli?

mesafe4272

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Memur mu Vhki mi daha derecesi yüksek arkadaşlar bilenler yazabilirmi. Teşekkürler

Vhki memurun bi kademe üstü. İş anlamında pek fark yok ama 50-60 tl fazla alıyorsun diye biliyorum

Vhki,memurun üstünde değildir.fakat vhki,memurdan 50 tl.fazla maaş alır.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni.

Sağlık Bakanlığında VHKİ olarak çalışıyorum. VHKİ nin arkadaşların dediği gibi memurdan pek farkı yok ancak VHKİ olmak için Bilgisayar İşletmeni Sertifikası (MEB Onaylı) şart. Yani onun dışında bir memurda hangi nitelikler aranıyorsa VHKİ kadrosunda da o nitelikler aranıyor tek farkı bu sertifika işi o kadar. Ama sertifikanızın MEB ONAYLI olmasına dikkat edin.

Arkadaşlar V.H.K.İ olarak belirtilen sadece bir unvandır. Ayrıca memur olarak her yükselme sınavına başvurabilirsiniz ama V.H.K.İ olarak belirli Ünvanlara başvurabilirsini. Örneğin Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında çalışan bir V.H.K.İ Şube Müdürü olabilir Ancak Adalet Bakanlığına bağlı İdare Memuru, Şef gibi Müdürlüğe basamak olabilecek ünvanlara başvuramaz..

İkiside genel idaredir memurlukla statüde eş değer gibi görünsede bir miktar maaş farkı vardır.Tercih etme şansınız varsa tabiki VHKİ tercih etmeniz doğru olacakttır ve yukarda da arkadaşların belirttiği gibi bilgisayar sertifikası istenmektedir.

yine ayni noktaya geldik.vhki arkadasa sormak istiyorum universitede gorulen bilgisayar egitimi yeterli denilmisti ( transcrit ile) dogru mu?
klavuzda da belirtiliyor orgun egitim sarti vardi

Ben uzaktan eğitim ile ön lisans okuyorum geçerli olacağını düşünmüyorum.

2014 eKPSS Tercihleri.

Sevgili abiler ablalar. 2014 ekpss ye girdim tercihleri bekliyorum.
Tercihler noktasında sizlerin tecrübesinden faydalanmak istediğim bir konu var.
Ben lise düzeyinde girdim sınava ama çalışma hayatım sırasında açıköğretim yoluyorla işletme bitirmeyi düşünüyorum.
İşletme bitirmemle beraber bir Çalışma hayatında ünvan yükseltmeyi ve elimden gelen en yüksek seviyeye çıkmayı hedefliyorum.
Bu hedefler göz önüne alındıgında Düz memurluk VHKİ pc işletmenliği arasında ki farklar nelerdir , yükselme şartları ve imkanları aynı mıdır ?
Siz benim gibi düşünseniz hangisini tercih ederdiniz. Şimdiden sonsuz teşekkürler.:confused:
memur_.jpg

Filmi izleyenler için çok büyük manalar taşımakta :)

mesafe 4272 vhki daha iyi ama memur olarak atanıp daha sonra da geçiş yapabilirsin

Burcu hanım yani Memur olursam belli bir dönem daha az maaş alırım ama ÜNV bitirdiğimde yükselme imkanım daha fazla. Durum bu mudur

son 2 yıldaki atamalarda ortaöğretim tercih kılavuzlarında sadece '' bilgisayar işletmeni'' kadrosuna istenmiş bilg sertifikası.
gih vhki yh lerde istenmemiş arkadaşlar.

memurun girdiği bir görevde yükselme sınavına vhki de girebilir.

Arkadaşlar bende meb onaylı "BİLGİSAYAR MESLEK DALI EĞİTİM PROGRAMLARI KURS SERTİFİKASI VAR" bunun içeriği word excel power point ws, acaba bu vhki iyi seçebiliyormuyum ??

lisanslılar için transkripte bilgisayar dersi görmüş olması yetiyor diye biliyorum, eski klavuza bakmak lazım orda en iyisi yazar

kuzende 2012 öyle atandı meb onaylı sertifika falan istemediler ondan

Birey bey çok teşekkür ederim açıklayıcı oldu , Herşey gönlünüzce olsun.

Üst Alt