Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur neden başka bir iş de yapamıyor?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
188
Reaksiyonlar
124
Akademisyen şirket kurup, danışmanlık yapıp, bilir kişi olabilirken,
memur ek para kazanabilecek çiftçilik hariç hiçbir iş yapamıyor.
Bu ayrımcılık ne zaman sürecek?

dreamfail
Evet iş veya ekiş yapması yasaktır.
Yakalanırsa ceza verirlermi bilmiyorum.

bildiğim kadarı ile memur kişi şirket sahibi olabilir (adi ve komandit - kollektif şirketler hariç - ama yanlış hatırlamıyor isem tabi bu fazla bilgi için 657 ye bkz lütfen. )

sözgelimi anonim ve/veya limited şirket sahibi olabiliyor (paylı olmalıymış)

Madde 28 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyettebulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektifşirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumlarıniştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). (Ek cümle: 8/8/2011 - KHK-650/38 md.; İptalcümle: Anayasa Mahkemesinin 18/7/2012 tarihli ve E.: 2011/113, K.: 2012/108 sayılı Kararı ile.; (…)(1)Yeniden düzenleme son cümle: 2/1/2014 - 6514/9 md.) Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslekicrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzelkişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıfyükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Maalesef şirket açamıyormuş

Cesaret edip CİMER e soru yönelttim. Bakalım nasıl bir cevap gelecek!..

bende gönderdim bana üstteki bilgi minvalinde bir cevap gelmişti ve atan birim de disiplin daire başkanlığı idi.
ama üstte şirket sahibi olamaz demiyor dikkat ederseniz yada bu minvalde bir şey yok. sahibi olabiliyor memur ama görev alamıyor işletmede ve denetlemede. ve üstte tanımlı diğer işler.

aslında şirkt kurup istifa etmek denenebilir. (kendim için) ama bu çok uçlu birşey gibi , bir sürü uzantsı mevcut ,bazı yönlerden yol kat ettim (mesela fm patentim var) fakat bu yazıdaki nedenler dolayısı ile halen bu denli bir cesaret göstermek istemiyorum. bunun yerine biraz daha kendi donanımımı artırmayı deneyeceğim (şahsen). Allah muvaffak kılsın beni amin amin amin

2001 yılı öncesi hukuk mezunu ise hem memurluk hem avukatlık yapabiliyor. Ama sonra mezun olan memur avukatlık yapamıyor.. :((

Üst Alt