Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olan birisi makale yazıp para kazanabilir mi?

Zamanın Ötesinde

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar günlerdir aklıma takılan sorulardan birisi bu.. çok araştırdım ama net olarak bir cevap bulamadım.

Memur olan bir insan internette makale yazıp karşılığında para kazanabilir mi ? yoksa yasak mı ?

bu konu hakkında kesin bir madde veya yönetmelik var mı ?

Bunun memurlukla ne alakası var, işte onu anlamadım. bir arkadaş çıkıpta beni bilgilendirebilir mi. yani daha önce makale yazan kişiler mesleklerine göre ayrılıyor muydu ? ilk defa duydum :):):)

Daha kolay para kazanma yolları var.makale işi boş iş...

Bir zamanlar benim de aklıma takılmıştı bu soru. Cevap bulamadım tabi :)Hep bir muğlaklıkla karşılaşmıştım, yasalar tam olarak sınırı nerede tutuyor anlamamıştım.

Memur makale yazamaz diye bir kaide yok, normalde yazabilir ( Suya sabuna dokunmadan...). Peki aynı şey ticari faaliyet olunca niye yasak olsun mesela? Yasağın asıl amacı memurun fazla para kazanmasını önlemek midir acaba :)

Memura ek mesai yok, ek iş yasak, arazi parası vs yok. İşçiye, mühendise, avukata, veteriner hekime... herkese serbest olan bu durum bize gelince niye yasak aklım almıyor. İşler yetişmiyor diye hafta sonu da akşam da çalıştığım oldu. Ek mesai almadan yaptım tabiki, demek istediğim memurun da mesai dışında çalışması icab ediyor bazen. Belki de yasalara göre mesai dışında çalışarak suç işlemişimdir kim bilir (!)

Konuyla ilgili olarak bir makaleden alıntı: Köşe yazabilir mi?
Memurun bir yayın kuruluşunda 'hizmet akdine bağlı olarak' köşe yazarlığı yapması mümkün değil. Yani sigortalı olarak çalışamıyor. Ancak, 657'nin 'basına bilgi veya demeç verme' başlıklı 15'inci maddesine aykırı olmamak şartıyla köşe yazarı olabilir, telif ücreti alabilirler. Link: Memura ek iş imkânı - FARUK ERDEM

bymoruk daha kolay para kazanma yolları neymiş peki ? makale yazmak ustalık ister. ben kendıme güveniyorum.

makale m? Yaa boş işler onlar.. 100 kelimeye 100 kelimeye 2 lira üç lira veren dandirik dundirik yerler. Saatlerce uğraş üç kuruş paraya kekle sinler beni. Ben şair ve yazarım. Edebiyatla uğraşıyorum bestelenmiş şiirlerim ve senaryolarım var. Yazacaksan hakkını almak için yazacaksın. Benim bir eserime biçilen parayla o makale işi veriyorum diyenlerin bir yıllık kazancını çıkartabilirim.. Makaleymiş; Enayi avcılığından başka bir şey değil...

Bu işi resmi olarak yapmayacaksanız fazla düşünmenize gerek yok kimse için sorun teşkil etmez. Resmi olarak yapsanız bile birisi sizi şikayet etmediği sürece yine kimsenin bu konuyla ilgili size ulaşacağını sanmıyorum.

DJ_BORAN

Hem işvereni hem de günde 10 makale/yazı yazarak 75 lira kazanabilen insanları küçümsüyorsunuz. Konunun sizin eserlerinizle veya herhangi bir uzmanlık alanıyla ilgisi yok. Konu sahibi basit bir soru sormuş konuyu nereye getirmişsiniz. Kibir kötü bir davranıştır.

şu makale ışinı öğreten yok mu bir örnek veriniz nasıl oluyor?

şu makale ışinı öğreten yok mu bir örnek veriniz nasıl oluyor?

Buraya üye olabilirsin: Makale Yaz Kazan - Online Metin Editörlüğü.

Bunun dışında webmaster forumlarının makale kategorilerinde ilan açarak insanların sana ulaşmasını sağlayabilirsin örnek: Makale Alımı & Satışı - Makale Yazarları

Yazmayı seviyorsanız imla kurallarına uygun şekilde düzgün bir dille başka yerden bakarak dahi bi şeyler karalayarak iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

erayy

Bir kere benim kimseyi küçümsediğim yok. Tam aksine mesleğimizin yani Yazarlığın ve edebiyatın Mesleki Onur unu savunuyorum ben burada. 400 KELİMEYE 2 TL 3 TL veren yerler gördüm ben. Haa bu gün çıksın bana biri desin ki; Al sana bir köşe Haftalık makale yazacaksın, Ve kazancın şu kadar; Diye net bir rakam söylesin o zaman bak ağzımı açıyor muyum? Gidin her hangi bir yerde içeriklerine makale yazdığınız sitelerin kaç paraya yapıldığını, Web master ların bir site yi kaç tl ye sattığını sorun, Öğrenin ondan sonra gelip bana burada laf söyleyin. Ben kibir filan taslamıyorum ayrıca. Tam aksine nacizane bir dost uyarısı. İşverenleri küçümsüyormuşum; Hani nerede bu işverenler, Getirsinler bana aylık düzenli kazanç sağlayan bir iş bak bakalım ne oluyor yapıyor muyum yapamıyor muyum? Kim kimi küçümsüyor o zaman anlarsınız belki. Uyanın dostlar, Bir insan yazar olmak istiyorsa fikir işçisi olmayı seçmiş demektir. Bu da en değerli hazine olan BİLGİ yi sunmak anlamına gelir. BİLGİ çağında fikirlerinizi 3,5 tl ye kullandırtıyorsanız siz zaten YAZAR değilsiniz demektir. Ben farklı bir iş yapıyorum belki ama MESLEĞİMİN onurunu korumak zorundayım. Neden böyle konuştuğumu merak eden arkadaşlar varsa gelsinler birebir konuşalım anlatayım meramımı belki o zaman ÖZÜR DİLER siniz. Tabii yüzünüz varsa. SELAMETLE..

Üst Alt