Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olan eşim engelli raporumla vergi indiriminden faydalanabilir mi?

Refoman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar

Ben kendim emekli devlet memuruyum emekli maaşım ve sosyal güvencem(Emekli Sandığı 4/c)mevcuttur.%55 Engelli raporum olduğu için 3ncü derece vergi indirimi raporum mevcut.Sorum Şu olacak eşim devlet memuru olarak çalıştığı halde benim raporumdan faydalanabilir mi,yanı vergi indirimi alabilirmi?Bakmakla mükellef olayı kafamı karıştırdı.Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen Kanun mahkeme kararı içtihat tebliğ vb.bilgi olursa sevinirim.

Refoman

[-]Evet, yararlanabilir.[/-]

Düzeltme: Emekli olup kendi geliri olan kişinin eşi vergi indiriminden yararlanamaz.

Nasıl yanı?

biraz açarmısınız ben mi yalnış anladım yoksa sizmi yalnış anladınız?

Eşiniz sizin raporunuza göre vergi indiriminden yararlanamaz. Çünkü siz emeklisiniz.

Neden vergi indiriminden yararlanamasın eşi? (Emeklilikte bahsetmiyorum, vergi indiriminden bahsediyorum)

tabiki anladım. bu kişi emekli olmuş ve memur emeklisi. eşi çalışıyormuş vergi indirimi soruyor. araştırın ama benim bilgime göre eşi vergi indiriminden yararlanamaz.

elif_kız

Doğru doğru, iyi ki düzelttiniz beni. Emekli olup kendi geliri olan kişinin eşi vergi indiriminden yararlanamaz. Bakmakla yükümlü olunan birey değildir zira.

aman abi :D birden kalbime inicekti dedim ne oluyor diye...

Üst Alt