Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olarak atandım. Annemden ve babamdan aldığım yetim maaşlarım kesilecek mi?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben kamu hastanelerine memur olarak atandım annemden bağkur babamdan özel emekli sandığından yetim maaşı almaktayım bu maaşlarım kesilirmi işe başlarsam bilgi verirseniz sevinirim.....

çalışmakta zorlanıp birde memurluktan ilerde istifa edersem yetim maaşım yeniden bağlanırmı ?

Özel Sigortalı bir işe giriş olursa maaş(ssk , bağkur) kesiliyor diye biliyorum , ama devlet memuru olursanız kesilmez ama özel emekli sandığı kısımını bilemeyeceğim.
Eğer kesilirse ve çalışmayı bırakırsanız kazanılmış hak olduğu için almanız lazım geri eğer alamaz da zorluk çıkar ise mahkemeye gidiyorsunuz.
Yeniden rapor istenirse yeni düzenlemede ki yeni oranlarla rapor çıkıyor.

Bir şey sormak istiyorum son aldığınız rapor ile emekli olurken aldığınız rapora göre bir düşme yaşadınız mı ?

Memurluktan ayrılırsanız eski aylıklar geri bağlanır, orası kesin. Ama diğer soru çok detay; emin olamadım :)

Ama benim bildiğim, eğer o iki gelir 1 ekim 2008 öncesinde (yani 5510 sayılı yasa çıkmadan önce) bağlanmışsa,, kendi sigortalılığınızdan emekli olmadığınız sürece gelirleri almaya devam edersiniz. (1 ekim 2008'den sonra bağlanmış gelirler ise çalışmaya başlandığında kesilir).

Bence mutlaka sigorta müdürlüğüne gidip bu konuda yazılı dilekçe vermeli ve yazılı cevap istemelisiniz. İşiniz garanti olsun. Sonra da bilgiyi bizimle paylaşmalısınız tabii :)

Üst Alt