Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olarak atanıp Hizmetli kadrosunda çalıştırılmak!?

fringe

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
1
Benim hastalığım şizofreni(imiş)imiş kısmını geçiyorum.Neyse,şimdi ben atandım.Sağlık kurulu raporum yeni ve sorumluluk gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazıyor.

ben memur olarak atandım OGM ye.

şimdi bana ne iş yaptıracaklar acaba..Memur olarak atandım ama raporda sorumluluk gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazıyor.

beni hizmetli olarak çalıştırabilirler mi? Memurluğun dışında.O yetkileri varmı? bana şey diyebilirler mi yani..evet sen memur olarak kazanmış ve atanmışsın ama sen şizofrensin.raporunda da sorumluluk gerektirmeyen işler yazıyor..bu yüzden biz seni burada memur olarak değil hizmetli olarak çalıştıracağız..getir götür çay kahve temizlik işlerini yapacaksın diyebilirler mi? ( üniv mezunuyum )

tşk.

tahminimce, sorumluluk gerektirmeyen işlerde çalışabilir yazdığından imza yetkisi gerektiren durumları vermezler. pc kullanıyorsan word excelde belge yaptırabilirler. getir götür işleri yeri geldiği zaman müdür dedikten sonra bende yapıyorum onu zor birşey değilki. sonuçta size çukur kazdırmayacaklar, 2 evrak götürürsünüz ama tabi müdürünüz derse. müdürünüze karşı çıkmayın fazla yeter. ve müdüründen başka kimse "sen bunu yapacaksın" diye emir cümlesi pek kullanabileceğini sanmıyorum kullanmazda.

Hocam ben de psikotiğim ilaç kullanıyorum, ilk atandığımda daire başkanı çalıştırılamayacak işler kısmı boş olduğu için beni hastaneye sevk etmişti, doktorlar bir yazı gönderdiler kurumuma. Gönderdiklerinde ne yazdıklarını bilmiyorum, ama bana şu zamana kadar personel dairesinde sana şu işi yaptırmayız demediler. Şu an personel dairesinde 5 yıldır izinlere bakıyorum, hastalık izni refakat izni onaylıyorum, analık izni hesaplıyorum, çalışma belgesi yazıyorum, izinler konusunda personelin telefonlarına cevap veriyorum. Eğer ben talip olsaydım, daha kritik özlük işlerinde çalıştırılacaktım. Ama ben istemedim.

Gazi Üniversitesi tarih öğretmenliği mezunuyum, ben memur olarak atanmadan önce sınavsız şartsız beni Ankara'da öğretmen yapıyolardı, fakat sağlık durumum beni korkuttuğu için yani sağlık durumumu ben beğenmediğim için memur olmak istedim, aradan 5 yıl geçti sağlık durumum biraz düzelir gibi olunca tekrar mesleğimi yapma hevesi doğdu bende, 800 sayfa öabt kitabı 500 sayfa soru bankası bitirdim, tam sağlık durumum iyi öğretmenliğe geçiş yapayım diyordum ki tekrar göz felci geçirdim (bu hastalık ile ilgili gördüğümüz, göz felcine benzer bir rahatsızlığım var) Bundan dolayı öğretmenlik demekki bana yar olmayacakmış dedim, memurluğa kanaat getirmeye karar verdim. Ama daha yaşım 31 eğer sağlığımın tekrar iyiye gittiğine kanaat getirirsem öğretmenliğe tekrar soyunacağım, çünkü öğretmenlik benim çocukluk hayalimdi.

Hizmetli olarak çalıştıramazlar.Çalıştırırlarsa şikayet edersin.Memur olursun.Sana uygun bir görev bulurlar merak etme.

true blue

Sakarya üniv. mezunuyum Öğretmenlik konusunda sizinkine benzer ideallerim vardı. 2004 ocakta (normal Kpss ile) atandım ama mesleğe tutunamadım. 2011'de geri hizmete alındım Yaklaşık 9 yıldır aynı kamu kurumunda masa başı memurum. Allah razı olsun ki iş yerimdeki herkes (hademesinden müdürüne kadar) çok anlayışlı insanlar. @fringe sen de endişelenme. Engellisin dayatma yapamazlar. İyi halden yırtarsın. Neticede atanmışsın Her şeye şükretmek lazım.

perseküsyon

Ne güzel hocam yıllardır memursunuz.

Bu arada emekliliğiniz de gelmiş, ben de yaklaşık 5 yıldır memurum, 2028'de emekliliği hak ediyorum, sağlığım iyiye giderse tekrar öğretmenlik için çabalayacağım, ama sağlığım böyle devam ederse çalışmayacağım. 2028'de emekli olursam şu an ki değer ile 2150 TL civarı maaş alıyorum, eğer 15 yıl daha çalışırsam 1. dereceye düşeceğim için 3150 TL civarı maaş alacağım, 1000 TL için fazladan 7 yıl çalışamam, 2000 lira da benim için yeterli.

true blue

Eyvallah hocam sağolun Toplamda 16 senedir memurum 3 sene sonra erken emeklilik hakkım var. Ama bu sitedeki tekrar kontrole çağırıp maaşı kesme gibi saçmalıklardan dolayı erken emekliliği rafa kaldırdım . Şu an 4600 lira civarı maaşım var. 3 sene sonra emekli olsam 2750 liraya tekabul edecek. Yaptığım işin rahatlığını da hesaba katarsam hiç gerek yok. Allah güç verdikçe devam edeceğim. Öğretmenliğe devam için tıp fakültesine heyete müracaat ettim "stabilsin ve remisyondasın ama yine de bu psikolojiyle öğretmenlik yapamazsın" cevabını aldım. @true blue hocam boşver değmez. Azıcık başım ağrısız başım hesabı. Ben halimden memnunum. Sizin hakkınızda da hayırlısı olsun. Allah cümlemize hayırlar nasip eylesin.

perseküsyon

Evet hocam, emekli olduktan sonra her yıl rapor isteyebiliyorlarmış, ama benim raporumda sürekli engelli yazıyor, şimdi konuşmak için erken ama, eğer benden tekrar rapor isterlerse mahkemeye veririm, raporumda sürekli yazdığı halde benden tekrar rapor istedikleri için muhtemelen mahkeme bizi haklı bulur.

Öğretmen olmak istediğimi ben de doktorlara açtım, pek karşı gelmediler ama zannedersem bu durum hem o anki sağlık durumuna göre hem de doktorlara göre değişiyor.

true blue
Mevzuattan pek anlamam ama bu forumda tekrar kontrole çağırılan ve maaşı kesilen bir sürü insan var.

Üst Alt