Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olarak atanırsam annemin 2022 maaşı kesilir mi?

muratmalatya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle, size bir konuda bilgi danışmak istiyorum,

annem 2022 aylığı alan engelli biri(engel oranı %53), annem ile birlikte kalıyorum, babamı 3 yıl önce kaybettim ve başka kardeşimde yok, ve tek gelir kaynağımız annemin maaşı, bu senede üniversite son sınıftayım kpss girdim, ve biraz iyi bir puan aldım

sormak istediğim şu ben atanırsam, annemin 2022 aylığı kesilir mi?

muratmalatya

evde 2 kişiymişsiniz. eger memur olur ve çalışmaya başlarsanız bu durumda evet, annenizin 2022 aylığı kesilecektir. çünkü sınırı geçersiniz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçerse 2022 aylığı kesilir.

öncelikle teşekkür ederim, kalemşör ablacım, bir de şöyle bir sorum vardı, ilerde evlendim, ve başka eve çıktım, bu durumda kendi maaşımla kendim ev geçindireceğimden, annemin maaşı yeniden bağlanır mı? çünkü annemin başka bir geçim kaynağı yok, ayrıca annem dul bir hanım

muratmalatya

hanede kişi başına düşen aylık gelir eger muhtaçlık sınırının altında olursa tabi ki baglanır. burada belirleyici olan maaşının miktarı ve hanedeki kişi sayısıdır. kişi sayısı arttıkça hanedeki kişi başına düşen aylık gelir miktarı da düşer.
diyelim ki 1000 Tl alıyorsun. hanede iki kişi oldugunuz için kişi başına düşen aylık gelir 500 Tl. bu da 286,32 Tl ustunde oldugundan aylık baglanmaz.
ama diyelim ki hanede 4 kişisiniz. aylıgın da 1000 TL. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 Tl altında oldugundan aylık baglanır.

Üst Alt