Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Memur olarak çalışan biri yeniden EKPSS'ye girip atanabilir mi?
arkadaşlar merhaba 2012 ekpss ile memur oldum şuan çalışmaktayım . bu süreçte işletme 4 yıllık ve 2 yıllıkta tıbbi dökümantaston ve sekreterlik bölümünü bitirdim. 2020 ekpss'ye tıbbi dökümantasyon sekreterlik bölümünden başvuru yapabilirmiyim. bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
@erdiege01
evet alt mezuniyetten başvuru olmaz. 4 yıllık tıbbi dokümantasyon dan başvuru yapıp atanırsan çalıştığın kurumdan ayrılıp yeni işine aynen devam edebilirsin.
Memur olarak calisan biri 657 tabi olup devlet personel baskanligina kayitli oldugu icin bi daha memur olarak atanamaz her yil yapilan kadro degisdirme sinavina girebilir veya kurumundan muhafakat name ile bos olan baska bir devlet kurumuna atama isdiyebilir devlet memur sinavini kazansada atamasi yapilmaz
Anlamıyorum bunu. Halihazırda zaten memursunuz neden sınava girip boşuna yer kaplıyorsunuz? Lafım size değil sadece genele. Memur olupta sınava girip, hak yiyen çok var. Millet bu zamanda temizlik işi bulsa şükredecek yahu. Hangi kurumda memur sunuz?
Çalışmakta olduğunuz ünvandan daha üst bir öğrenimi bitirip o kadroya tercih yaparsanız tabii ki atanabilirsiniz. Mesela gih lise mezunu memur olarak çalışıyorsunuz diyelim, atandıktan sonra mühendis oldunuz tekrar ekpss'ye girip mühendislik tercihi yaparsanız atanabilirsiniz. Sizin de lise mezunu memur olarak çalıştığınızı varsayarsak eğer, 2 yıllık tıbbi dökümasyon ve sekreterlik ya da lisans olan işletme öğrenimi sizin mevcut konumuzdan daha üst bir pozisyon sayılacağı için sınavı kazandığınız takdirde atamanız yapılır. Bu konuda bir engel yok, kılavuzlarda da açık açık belirtilmektedir.
Şimdi okuduğum yorumlarda zaten memur olmuşsun neden tekrar sınava giriyorsun gibi yorumlarda bulunan arkadaşlar görüyorum, onlara ve o şekilde düşünenlere istinaden; arkadaşlar bu gibi durumlarda çalışanların tekrar bu sınavlara ne şekilde girebileceği, ne şekilde atanacağı veya atanamayacağı kılavuzlarda, yönetmeliklerde, kanunlarda açıkça belirtilmiş, olabilecek suistimallere karşı önlemler alınmış. Kimse kimsenin yerine girmiyor bu sınavlara, herkes kendi yerine giriyor, yüksek puan alan yerleşiyor. Hiç birimiz yürütmeden daha üst merci değiliz. Bu ülkede herkesin kendi mesleğini yapma hakkı vardır. Kendi adıma bu bakış açısını doğru bulmamaktayım.
Kismetcin@ sizinde belirtiginiz gibi devlet te kurallar var memurluk sinavina girip memur olan biri memurluga girereken diyelim lise mezunu hademe bu kisi okudu muhendislik diplamasi aldi onu devlet hadi sen muhendis olmusun hadi bidaha memurluk sinavina gir muhendislik kadrosundan seni tekrar atayim demiyo kamuda busuru lise mezunu olup daha sonraki yilarda 4 yilik unuverste bitiren hata iki universte bitiren kamuda garson asci katci hademe vs..bisuru memur neden bidaha sizin dediginiz gibi tekrar memurluk sinavina girip son mezun olduklari kadrodon memur olamiyolar kamuda onbinlerce yhs li memur bir ust kadroya atanmak icin gih kadrosuna her yil yapilan kadro degistirme sinavina giriyo bir coguda kurumu mahkemeye vererek bir ūst kadroya gecmeye calisiyo sizin anlatiginiz gibi isde muhendis oldun hadi kps ye gir yeniden o kadroya atan yok malisef su an kamuda on binlerce lise mezunu olup sonrada kamu yonetimi isletme muhendislik vs..gibi okul mezunu olup atandigi kadroda hale bulasikcilik yapan arkadas bile var sinav kilavuzlarinda yazan ilk cumle sudur ilk defa memur olarak atanacaklar der buda hala hazirda memur olanlar bu sinava girselerde kazansalarda atamalari yapilamaz cunki 657 devlet memuru olarak devlet personel baskanligina kayitli olmalari o yuzden kazansalarda atamalari yapilmaz tek istisnasi var oda devlettin sizi direk atamasi onun harici kural yhs kadrosundan yada gih kadrosundan bir ust kadroya sade kadro degistirme sinavi ile yapilir yada kurumdan muhafakat name alip bos bi kadroya atama isteyebirsiniz yada kurumu mahkemeye verir kazanirsaniz en son mezun oldugunuz kadroya atanirsiniz baska yolu yok malisef
@Aytektek bu söylediklerinize yani ilk atamasından daha sonra üst öğrenimi bitirmiş, kpss'ye ya da ekpps'ye girip yeterli puanı alarak ataması yapılacakken, halihazırda memur olduğu için bu ataması iptal edilmiş bir örneğiniz var mı? Bu şekilde kurumunda ünvan değiştiren biri olarak soruyorum...
kismetcin kurumunuz kabul ederse kadro degisikliginiz olur beli kurumlara sinava girmeden kamu ihdiyacindan dolayi personelin kadro degistirmesine izin veriliyo kamu yarari ve hizmetin aksamamasi adina burda atanilan kadro da cogu gorevlendirmede arkadaslar bi ust kadroda calisiyo cogunun kadrosu ilk ise girdigi kadro amir insiyatifiyle bir ust kadroda o kadronun hakkini almadan calisiliyo fakat memurun atandigi kadro dan bir ust karoya ogrenim yolu ile atanabilmesi icin amir ve kurum onayi olmadan kanun duzenleme yapilmis ve her yil yada iki uc yilda bir kadro degistirme sinavina girme sarti var ister yhs ister gih ister uzmanlik kadrosu olsun bu sinavla atanirlar yani tekrar kps ye girilmez eger dediginiz gibi tekrar kps gibi sinavla halen memurken bir ust karoya gecis olsaydi bugun memurlarin binlercesi ōyle yapardi boyle bi durum yok binlerce memur bir ust kadroya gecmek icin kadro degisim sinavina dersanelere gidiyo veya kurslara gidiyo binlerce yhs li memur universte bitirmis ghi gecmek icin sinav tarihini bekliyo yani sizin dediginiz gibi tekrar memur sinavina girip ust kadroya gecilmiyo hata bu arkadaslardan yuksek lisans li olup hale hademelik yapan arkadaslar var malisef bir ust kadroya yeniden memurluk sinavina girerek degil kurumun kadro degistirme sinaviyla oluyo hem yhs hem gih hem uzman memurluk sinavlari bu yuzden yapiliyo ha yūksek yerlerde bi dayiniz varsa her yere her unvanla atarlar asil atama benim anlattigim gibi oluyo her kurumda kadrosu harici bir ust kadroya sinavsiz atanan yokmu bisuru var nasil atandigi nasil o kadroya getirildigini sinavsiz derseniz adami vardir bi yerde burasi turkiye
Benim sana sorduğum soru ile senin bana anlattığın şeyler çok farklı, sorumun gayet açık olduğunu düşünüyorum: Senin söylediğine yani memur olarak çalışırken üst öğretimden kpss-ekpss'ye girip, kazanıp, atanıp memur olduğu için ataması iptal edilen bir örneğin var mı, soru bu kadar basit.
Bu da 2020 EKPSS Kılavuzundan;
''Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükmüne göre halen herhangi bir kadroda çalışmakta olan engelli adaylar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulunduğu kadrodan farklı olmak kaydıyla mezunu olduğu eğitim programı itibarıyla ihraz etmiş olduğu unvana ilişkin kadrolar hariç olmak üzere, başka kurumlara ait aynı veya emsal unvanlı kadroya yerleştirilmek amacıyla EKPSS/kuraya başvuruda bulunamaz, başvuru yaparak yerleştirilse dahi ataması yapılmaz''
@ kismetcin ben varmi yok mu bilmiyom ben devlet memuru olup 657 tabi birinin ilk atandigi kadrodan ögrenim durumuyla bir üst kadroya nasil gecilecegini devletrin bu konuda yapmis oldugu düzenlemeden uygulamadan bahsediyom ha ekpss atamasi yapilan arkadaslar sonradan egitim durumu yuzunden bir üst kadroya gecmek icin tekrar ekpss sinavina girmeli ve öyle geciliyosa bu şekilde gecen varsa burdan yazabilir biyle haklari varsada ben bilmiyom benim yazdigim şuan tüm devlet kurumlarinda 657 calisan devlet memuru olup bir üst kadroya nasil gecildogini anlatmak yhs li gih olmak icin gih ler uzman olmak icin kadro degistirme sinavina girerler uygulama boyle ha ekpss ten atanan biri bir üst kadroya egitim durumundan dolayi gecmek icin tekrar ekpss sinavina giriyolarsa kanuni düzenleme devletin uygulamasi bu yöndeyse siz öyle yapin ne deyim
Kismetcin@ siz ilk atandiginiz kadro unvandan sonra egitim yoluyla bir üst kadroya gectiginizi ve ekpss sinavina tekrar girerek bunu yaptiginizi yazdiniz ilk ekpss atama kadronuzla sonradan atandiginiz kadroyu ve bunu ekpss sinaviyla yaptiginiz ilk ve son kadrolarinizi ve en son gitrdiginiz ekpss ilgili evraklarinizi burdan paylasin böylece konu kapanmis olur saygilar
Şimdi sen aşağıda alıntısını paylaştığım gibi hem yapamazsın diyorsun, şimdi de gelmiş ben bilmiyorum diyorsun, burada ünvan değişikliği sınavlarından bahsederek bambaşka bir noktaya taşıyorsun konuyu, arkadaş nasıl ünvanımı değiştiririm diye sormamış dikkat çekerim.
Konuyu açan arkadaşıma istinaden: Lise mezunu olarak atanan memur olduğunu varsayarak diyorum ki; ön lisans olarak ekpss'ye girerek, yeterli puanı alırsan, tıbbi sekreter olarak yağ gibi de atanırsın, bal gibi de atanırsın...
Kismetcin@ tartismaya gerek yok ilk atandigi kadrodan ekpss li bi arkadas ōgrenim durumuyla tekrar ekpss sinavina giren ve bir ūst kadroyu kazanip ilk memur kadrosundan isdifa edip son ekpss le kazandigi kadroya atanan varsa sizde dahil ilk atama ve isdifa edip son ekpss sinavla atandigi kadro ve ūnvana dagir evraklari burdan paylaşsinlar keza sizde bu sekilde suanki kurumunuzda calisdiginizi yazmistiniz ilk ekpss resli atama ve evraklarinizi ve son ekpss le atandiginiz kadro ve ūnvanlarla ilgili evraklarinizi paylaşin yazi basligiyla bu konuyu acan ve merak eden arkadaslari resmi evrak ve belgelerle aydinlatin
Arkadaş her yazdığın bir skandal yanlış yanlış yazıp milleti yanlış yönlendiriyorsun. İSTİFA edilmesi gerektiğini de nereden çıkardın? Benim içinde İSTİFA geçen herhangi bir yazım oldu mu? Sen bilmiyor musun devlet memuru istifa ederse 1 yıl boyunca tekrar devlet memurluğuna tekrar atanamaz?
Sen istedin diye ben burada evrak mevrak paylaşmam, eğer çok merak ediyorsan forumdaki geçmiş mesajlarıma göz at, orada göreceksin zaten neler olmuş. Gerçekten bu konuda sorusu olan arkadaş var ise özel mesaj yoluyla bana ulaşabilir, bilgim dahilindeki her türlü soruya seve seve cevap veririm. Bu konu başlığına gerekli yanıtı verdiğimi düşünmem nedeniyle bu mesaj bu konudaki son mesajımdır, saygılar, sevgiler...
İsdifa degil kurumundan ayrilan diyecektim bu yanlis olmuş kimsede ekpss le atanip sonra egitim durumuyla tekrar ekpss sinavina girerek bir ůst kadroya atandigina dair resmi belge yok sadece tahmin ve yorumdan ibaret bu konuyla ilgili resmi belgesi olan varsa paylaşsin yoksa yapilan her paylasim yoruma girer
Bence Engelli olarak atananlardan başkası sınava giremesin. Onlar istedikleri şekilde atansınlar kadroları doldursunlar değiştirsinler puanları yükseltsinler düşürsünler. Diğerleri mi ? Aman canım boşver. Şu başlığı okurken dahi içim acıdı. Engellinin engelliye vicdanı yok ki diğerlerinden bekleyelim.
DepresifLife memurun gorevinde yūkselme hem kanuni hem vicdani yasal ōzluk hakki bunda sorun yok kamuda bu iki sekilde oluyo ya torpile ya sinavla torpil daha az olsun diye sinava baglamislar bu isi adami olan torpile yapiyo olmayan sinava giriyo devlet memurun bu hakkini nasil kulanacagini zaten yasal duzenlemeyle belirlemis kadro ve ůnvan degisikligi sinavlari yapiliyo o sinavada herkez giremiyo sartlari var kosular var simdi burda anlasamadigimiz konu bazi arkadaslar diyoki ilk ekpss piresle atandin lise mezunusun hademesin yhs sin ve sonradan 4 yilik veya 2 yilik universte bitirdin bir ūst kadroya veri hazirlama veya idari isler gibi vs ..nasil gecerim bazi arkadaslar ekpss sinavina bi daha girersin son mezun oldugun bi kadroyu secersin kazanirsan isde hale hazirda bulundigun memur kadrosundan ayrip son kazandigin kadroya atanirsin diyolar bende kamuda memur olan biri bulundugu kadrodan bir ust kadroya gecebilmesi icin bidaha ekpss sinavina girmesine gerek yok zaten memur bu arkadas kurumlar zaten egitim durumuyla ilgili bir ust kadroya gecmesi icin kadro ve unvan degisikligi sinavi yapiyo bu sinava girerek kadro ve unvan degisikligi yapiliyo diyorum yani devlet memura bir ust kadroya nasil gececegini duzenlemis ha ekpss ha kadro unvan degisiklik sinaviyla versin bu zaten yasal duzenleme ve ayrilan bir takim kadrolarla yapilacagi icin ilik defa ekpss se girecek arkadaslarin haklarini elinden almaz yada kadrolarini azaltip bi hak kaybi yarmaz zaten devlet bu kadrolari duzenler ve hak kaybi yaratmaz kontenjan sayilar acar ilik defa girenlere ayri kadro degistireceklere ayri kadro acar o yuzden hak kaybi meydana gelmez kimse kimsenin yerini doldurmaz..