Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olarak emekli olmak mı iyidir, SSK'lı olarak emekli olmak mı?

ramazan_suer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%45 raporumla ssk lı olarak çalışmaktayım.başlangıç tarihim 01-01-2001 pirim gün sayım 4250 gündür.devlete ödediğim vergi 160.000tl oldu.bürüt maaşım 2500 tl den sigortam yayıyor.normalde emekliliği hak ettim ama 19 yıl siğortalı olarak çalışmam lazım vergi indirimimi de aldım.emekliliğime 5 yıl kadar kaldı.olduya şeş kaza memur olduk 5 yıl sonra eemkli olsam memur olarak mı yoksa ssk lı olarakmı emekli olmak daha avantajlı

Memur yok artık 2008 sonrası girenlerin hepsi SGK ya tabi, 2008 öncesi girdiysen memur olarak emekli olmak tabi ki daha iyi!

Memurun bir çok emeklilikle ilgili özlük hakları tırpanlandın.

Hangi statüde emekli olursan ol, bugün emekli olsan alacağın maaştan düşük maaş alacağın kesin. Eğer bundan sonra 2500 brüt üzerinden sigortan yatmaya devam edebilecekse, memuriyete geçmenin emekli maaşı açısından bir katkısı olmaz.
Bence emekliliği düşünerek karar vermektense, nerede, nasıl ve ne kadar süre çalışmak istediğine bağlı olarak karar vermen lazım...

Değerlendirme yapılabilmesi için bilgilerinizde eksiklikler var..

1-Devlet memuru olsanız kaçıncı derece ve kademeden intibakınız yapılacak (eğitiminiz nedir? Memur olduğunuzda kadro sınıfınız ve derece kademeniz ne olacak?)
2-Hangi statüden emekli olmak isterseniz (4a veya 4b) o statüde 7 senenin yarısından bir gün fazla prim ödemiş olmanız gerekiyor. (yani hali hazırda ssk lı olarak çalışmakta iken memuriyete geçerseniz; memuriyetten emekli olmak için en az 3,5 yıl + 1 gün prim ödemeniz gerekir.) Memuriyette o kadar bekleyebilecekmisiniz?
3-Şu an ssk dan emekli olsanız 2500 brüt üstünden ne kadar emekli maaşı alabiliyorsunuz? (SGK nın sitesinde aşağı yukarı net hesaplayan bir bölüm var. Bakınız.)

Bu sorulara cevap verebilirseniz; size burdan net bir şey söylemem mümkün olur..

sb vırgo

benim durumum da ayni.kimseden bi cevap alamadim.ali tezel gibi kisilere sordum.ucretliymis 400 tl istediler..

5300 gunum var prim yuksek emekli maasi 2250 civari ama 3 senem var %48 rapor ile

simdi memur oldum 3 yil sonra son 7 yil kuralina uayarak emekli olmak mi iyi yoksa memur olarak devam etsem mi bilemedim. primler yanar mi ,emekli maasim duser mi ?

bşlemedim memur emeklisi 1400 lerde aliyor deniyor...

Sn. Yaman
İlk işe giriş tarihiniz (ilk sigortalı oluş tarihi) nedir?
Memuriyete girerken ssk lı olarak geçen günlerinizi emekli sandığına bildirdiniz mi? Onlar intibakınızı yaptımı?
Eğitim seviyeniz, memuriyet sınıfınız, intibak yapılan derece ve kademeniz nedir?

Bunlara açıklık getirirseniz 400 tl yerine iki duble rakı+kavun - peynir (beyaz peynir Ezine olacak ama) mukabili yardım olmaya çalışırız.. :)

:) tsklr vigro ...

askerlik saydirmistim. 01/01/1999 ssk baslangic oldu...ekpss ile yeni memur oldum henuz baslamadik.onlisans vhki olarak atandim.

5328 gun 511,000 tl prim odemesi var.sgk siteye gore 2350 emekli maasi 01/01/2017 itibaren gecerli.

sun 3,5 yil hikayesi ve memur emklisi olursam maasin dusecegi yorumlarindan dolayi sormaktayim.oysa emeklilik tek catida birlesti v.s deniyor primlerin yanmaz deniyor , kimisi ise memur emeklisi 1400 lerde maas diyor

yaman;
siz emekli sandığından emekli olur iseniz ssk nın hesaplamış olduğu emekli maaşınız emekli sandığında almanız imkansız şartları yerine getirmiş iseniz ssk dan emekli olmak sizin için daha iyidir.

İrfan Bey..

SGK memuriyete girmeden önce ssk lı olarak çalıştığınız (ön lisans mezunu olarak) sürelerin 2/3 ünü maaşa esas derece ve katsayıda dikkate alır.. Memuriyetten önceki çalışmalarınızın tamamı ise emekliliğe esas derecenizde sayılır..

ssk lı (Yani yeni düzenlemeye göre 4a lı) olarak günleriniz epey bir fazla, ayrıca kazanç ta fazla (511 000 TL) Sanırım maaşınızın tamamını bordroda göstermişler. Bu iyi birşey.

3. derece sakatlığınız olduğu için 18 yıl ve 4080 gün prime tabisiniz..Prim gününüz dolmuş; yaş 2017 de dolacak..Eğer memuriyette (memuriyete başladığınız tarihten itibaren) 3.5 yıl + 1 gün kalırsanız maaşınız. Veri hazırlama ve kontrol işletmenliği kadrosundan hesaplanır ve kesinlikle yukarıda belirtmiş olduğunuz 2250 TL den daha düşük bir emekli maaşı alırsınız..

Eğer ben memuriyette kalıp çalışıcam (65 yaş sınır buna dikkat) alacağım maaş benim için önemli derseniz; 3,5 seneyi ve devamını memuriyette geçirin. Ama ben emekli olmak istiyorum derseniz; memuriyetten emekli olduğunuzda 2250 tl (BU GÜNÜNÜN 2250 tl Sİ BUNADA DİKKAT!) alamazsınız.

1. derecenin 4. kademesinden emekli olan teknik hizmetler sınıfındaki bir memur mühendisin bu gün alacağı emekli maaşı 2200 TL civarı.. 3,5 seneyi geçirir memuriyete devam ederseniz sonrasında emekli olduğunuzdaki maaşınız bundan düşük olur..

(Rakı yeni rakı, peynirde ezine olsun lütfen..)

VİRGO;

rakı,milli rakımız ayran olsun,peynirde otlu peynir olsun:))

ssk lı olarak çalışıyorsan brüt maaşın 3000 tl.altında ise,memur olarak emekli olmak daha iyi.3000 tl.üstünde ise ssk lı olarak emeklilik daha iyidir.yalnız ekim 2008 den sonra memur olanlar,ssk lı gibi emekli oluyor.maaş hesaplaması ssk lılar gibi.2008 den önce girenler,eski haliyle devam ediyor.2008 den önce memur olann ve emekli olmak isteyen en az 1.311.56 tl.maaş alır.bunun altında maaş alamaz.

Üst Alt