Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olarak emekli olursak sonrasında özel sektörde çalışamıyor muyuz?

Polat34

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben 2014 te KPSS ye katıldım 63 küsür aldım
geçen yıl kalp krizinden sonra vergi indirimi aldım süresiz raporla. Bu sene inşallah yapılırsa artık sonkez olarak EKPSS ye katılacam oldu oldu,olmazsa daha da katılmam artık.

Arkadaş ile konuşurken bana da aynı şeyleri söyledi.Şimdi kazanırsan 15 yıl memur olarak çalışman lazım ve engelli memur olarak emekli olursan tekrar kamu veya özel sektörde çalışamazsın dedi.
Engelli olarak kamudan emekli olursak özel sektörde çalışamıyormuyuz yani. Boşuna EKPSS ye hazırlanmak istemiyorum.

15.11.2002 sigorta girişim ve 4100 günüm var. Sınava girmeli miyim? yoksa boşuna mı çalışıyorum.

Hizmet birleştirmesimi yapıp bu 15 yıla tamamlıyoruz,yoksa bu 4100 günün üzerine 15 yıl daha mı çalışmam lazım.Nasıl bulunuyor kalan günler.
Emekli olurken yeniden rapor çıkartacak mıyız?

Polat34

İlk memur olacağın tarihnten geri 4100 gün gittiğinde sigorta başlangıcı 1 ekim 2008'den öndeye gideceği için memur olduktan sonra 5400 gün hizmet süresi ile emekli olacaksın. Ama memur (4c) statüsünde emekli olmak için 1261 gün en az memur olarak devam etmen gerek.

Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek özel sektörde çalışmaya mani bir durum yok. Benim bilgim bu şekilde.

OturanBoğa
Abi yani bu 4100 ssk günümün üzerine 1500 gün felan çalışsam memur olarak emekli olabiliyorum benim anladığım böyle.
Peki yeniden rapor istenir mi emekli olurken,eğer istenirse engellik oranında rapor alamazsak emekli olamıyoruz sanırım.Peki memur olarak çalışmaya devam edebilirmiyiz,edersek bu kez kaç yılda normal emekli olacaz? :( karışık sorular biraz

Polat34,
Evet emekli olurken yeniden rapor istenecek çünkü 5510 sayılı yasadan sonra memur olduğunuz için.. SSK prim ödemeleriniz yüksek ise hiç girmeyin derim memurluğa...
emekli olurken %40 ve üzeri rapor alamasan da memur olarak çalışmaya devam edeceksin...
Şimdi ssk prim ödemeniz aylık kaç tl zerinden yatıyor.
Bugüne kadar ödenen toplam kazanç ne?

Polat34

Evet, zamanı geldiğinde rapor alamazsan -memur statüsünde- erken emekli olamıyorsun.

İşe girerken rapor verildiği için sonrasında alınan raporda oran düşse de çalışmaya devam edilir. Aksini düşünemiyorum bile...

Yeri gelmişken bir tane soru da ben sorayım bari :)

2013 sigorta girişim var 33 gün gösterdiler sadece :) 2015'te de memur oldum ( daha iş başı yapmadım güvenlik soruşturmasını bekliyorum.) %68 oranında raporum var. şimdi ben 15 sene memur olarak çalıştıktan sonra mı emekli olucam yoksa 3960 günü tamamlayıp sigortamın üzerinden de 15 sene geçtiğinde mi emekli olucam? arada 2 sene oynuyor çünkü :D

birkan01 kardeş hem 15 yıl hem 3960 gün prim tamamladığında emeklisin...

Teşekkür ederim Erol kardeşim :) Hayalini kurmak bile güzel 2028 de emekli oluyorum :D

hadi bakalım...

işe başlamadan hayal kurmak daha güzeldir herzaman...

officer

Abi maaşımız 2000 tl ye yakın ama asgari ücretten gösterildi hep bugüne kadar hala d asgari ücret üzerinden görünüyo patron işinize gelirse diyo.
Bu güne kadar toplam ödenen 123.000 küsür bişey di en geçen ay baktığımda.

Emekli -maaşı.comdan baktım bugün emekli olsam 800 tl alıyorum

ama emekli olmam 2022 de

şu an emekli olsam ssk dan 800 tl iş yerimden 2000 tl alacam.2800 ve yıldan yıla gelen zamlar olacak.

Diyelim ki memurluğu kazansam ve atansam en düşük memur maaşı 2300(brütü yaklaşık 3400 x 12 ay x diyelim 6 yıl çalışıp emeklilik istedim = 245.000+şimdiki primim 123.000 = 368.000 eder benim tahminim böyle.
Memurluk hem düzenli bir iş.Memurlukta engelli raporunu tekrar alamazsam istifa edip ssk dan emekli olabiliyormuyum.Rapor alamazsam kaç yıl ve yaşa kadar çalışmam lazım

Tabi bunlar hayal umut fakirin ekmeği :)

Polat34,
Kısa öz ve net yazıyorum memur ol..
emekli olduktan sonra çalışacağım diyorsun zaten memur ol derim. ayrıca memur olduktan sonra rapor almak zorundasın velev ki rapor alamadın engelli kadrosunda çalışmaya devam edersin. 65 yaşına kadar kimse sana emekli ol diyemez şuan memur olarak emekli olsan (en düşük emekli memur maaşı)1.350,92 TL alırsın.

sevgili arkadaşım Malulen Emeklilik İçin Prim Şartı[FONT=Open Sans] [/FONT][FONT=Open Sans]En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük,[/FONT][FONT=Open Sans]yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekmektedir. (Bakınız: 5510 Sayılı Kanun: Madde 26)[/FONT][FONT=Open Sans] sevgili arkadaşım eğer günün dolmuş ve emekliliği düşünüyorsan eğer memur olarak malülen emekli olursan eğer hiç bir şekilde dışardan çalışamazsın memur emeklisi veya özürlü emeklisi olursan çalışırsın. malüllük ve özürlü emekliliği birbirinden farklıdır.bilmeni isterimki özürlü emeklisi olursan daha sonra çalışabilirsin herhangibir şirkette malülen emekli olursan çalışamazsın özelde bile olsan kardeşim[/FONT]

arkadaşım sen memur ol. özür oranını gösteren raporla kurumuna baş vur sakatlık indiriminden faydalan eğer özürlü olarak memur olursan emekli olurken malülen değilde özürlü olarak emekliye ayrıl.özürlü emeklisi olarak emekli olursan emeklilikten sonra çalışa bilirsin hemde sigortalı olarak. malülen emekli olursan eğer hiç bi şekilde özeldede olsa çalışamazsın.

[FONT=Open Sans]Malulen Emeklilik İçin Prim Şartı[/FONT][FONT=Open Sans] [/FONT][FONT=Open Sans]En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük,[/FONT][FONT=Open Sans]yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekmektedir. (Bakınız: 5510 Sayılı Kanun: Madde 26)[/FONT][FONT=Open Sans] [/FONT]

657 tabi memur olarak emekli olursan emeklilikten sonra çalışa bilirsin benim. Örnek vereyim 657 ye tabi hastanede hemşirelik yapan arkadaşlar emekli olduktan sonra her hangi bir şirkete baş vurup sözleşmeli olarak çalışabiliyor haatta benim çalıştığım huzur evi müdürlüğünde böyle birisi var.
657 tabi hemşire iken emekli olmuş şuanda şirkette hizmet alımında hemşire olarak çalışmakta hemde askeri ücretin yüzde yüz yirmi beş fazlasıyla

benim durumumu da yazim bari herkes bir soru soruyor şimdi sigorta başlangıcım engelli statüsünde 10/01/2005 yılına ait sgk daki toplam günüm 1650 memuriyete 04/04/2011 de atandım ve halen çalışmaya devam etmekteyim şimdi sorum şu ben ne zaman emekli olabilirim tabii olduğum mevzuata göre

Üst Alt