Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olarak ise başladık. Vergi indirimi ile ilgili sorularımız var..?

justvatu

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar 2 sorum olacak
1.% 93 raporum var 10 gün önce basladim memur kadrosunda çalışıyorum 04.6.1988 doğumluyum emeklilik tarihim ne zaman olur maasima yansiyan indirimim ne olur?

2.arkadasim 7 gündür basladi 25.01.1990 doğumlu% 40 raporu var onun emekliliği ne zaman olur maasina ne kadar yansir indirim ve hastaliginda ilerleme varmış % 70 rapor alabilirmis simdi % 40i gonderse daha sonra % 70 i aldiginda ondan yararlanabilirmi onu göndermesi gerekir mi yada maasina etki edermi ? Nasil bir yol izlemeli tavsiyelerinizi bekliyoruz

İstediğim sorudan başlayayım:)

arkadaşınızın için durum şöyle:
18 yıl 4680 gün ile emekli olur. maaşına 28,5 TL yansır. Rapor oranı arttığında raporunu defterdarlığa vermeli. Maaşında 61,5 TL yansır ama agi olursa düşebilir bu miktar. ikinci ve birinci dereceler için agi çakışması olabilir.

Siz de, 15 yıl 3600 günle emekli olursunuz. 120 TL yansır ancak yine agi varsa bu tutar düşebilir. Örnek olması açısından:

AYPJgQ.png

Ben 4 aydır vergi indirimi almaya başladım oranım %80 aldığım oran78tl sizde evli falan degılsenız maaşına yansıyacak oran bu cıvarlarda olacaktır

Üst Alt