Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olarak işe başladım. Ne zaman emekli olabilirim?

Rüzgarlarda

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Ekim ayında üniversitede memur olarak işe başladım ama emeklilik için hiçbir yere başvuruda bulunmadım. 3 yıllık engelli raporum var. Ne yapmam gerekiyor?

ne dedın anlamadık açık yaz emeklımı olmak ıstıyon ne zamanmı emeklı olurummu dıyon sgk başlangıcı dogum tarıhı vs yazda oyle yardım ederız

2014 Ekim ayında işe başladım. Sigortamın yatırılmasıda ekim de başladı.Doğum tarihim aralık 1986.

1- Ne zaman emekli olurum?
2- Engelli olduğum için sisteme (çalıştığım iş yerine, SGK ya felan) emekliliği mi buna göre sisteme işlemelerini bildirmeli miyim bugünden, yoksa şu anda hiç bir şey yapmaya gerek yok, emeklilik günü gelene kadar beklemeli ondan sonra emekli olmak istiyorum diye başvuruda bulunmalı. Yapmam gereken sadece bu mu?

Lütfen yardımcı olun.

Rüzgarlarda

Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisin.

Emeklilik zamanı geldiğinde sevk ile hastaneye gidip alacğaın rapordaki oran emekliliğin için belirleyici olacak

Bugünden bir şey yapmana gerek yok. Ama istersen sakatlık indirimi için başvuru yapabilirsin (bu, emeklilikle ilgili olmayan bir durumdur): http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

bagkur.PNG

OturanBoğa Bülent bey bu yukarıdaki tablo yeni mi daha önceki tablo paylaşımların da farklı yıl ve prim yazıyordu

Yani şimdi benim işe başlama tarihim 2003 ve 3001prim günüm var ve vergi muafiyetim %51 yani ben bu tabloya göre 16 yıla mı tâbiyim.beni bilgilendirirmisiniz

Son düzenleme:
papatyacim

Başkalarının sorularına verilen yanıtlarla kafanızı karıştırmayın. Sizin soruya ne yanıt verilmişse, doğrudur.

Üst Alt