Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olarak yerleştirilen aday, öğretmenlik tercihi yapabilir mi?

usomer

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba ;

Bu sene yapılan ilk atamada öğretmen olarak atanamadım. Umudumu kestiğim içinde memurluk tercihi yaptım ve şehir dışında bir yere yerleştirildim. Ancak olduğu söylenen tayin hakkı olmadığını evraklarımı teslim ettiğim zaman bizzat öğrendim. Bu şehre gitmek benim için çok büyük sıkıntı olacak. Şuanda güvenlik soruşturması sürecindeyim.

Evrak tesliminden sonra öğretmen alımı yapılacağını öğrendim. Bugün açıklanacak kontenjanlar sonrası öğretmenlik tercihi yapmam ve kendi şehrime atanmam durumunda süreç nasıl işlemektedir?

Memurluğa gitmeden öğretmenliğe devam hakkım var mıdır ?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum... Şimdiden teşekkür ederim...

Olması gereken tayin hakkımın olmadığını derken neyi kastettiniz? bende sizinle ayni durumdayim memurluğa atandım güvenlik soruşturmasini bekliyordum ama branşıma verilen sayiyla atanabilicem de.bende şunu merak ediyorum ileriki süreçte memurlukta adaylığim kalkmadan atanirsam öğretmenliğe geçiş konusunda sorun yaşar mıyım?

Arkadaşlar merhaba. Memur olarak atandim son alımlarda öğretmenim. Göreve basladiktan sonra bir daha öğretmen alımı olmasi durumunda atanirsam adaylığımin kalkmamiş olmasi benim için bir sorun arz eder mi ?

gonca3567

Hocam memurluk tercihi yaparken " engelli memurun göreve başlamadan bir defaya mahsus istediği yere tayin hakkı " olduğu söylendi bizlere. Ancak kurumdan kuruma farklılık gösteriyormuş. Meb de varken, gsb de yok mesela. ondan bahsediyorum. Şimdi ise atandığın yere gitmen gerekiyor, ne zaman dönersin belli olmaz deniyor kurum tarafından...

Hocam bir de şu var ; memurluk için atandık ama daha güvenlik soruşturması süreci var. Ne kadar sürer belli değil. Öğretmenlik kesin olacak gibi gözüküyor. Memurluktaki süreç bitse dahi o göreve başlamasak bir sorun olur mu acaba ? Öğretmenliğe başlasak ?

Kalem

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Ösym tarafından ekpss 2018-2 atamasında gençlik ve spor bakanlığı sportif eğitim uzmanı kadrosuna yerleştirildim. 07 ocak tarihinde evraklarımı teslim ettim ve şuanda güvenlik soruşturmasını bekliyorum. Asıl mesleğim beden eğitimi öğretmenidir. Bugün meb engelli öğretmen ataması kontenjanlarını açıkladı ve ben kendi yaşadığım şehre atanabiliyorum. Öğretmenliğe başvursam ve atansam öğretmenlik yapabilir miyim ? Gitmediğim memurluktan dolayı bir ceza ile karşı karşıya kalır mıyım ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? Şimdiden teşekkür ederim... Saygılarımla...

Şuan atandığın kurumda göreve başlaman lazım aslında yer değiştirme hakkın var ben bu hakkı kulanmıştım meb daha esnek bu konularda
Ayrıca tekrar tercih yapıp atanırsan şuan atandığın kurumdan MUAFAKİYET yazısı alıp atanacağın kuruma geçersin birde kurumlar arası geçiş var öylede şansını deneyebilirsin biraz uzun sürer Sgk ya girişin yapıldığı andan itibaren memursun ve 657 sayılı kanuna dahilsindir.

Hocam memurluk sorusturmasi devam ederken tercih yapıp öğretmenliğe atanmanizda bir mahsur yok. Ben mebe atandım ve şehir değiştirmek isteyip istemediğimi sordular ondan sizin soylediginize sasirdim ama farkli kurummus.

Memurluğa baslamadiniz diye bir ceza almazsiniz bu durum öğretmenlikte var atanıp baslamazsaniz ceza alırsınız. Suan tercih yapmaniza engel bir durum yok bende sizinle ayni durumdayim

Üst Alt