Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olduktan sonra böbrek rahatsızlığım ortaya çıktı. Emeklilik..?

pasa_kocak90

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Arkadaşlar ben 02/10/2009 tarihinde Adalet Bakanlığı bünyesinde İnfaz Koruma Memuru olarak göreve başladım. 16/03/2012 tarihinde Konik böbrek hastalığı ortaya çıktı. Şimdi öncelikle ben askerliği yapmadım bundan sonra nasıl olacak. İkincisi de benim bundan sonraki memurluğum nasıl bir yön alacak (02/10/2009 tarihinden önce sigortam yok) çok kafama takıyorum.Bana yardımcı olursanız teşekkür ederim. :confused:

rapor alırsan 15 yılda emekli olma hakkın var istersen.rapor en az %40 olmalı.

şimdi böbrek hastalığı olan biri, ya da herhangi bir hastalıktan en az yüzde kırk özürlü raporu alırsanız, bunu ibraz ederek erken emekli olabilirsiniz
mesela ben böbrek naskilliyim ve yüzde yetmiş raporum var buna göre ben 15 yıl ve 3960günü doldurunca emeklilik için başvuru yapabiliyorum bilmem yeterli oldu mu???:confused:

Diyaliz gerektiren bir seviyede ise (o seviyeye çıkarsa), 10 yıllık sigortalılık süresi ve en az 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz ilerde.

Eğer nakil olursanız ya da durumunuz diyalizi gerektirecek seviyede olmazsa, erken Yaşlılık emekliliği için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisiniz (tabloda Bağkur yazar, kafanızı kurcalamasın. Buna siz de dahilsiniz):

bagkur.PNG

Burada belirleyici olan şey emeklilik başvurusu yapacağınız tarihte kurum sevki ile gideceğiniz hastaneden hangi oranda rapor alacağınızdır...

Şimdi tamam da bizim kurumda ki arkadaşlar diyor ki daha önceden böbrek nakli olan biri varmış başka bir ünvana göndermişler, emekli olana kadar ne olacak benim ünvanım kolluk kuvveti olarak geçiyor ama bundan sonra geri hizmet olacak diyorlar peki bundan sonra hangi kuruma verebilirler onu anlamak istiyorum aslında emekli olmak istemiyorum . Birde nakil olduktan sonra yüzde 70 rapor veriyorlarmış askerlik ne olur.

Her şeyden önce durumunuzu beyan etmeniz şart değil. Yeter ki rahatsızlığınız görevinizi yapmaya mani olmasın.

Ama yok, görevinizi yapıyor durumda iseniz, o zaman daha arka planda bir göreve atanırsınız sanırım. Ama burası neresi olur, onu bilemiyorum. Kurumuna göre değişir herhalde...

Bülent bey öncelikle teşekkürler çok güzel açıklamışsınız, bizim sürecimiz sizde biliyorsunuz sonu mutlaka mahkemeye dayanıyor, sağlık kurulu % 70 verirken SGK bunu % 40 a indiriyor.
Formumuzda dava açıpta sonuç alan halen çıkmadı. Ben bir avukat arkadaşıma sorduğumda mahkemenin en iyi ihtimal ile 2 yıl süreceğini söyledi. Sonucunu oda tahmin edemiyor.
Benim 4300 pirim gün ve 13 yıl sigortalılık sürem var, ne yapacağımı bilemiyorum, yada paraya kıyıp Ali Tezel gibi uzmanlardan yardım alacağız galiba.

Nakil sonrasında verilen oran % 70'tir. Bu oranı hiç kimse düşüremez...

Bülent abi ben bizim personel daire başkanlığı ile görüştüm ben emekli sandığı olduğum için ve yeni çıkan memur yasa düzenlemesine göre beş yıl sigortam olunca emekli olabiliyor muşum.

Eğer Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık söz konusu ise, ya da durmunuz görevinizi yapmaya mani ise, ancak o zaman 5 yılda malulen emekli olabilirsiniz. Aksi halde 10 yıl sigortalılığı beklemeniz şart.

Üst Alt