Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur oldum ama 3 aylığım yatmış. Çekeyim mi?

izzet04

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ocak 26 da işe başladım. Martta engelli aylığım yatmış. Çekindiğim için çekmedim. E devlette 50 gün SGK girişim yapılmış. Neden yattığını anlamadım.ne yapmalıyım ????!

2022 de maaşlar peşin yatıyor.sizin mart maaşı dediğiniz aslında mart,nisan mayıs ayına ait olan ödeme.ocakda işe girmişiniz sistemde sgk nın görünmesi ve kesilmesi gerekiyordu.bence cekmeyip haziran maaşına kadar bekleyin yine maaş yatacak mı?

-mka

Bence haziranda yatmaz. Ama bana bu maaşların gecen üç ayın oludugu söylenmişti sosyalde.

izzet04

kardeş yanlış bilgi.2022 de maaşlar peşin yatıyo dolayısıyle o mart maaşı aslında mart nisan mayıs ayına ait olan maaşı.ocak şubat mart ayına değil.

Amaaaaan haâaaaa sakin cekmeyin benim 2022 maasimda ayni oldu ise girdigim halde kesilmemiş cekmistim yemin ediyorum 1 ay geçmeden 1 yazı geldi eve 2 kat olarak ödettiler cezalı diye

izzet04
Ocak 26 itbariyle sigortalı işe başlamışsınız. bu durumda mart dönem maaşını çekmeyin. çektiğiniz takdirde o para sizden geri istenir. mart dönem aylığı size yanlışlıkla ödenmiş. çektiğiniz takdirde parayı geri isterler. ha "çekip harcayım, geri istediklerinde de geri öderim" diyorsanız çekebilirsiniz tabi. size kalmış.

Ya memur olmuşsun işte hayırlı olsun da 2022 maaşına mı kaldın Allah aşkına.

Bitmeyenumut İzzet arkadaşımız, yakın dostumdur kendisi. Annesinin rahatsız olması ve kendisinin de yaşadığı il dışında ameliyat olması söz konusu bu ay içerisinde. Yanı evet yeri geldiğinde 20 TL nın hesabını yapmak durumundasınız...

msait19
arkadaşın yatırılan mart dönem maaşını çekebilir elbette. sonuçta hesaba yatırılmış. ama sonra o yatırılan para geri istenecek bunu da bilsin. hesabını ona göre yapsın oldu mu?

kesinlikle o parayı geri isterler.
şu an ihtiyaç varsa, harcasın o parayı, sonra da istediklerinde geri versin. karar ona ait.

SYDV mutlaka o parayı tekrar isteyecektir. Bak ne güzel memur olmuşsun. Hayırlı olsun. Haa sen bildirip iyi niyet göstermeden de onlar mutlaka bilip isteyecektir.
Şimdi çok ihtiyacım var ilerde öderim diyorsan orasını bilemem. Geri istenirken ummadığın bir zaman da yasal faizi ile birlikte istenir haberin olsun.

Son düzenleme:
Kalem teşekkür ederim abla. Maddi olarak ihtiyacı vardı paraya bu ay yoksa zaten bu kadar üstünde durmaz geri öderdi.

Kalem Melek abla merhaba aklımı ciddi olarak kurcalayan bir durum var. Yardımcı olabilir olabilir misiniz? Ben 26 ocak 2018 de işe girdim. 2022 aylığım 6 Mart 'ta baktığımda yatmıştı. Çekip çekmeme konusunda çok tereddütte kaldım. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı destek hatı aradım. Emekli sandığına bağlı olarak maaşımın 1 Haziran'da feshedildiği bunun için parayı çekmemde bir sorun teşkil etmeyeceğini söylediler. Aylık bağlaması durumunda bildirim yükümlülüğü 23. Maddede "Peşin verilen gelir ve aylıklar durum değişikliği veta ölüm halinde geri alınmaz. Ancak, aylık bağlama ile ilgiligeçim şartının kalkması halinde, aylıklar bu martin kalktığıtarihî takip eden dönem başından itibaren kesilir." Maddeye dayanarak ben de çektim o parayı ama şuan yine kafam allak bullak oldu. Yanlış mı yaptım acaba, cezayı alacak miyim diye aklımı kurcalıyor bu sorular.

Son düzenleme:
Göreve başladığınızda bu durumu aile ve sosyal politikalar bakanlığına bildirmeniz gerekirdi izzet04

2022 maaşı cezası (acil yardım lütfen)

İyi günler saygıdeğer arkadaşlar

Arkadaşım 1 şubatta özelde sigortalı bir işe başladı ve halen çalışıyor. Onunda benim gibi Mart ayı engelli maaşı yatmış.o üç ay bekledi. ayrıca bir ay önce de kesildi zaten ve bu para hesabından hiç geri çekilmedi. ben de 144 arayıp sordum iki kişi de arkadaşımın çekebileceğini ve caza çıkmayacağını söyledi. Çünkü maaş kesim tarihi bir haziran olduğunu ifade ettiler.tabi bizde ses kaydı aldık ne olur ne olmaz diye.fakat çevredekilerin dedikleri yüzünden Kaç gündür stresten uykuları kaçıyor. Bu para geri istenir mi istenmez diye? Lütfen aydınlatın arkadaşlar.zaten aldığı asgari ücret.teşekkürler..😔 😔 😔 😔

2022 maaşı cezası (acil yardım lütfen)

gül rengi

Ben aradım onlar sistemden düşüyor zaten dedi. Ben de karışmadım sonuçta kamuda o kadar evrak işi varken buna zaman ayıramadım. Ben de 144 aradım söyledim onlar da haziran 1 maaşın kesilmiş alabilirsiniz dediler. Ben de aldım ama içim. Rahat değil borçlarım varken bir bu çıksın istemiyorum. Hem ses kayıtları mevcut. Kafama göre çekmedim.

Onu faizi ile geri isterler kacari yok abla cekme dedi sende cektin devlet birakmaz onu sana yapacak bir sey yok.

musty35
Valla kaçma niyetim hiç yok isterlerse son kuruşuna kadara da öderim hiç sıkıntı değil. Ama önce aldığım ses kayıtları ile dava açarım. kaybedersem öderim. Yanlış bilgilendirme sonuçta. Suç bende değil onların bilgisizliği. Çek dediler çektim.

izzet04
senin ve bahsettiğin arkadaşının 1 mart öncesinde sigorta kaydı yapılmışsa mart dönem aylığını hak etmiyorsunuz. yanlışlıkla ödeme yapılmış demektir size. bu da yersiz ödeme olduğu için faiz konulmadan geri istenir.
nedense mart ödemelerinde çok fazla boyle hatalar yaıyorlar ve yanlış ödenen para geri isteniyor. sonuçta yasal olarak o parayı alma hakkınız yok.

ama 1 mart ve sonrası sigorta kaydınız yapılmışsa bu durumda mart dönem aylığı sizden geri istenmez. 2022 sayılı kanuna göre boyle bir durumda peşin ödenen para geri istenmez. peşin ödenen para geri istenemz meselsi siz 1 mart'tan sonra sigortolı olduğunuz takdirde geçerli.

yani her şey sigorta başlangıç tarihinizin hangi tarihte olduğuna baglı.

sigorta kaydınız 1 mart önesindeyse mevzuat gereği aylığınızın aylık kesilmesini gerektiren tarihi takip eden ödeme dönemi olan 1 mart 'ta kesilmesi lazım.
bu durumda da mart dönem aylığı yersiz ödemedir ve sizden geri istenir.
sigorta kaydınız 1 mart ve sonrası ise bu durumda aylık 1 haziran'da kesilir. bu durumda da mart dönem aylığı hakkınızdr geri istenmez.
mevzuat bu konuda çok açıktır.

mahkeme kurumun yaptıgı yanlıştan dolayı sizi haklı bulur mu bulmaz mı bilemem. mahkeme yolu açık yani. denemekten zarar gelmez:)

Üst Alt