Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur oldum. Babamdan aldığım yetim maaşım kesilir mi?

nihal2144

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benm bi sorm olck babam vefat ettiği için ondn bana maaş bağlnmştı ama engelli memur olarak atamam yapldı benm babamdn aldğm maaş keslr mi acaba ayrıca babam memur diil işçiydi cevaplarsanz sewnrm ?

kesilir diye düşünüyorum yinede iyice araştır hatta sgk bilgi hattına sor derim olurda kesilmesi gerektiği için bildirmessen bu sana daha çok külfet getirir
onun için sgk ya sor ona göre hareket et
internette gezinirken şöyle bişey buldum

babamdan dolayı yetim aylığı alıyordum.sigortalı bir işe girdim fakat sgk işe girdiğime dair dilekçeyi 2 ay sanra verdim.bu süre içerisinde yetim aylığını almaya devam ettim.sonradan bu aldığım aylığı benden isterler mi

Babanız emekli memur muydu.SSK veya Bağ-kurlu ise isterler.

ya ama benm babam memur diildi bi ikincisi ise de ben engelli olarak atandm bunlara raqmn keslr diosnz yani öle mi ?

benim aynı oldu bende sgk sordum
soru :ben % 88 engeelliyim 1999'dan beri babamdan ssk yetim maaşı alıyorum şimdi memur oldum aylgım kesilir mi?
cevap: babanızın ölüm tarihi 2008 'de çıkan yasadan önce olduğu için işe girmediniz yetim aylığı kesilmesi gerekmemektedir

babanızın ölüm tarihi 2008 den önceyse kesilmez

Malul olan kız ve erkek çocuklarına bağlanan yetim aylığının kesilme şartları:

Ölen sigortalının kız ya da erkek çocuklarının müteveffa baba veya anaları üzerinden malul oldukları gerekçesiyle malullüklerinden yararlanarak yetim aylığı alabilmeleri için, SGK sağlık kurulunca çalışma güçlerinin en az yüzde 60 oranında yitirdiklerine karar verilmesi gerekmektedir.

"Malul olan kız ve erkek çocuklarına bağlanan yetim aylıkları sosyal güvenlikli olarak çalışmaya başlamaları halinde kesilmektedir." Bunun dışında malul olan kız ve erkek çocuklarına bağlanan yetim aylıkları belirli yaşları doldurmaları halinde, öğrencilik niteliklerinin sona ermesi halinde ya da evlenme gibi nedenlerle kesilemez.

arkdşlr sgk yı aradm ben keslmz dediler ama emin olamıyorm ya yine de malatyada sgk ya gttqmde keslr demşlerdi şmdi keslmz dediler nasl emn olablrm yaa ??

ben bağkurdan alıyorum işe girersen kesilir dedi bimer

arkadaşım memur olarak atamanız yapıldıysa tabiki yetim aylıgınız kesilir...bu kadarda aç gözlülük olmaz inanamıyorum ya..alırsanız faizi ile ödemek zorunda kalırsınız

kunta;

ben sgk başvurdum kesilmez diye mektup aldım mektupda şu cvp yazıyor

babanızın ölüm tarihi 2008 'de çıkan yasadan önce olduğu için işe girmediniz yetim aylığı kesilmesi gerekmemektedir.

nacar baban hangi kurumdan oda önemli bağkur kesiliyo

nihal2144;

sgk yaz

benim %.... engelliyim şu tarihten(........) beri babamdan yetim maaşı alıyorum ömss ile ..... kuruma memur olarak atandım.bu durum babamdan almış olduğum yetim maaşım kesilir mi?
bu şekilde SGK yaz eğer babanız 2008 den önce vefat ettiyse kesilmez diye cvp gelir

Üst Alt