Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Memur oldum. Hizmet birleştirmesi yapmamın özlük haklarında bir faydası olacak mı?
1997 ssk giriş 4700 gün prim var. 29.09.2016'da MEB'e hizmetli olarak atandım.Şimdi hizmet birleştirmesi yapsam bana maaş,izin v.s. konularında ne gibi artıları yada eksileri olur.
ben yaptım. hiç bir artısı yok. eğer ki ozelde doktor, hemşire, öğretmen olsaydınız devlete atandığınızda hizmet birleştirmesinde yıllık izinlerinde farkediyor. intibaktan dolayı. ama böyle meslekler dışındakilere intibak olmadığı ıcın hiç bir artısı yok. ama yapmanız yararınıza olur. emeklilikte bunlarla uğraşmayasın diye. cok uzun bir süreç cunku.
merhaba arkadaşlar bende 2008 de sigorta başlangıcım var aralıklarla tarım siğortası yaptırdım sonra sigortalı çalıştım aralıklarla ve toplamda 800 günüm falan var 2008 den bu yana bu sene ekpss ile devlete atandım memur olarak daha göreve başlamadım göreve başladığımda hizmet birşeştirmesi mi yapmam gerekiyor yani geçmişe dönük bu haklarım memuriyette sayılıyor mu nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz
800 gun icin hizmet birleştirmesine değmez. o yüzden emekliliğe yakın yap. bunu bana mebin maaş bölümü şefi söylemişti. benim primi sormadan önce söylemişti. primi duyunca yap dediydi. 3000 gune yakın primim vardı.
[SIZE=2][FONT=arial]
[/FONT][/SIZE][FONT=arial][SIZE=2][SIZE=2]ha birde posta gazetesine mail atmıştım. Şu Şekilde ; [/SIZE]
[/SIZE][/FONT][FONT='inherit'][FONT=arial][SIZE=2]Soru: [/SIZE][/FONT][/FONT][FONT='inherit']Doğuştan yüzde 48 işitme engelliyim. Vergi indiriminden de faydalanıyorum. Şubat 2005 de SSK girişim yapıldı. Ve Şubat2014'e kadar toplam 3284 gün prim yatırıldı. Mart 2014'te memur olarak atandım ve halen çalışıyorum. Hizmet birleştirmesi yaparsam dezavantajları, avantajlarıneler? Ve ne zaman yapmalıyım? Emekliliğime yakın zamanda mı?
[/FONT] [FONT='inherit']Cevap: Hizmetlerinizi birleştirmek zorundasınız. Hizmetlerinizi emekliolacağınız tarihe kadar birleştirebilirsiniz. Erken birleştirmenizin de sizebir zararı olmaz, en azından bilgiler özlük dosyanızda hazır olur.[/FONT]
[FONT='inherit']Ayrıca sigortalı çalışmalarınızdan 657 sayılı kanunun 36ncı maddesiuyarınca memuriyet hizmet sınıfınıza göre kazanılmış hak aylık derece vekademenize ilişkin intibakınızda değerlendirilecek süre varsa o da dikkatealınır (Örneğin; sağlık hizmetleri sınıfına tabi hemşireyseniz, özel sektördekiçalışma süreniz, kazanılmış aylık derecesine intibakınız yapılır.[/FONT]
[FONT='inherit']Bu da maaşınızı artırır). 5510 sayılı kanuna tabi 4/c sigortalısı olarakemekli olmak için; 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün prim ödeme şartlarına tabisiniz. Memur olarak 1396 gün prim ödeyerek, toplam priminizi 4680 güne tamamlamanız şartıyla, 18 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız Şubat 2023 te emekli olabilirsiniz.[/FONT]
cevabınız için çok teşekür ederim ağzınıza sağlık
yani bu 800 günün bana faydası olur mu yoksa hiçbir faydası yok mu şuan hala sigortalı çalışıyorum atama işlemim gerçekleşene kadar da çalışacağım 2008 nisan ayı öncesi ve sonrası engelliler için bir yasa değişmiş tam olarak bilmiyorum ama sizce sigortamı durdurayım mı eger çokda bir işe yaramazsa yada yarar ama 800 gün az işe yarar emekliliğe yakın mı birleştireyim
benım 15 yıl ssk gunum vardı özel sektörde 5510 sayılı yasaya tabıyım hizmet birleştirmesi yaptım ama ne ızne ne kademe ne derece ye etkısı olmadı ...hiç bır faydası olmadı şimdılık...
Sanırım emekliliğe faydası olacak benimde yaklaşık 10 yıllık çalışmışlık var özel sektörde şimdi atandım çok şükür 1 sene sonra hizmet birleştirmesi yapmam gerektiği söylendi