Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur oldum. Kurum kendiliğinden vergi indirmi uygulayabilir mi?

ucar7432

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben ömss ile kamu hastanesine atandım.%41 sürekli ibareli raporum var.mutemetliğe sordum vergi indiriminden faydalanıyorsunuz biz hallettik dedi.böyle birşey varmı.ben herhangi bir müracatta bulunmadım başka bir kuruma.

Özürlü kadroda memur olanlar otomatikman Vergi indirimine dahil olurlar; Ayrıca 2008 den sonra ilk defa işe giriş yapan özürlü işçilerde de otomatikman vergi indirimine dahil olurlar.

hyr kardeşim ben işe başlayalı 3 ay oldu ben gidip kendim vergi dairesine basvuru yaptım indırım uygulamıyolar basvurmazsan

bu durum kurumdan kuruma değişiyor..ben üniversitede görev yapıyorum benim vergi indirimi direk maaşa yansıtıldı.bir arkadaşımda MEB de göreve başladı oda vergi dairesine giderek vergi indirimini yaptırmaya başladı.halada uğraşıyor.

evt bende meb deyim kendim hallettim bide 6 ay onaylanmasını bekliycez

bende kasım 2012 den beri direkt vergi indiriminden yararlanıyorum.kurum kendi halletti.

Arkadaşlar, kurum kendisi HALLEDEMEZ! Muhasebe açısından kendisi sakatlık indirimi uyguluyorsa, bu usulsüzlüktür. Kişi kendisi defterdarlığa gidip sakatlık indirim hakkı elde etmiş olmalı. Bu hak elde edilmişse, tamam, kurum bunu uygular. Ama bu hak hiç ielde edilmemişse, kurum bordroya sakatlık indirimi uygulasa bile, bu yasal olarak geçersizdir.

Vergi indiriminde ''kurum halletti'' diye birşey KESİNLİKLE YOKTUR.
Bu mevzuata tam olarak hakim olmayan muhasebe elemanlarının işgüzarlığı.Muhasebe yansıtır tamam,siz de alırsınız,ancak bu biryerde patlak verebilir.
Ayrıca 657 ye tabi devlet memuru dışındaki arkadaşlar erken emekli olmak istediklerinde büyük şok yaşarlar,yıllardır uygulanagelen vergi indiriminin aslında hiç olmadığı gerçeğiyle yüzyüze gelirler.
Kendinizi riske atmayın,gidin başvurun ve vergi indiriminizi bizzat alın.
Tabi 1 Ekim 2008 den sonra sigortalı olanların erken emekliliğnde vergi indirimi şartı yok o ayrı konu.

bende mebdeyim ve kurumdan söylüyorlar tekrar hastaneden kurula giriyorsun ve ordan da rapor veriyorlar o raporu onlar kendileri gönderiyorlarmış vergi dairesine ama başka kurum nasıl olur bilmiyorumhayırlı olsun bu arada

eger memur olmadan once calısıyorsanız baska bır yerde vergı daıresınden zaten cıkıyor sızın aldıgınız orana baglı olarak ındırım hemen bır yazı yazıp kuruma gonderıyorlar

bana da biz hallettik dediler sonra vergi indirimi için kendin başvuracaksın dediler .kendim halletsem şimdi rapor oranı kesin düşecek ve bu da işteki rapora etki edecek

arkadaşlar ben bu vergi indirim muhabbetini anlayamadım gitti.bugün yine mutemetliğe sordum.adam maliye bakanlığından gelen vergi indirimi yapılacak isim listesini gösterdi ve benim yararlandığımı söyledi.ama ben herhangi bir başvuruda bulunmadım.erken emeklilik içinde bu geçerli oluyormudur acaba.emekli olma hakkını kazandığımızdamı başvuruyoruz vergi dairesine yoksa bugünden başvursakta oluyormu.yani bana şuan vergi indirimi uyguluyor hastane(hastanede memurum).erken emekliliğede geçerlimi bu uygulama.?

Vergi indirimini kurum kendisi halledemez. Bulunduğunuz ilin vergi dairesine giderek bizzat vergi indirimi için müracaat etmeniz ve vergi dairesinin de sizi hastaneye sevk etmesi gerekiyor. Yapılan tetkikler sonucu sağlık kurulu raporu oranınız belirlenir ve heyete girersiniz sonrasında raporu size vermezler rapor vergi dairesine gider vergi dairesi de Ankara Merkez Sağlık Kuruluna gönderir. Merkez sağlık kurulunca onaylanıp gelen raporunuz size bildirilir aslının aynıdır onaylı bir nüshası size verilir aslıda vergi dairesinde kalır size verilen raporu çoğaltarak bir örneğini çalıştığınız kurumun muhasebesine verirsiniz ve işlem sonuçlanmış olur, bu şekilde vergi indiriminden faydalanmaya başlarsınız.

siz başvurmadığınız sürece vergi indiriminden yararlanamazsınız.bazı mutemetler engelli kadrosundan girenleri vergiden de muaf olduğunu sanarak kendi progralarında vergiden muaf olarak işaretliyorlar.bu yanlışlık size borç olarak geri döner. o yüzden yararlanıp yararlanmadığınızı aşağıdaki irtibattan(bu irtibat doğru değilse de en azından doğru numarayı verirler diye paylaşıyorum) öğrenebilirsiniz.

.MÜKELLEF HİZMETLERİ KATMA DEĞER VERGİSİ GRUP MÜDÜRLÜĞü 212 453 88 95

Vergi indirimi almazsak memur olarak; erken emeklilikten yararlanamıyor muyuz? Yani erken emeklilik için vergi indirimi şart mı? Hiç almazsak ne olur? Bunu çok soran var ama bir bilen varsa yanıtlarsa teşekkür ederiz....

vergi dairesine başvurumu yaptım,2013 tarihli sürekli ibareli raporu yönetmeliğe uygun değil(rapor düzen şekli)diye kabul etmek istemediler,itirazda bulununca aldılar,rapor sayfa düzeninindemi şekli oluyor arkadaş.bu aşamadan sonra neler oluyor?raporum %41 ve sürekli.tekrar hastane şu bu oluyormu,ne kadar sürer bu işler?

kardeş benim uğraşma sebebim emeklilikte lazım olur diye.yoksa maaşa etkisi pek önemli değil bence.vergi indirimin olmazsa erken emeklilik olmuyor diye biliyorum.yanlış biliyor olabilirim ama...

adamo, vergi indirimi almanız engelli olarak emeklilik sürenizin kısalmasına ek olarakta engel derecenize göre maaşınıza bir miktar katkı sağlamaya yarar. Vergi indirimi almazsanız normal memur statüsüne göre emekliliğiniz değerlendirilir.

ucar7432, rapor vergi dairesinden Ankara Merkez Sağlık Kuruluna gider. Merkez sağlık kurulunca onaylanıp gelen raporunuz size bildirilir aslının aynıdır onaylı bir nüshası size verilir aslıda vergi dairesinde kalır size verilen raporu çoğaltarak bir örneğini çalıştığınız kurumun muhasebesine verirsiniz ve işlem sonuçlanmış olur, bu şekilde vergi indiriminden faydalanmaya başlarsınız.

arkadaşlar bu sağlık raporlarıyla ilgili yeni bir düzenlememi oldu?ben 2013 de aldım raporumu ve bu raporla ömss ile memur odum.1,5 yıldırda çalışmaktayım.dün vergi indirimi için başvurdum.bir arkadaş daha vardı yanımda.o tokat devlet hastanesinden almış raporunu bende istanbulda bir devlet hastanesinden almıştım.vergi dairesinde müdür yardımcısı bu raporlar yönetmeliğe göre düzenlenmemiş yeniden rapor almanız gerekli falan diyince bende nasıl olur yanlış olan ne dediğimde tek dediği yönetmelikteki istenilen rapor farklı dedi.ne istediğinide anlatamadıya neyse ne akıl ettiyse tamam ama geri döner diyerekten kabul ettiler.bugün akşam üzeri diğer arkadaşı aramışlar vergi dairesinden tekrar rapor yenilemeniz gerekiyor diye.banada iletmesini istemişler.sinir oldum.bu raporlar hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz.pazartesi tekrar gidecem vergi dairesine.ya onlar işi bilmiyor ya ben.boşu boşuna bidaha rapor çıkartmakla uğraşmak istemiyorum.sonuçta bu raporda bir yanlışlık olsa devlet bizi memur yaparken incelemedimi bunları...

ucar7432;

siz vergi indirimden yararlanmıyorsanız vergi indirimi için zaten vergi dairesinin sevk edeceği hastaneye giderek, baştan yeni rapor çıkarmanız gerekiyor.yani vergi indirimi için mevcut raporla başvuramazsınız.sizin sorununuzu ne anlayamadım.sizin vergi indiriminiz var da vergi indirimi için çıkarmış olduğunuz rapor mu yönetmeliğe uygun olmadığı tespit edilmiş?

ayyüzlü
ben hastanede memur olarak çalışıyorum.mutemetliğe sorduğumda vergi indriminden faydalanıyorsun dediler.ama ben bugüne kadar vergi indirimi başvurusunda bulunmadım.ve ilerde bir sorunla karşılaşmamak için mutemetliğin yanlış uygulama yaptığını düşünerekten vergi dairesine başvuruda bulundum.vergi dairesindekiler götürmüş olduğum 2013 tarihli sürekli ibareli raporumun yönetmeliğe uygun olmadığını söyleyerekten tekrar hastaneden rapor almamı istediler.ben bnu merak etmiştim.yani vergi dairesine başvurduğumuzda mevcut raporumuz sizin söylediğinize göre geçerli değil.tekrar rapor çıkartmamız gerekiyor.uygulama herkes için aynı ozaman.
sonuç olarak vergi dairesinin beni tekrar hastaneye sevk etmesi doğru bir uygulamamı?

ekpss girip kazanan herkes vergi indiriminden yararlanmaz.hatta memur olarak atanmadan önce özel de çalışıp vergi indiriminden yararlanmış olsanız da vergi dairesine başvurup yeni kurumunuzu bildirmeniz gerekiyor.vergi dairesi de indiriminden yararlandığınıza diar yazıyı yeni kuruma gönderir ve öylece mutemet vergi indirimi girişi yapar.sizin mutemet yanlış yapmış.şuan bulunduğunuz durumdan dolayı yaşayacağınız bir sıkıntı oda yanılmıyorsam son 6 aylık maaşınıza yansıyan vergi indirimi için borç.

ilkkez vergi indirimi için başvurmada vergi dairesinin sevk ettiği hastaneye (size neresi yakınsa oraya sevkederler genelde öyle yapıyorlar)gidilerek yeniden rapor çıkartılıyor. bu uygulama doğru bir uygulama.

kurumun halletmesi sanırım şöyle oluyor defterdarlık ta oluyor işlemler yine ama belgeyi kurum gönderiyor bende raporumu sağlık müdürlüğüne götürmüştüm 'hocam aslında defterlık da yaptırmanız gerekiyor ama biz yaptıralım demişlerdi'' ama vergi indirimi eğer ağır engelli değilseniz çok da bir şey kazandırmıyor benim oranım 75 ama geçen yıl ayrıntılı bakmıştık 55 tl gibi indirim olmuş gerçi o da nerdeyse yol param :)

Üst Alt