Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur oldum. Malulen emeklilik şartlarım nedir?

GÜLKIZ1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
03.03.2006 tarihinde ilk sigorta girişim 4030 pirimim var 05.04.2018 tarihinde nemur oldum 670 pirimim var. Memur olarak çalışıyorum. Hastalığımda kronik böbrek yetmezliği diyalize giriyorum vergi indirim raporum %91 maliyeye yeni gönderdim. Birleştirmede yaptırdım. Malülen emekli olmak istiyorum nasıl bir yol izleyeceğim bunun hakkında bilgi verirmisiniz

kardeş 2008/10 sonrası memur olanlar emeklilik hayali kurmasınlar ağır hüsrana uğrarsınız. Sağlığınız yettiği yere kadar çalışın

Malülen emekli olunca emekli maaşı yüksek olmazmı, diğer emekliliklere göre.

Benmi yanlış biliyorum acaba.

Maluliyette son 7 yila bakilmaz son calisilan statu neyse ordan emekli olunur 1261 beklenmez yani

Ama SGK malul eder mi ona bakmak lazim, etmez de engelli emeklilik olursa 1261.

malulen de küçük miktar da değil ciddi miktarda daha az maaş oluyor. sebebi çalıştığın yılın az olması.

fatih_123 ssk ve bağkurlular için aynen öyle kardeş.
Fatih ben memur emekliler için az bir miktar demiştim.

fatih_123 kardeş malulen emeklilikte, derece, kademe hesaplamasından dolayı küçük bir miktar az oluyor.:confused:

Yanlış bilgi vermeyelim 2008 sonrası memur olanlar 5510 sayılı kanuna tabi olurlar ve emekli maaş hesaplamalarında prim kazanç hesabına bakılır.

Ayrıca derece ,kademe , gösterge emekli maaş hesaplanmasında dikkate alınmaz.

Hugo88_ Benim yorumlarım 2008 öncesi 5434'e tabi memurlar içindir.
Ancak derece ve kıdem çalıştıkca alındığı için bir anlamda aynı kapıya çıkar!

Annen yada baban emekliyse inan alacağın maaş ondan yüksek olmaz

GÜLKIZ

İlk sigortalı olduğunuz 03.03.2006 tarihinde diyalize giriyor muydunuz? O tarihten önce alınan raporunuz varsa, oran kaçtı?

kardeş 2008/10 sonrası memur olanlar emeklilik hayali kurmasınlar ağır hüsrana uğrarsınız. Sağlığınız yettiği yere kadar çalışın
nasıl yani 2015 yılında memur oldum engelli kadrosundan %68 raporum var bizim erken emekli hakkımız yok mu mesela benim E-devlet 4c Hizmet dökümümde yazan emeklilik tarihim 2030 yani 15 yıl... Bu tarihte emeklilik dilekçesi veremem yaşı beklemem mi gerekiyor

Faruk33
Elbette erken emeklilik hakkınız mevcut. tsunami_ arkadaş 2008 sonrası memur olanların emekli maaşının çok düşük olacağı konusunu anlatmaya çalışıyor sanırım.

Erken emeklilik hakkından yararlansaniz? Malulen emeklilik 1800 gün ve 10 senedir. Erken emeklilik de 3960 gün 15 yıldır. Siz erken emeklilikten yararlansaniz sanki daha yüksek maas alırsınız diye düşünüyorum. Onun icin de 10 ay daha çalışmanız yeterli.
2008 öncesi ilk sigortalı oldugunuz için maas bağlama orani biraz daha yüksek olabilir.

Üst Alt