Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur oldum. Ne zaman emekli olurum?

apachens

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle bu konuyu internette ve forumda epey araştırdım fakat tam sonuca ulaşamadım. O yüzden yeni konu açma gereği duydum.

Ben 2002 yılında engelli raporu olmadan ssk lı olarak 3 ay çalıştım. Daha sonraki 7 yıl hiç bir yerde çalışmadım ve 2009 yılında %40 raporla (vergi indirimim kabul oldu defterdarlık tarafından) memur olarak atandım. 5 buçuk senedir memur olarak çalışıyorum.

Bu durumda ne zaman emekli olabilirim.

Memur olduktan sonra 18 yıl çalışmam mı gerek.
Yoksa 2002 den itibaren 18 yıl ve gün sayısını mı doldurmuş olmam gerek.
Yanıtlayacak üyelere şimdiden teşekkür ederim.

Verdiğiniz linki ve içeriğini inceledim.
Tablolardan vs. haberim var.
Memurluğa başlama Tam tarih 10.10.2009. Memurluğa %40 raporla başladım ve defterdarlıktan da onaylandı.
Akılımı karıştıran şu: 2002 de sigorta başlangıcım var ama %40 raporla yani engelli statüsünde değildi.
Bu durumda hesap verdiğiniz linkteki gibi mi yapılıyor. Ayrıntılı açıklarsanız çok memnun olurum. Zira bu durumda olan birçok arkadaşım var.

Memur oldunuz diyelim: Asalet alındıktan sonra Hizmet birleştirilmesi talep edeceksiniz. Bulunduğunuz personel şubeye yazı yazıp bu işi talep edebilirsiniz. Varsa eğitim değişikliği için ekine diploma fotokopisi koyabilirsiniz.
Basit bir dilekçe yazın yeter..

Hizmet birleştirilmesi söyle yapılıyor: İşçi olarak çalıştığınız pirimlerinize bakılıyor(yıllara değil). Memurluğa primler katılıyor, yıllara bakılmıyor. Bir ay 30 gün işgünü kabul ediliyor. Bu nedenle 1 yıl 12 ay ve 360 gün olarak kabul ediliyor.

Bu bilgiler ışığında; önce işçi olarak çalıştığınız primleriniz ne ise memur olrak geçtiğinizde pirimleriniz 360'a bölünüyor. Sonucu: Yıl olarak Memur hanesine yazılıyor. Yıl hanesine yazılması memuriyet derecenizdei : etki edermi bilmiyorum. Ama bildiğim şu: memuriyete işçilik primlerindeki yıllar eklendiğinde kidem ve derece artabiliyor. Bu arada uyarayım sizdeğilde bu yazıyı okuyan yeni memur arkadaşlara: asalet almış iseniz hizmet birleştirilmesi uygulanıyor; asaletiniz yoksa hemen red edilir.

Bir kez daha uyarayım: Hizmet birleştirilmesi yapılırsakidem ve dereceniz ne kadar yükseli,r ve maaşınız artarsa yinede normalden; maaşınızdan 20 lira eksik ödenir. Bu kısmı net öğrenemedim neden?

Düzeltilecek konum varsa diğer arkadaşlardan yorum beklerim.

Ben hizmet birleştirme vs. işlemlerinin hepsini yaptım. 2002 yılındaki çalışmam sadece sigorta numarası olsun diye idi. 3 aylık bir süre oda çok önemi yok. Hesaplamada 2002 den mi baz alınır, yoksa 2009 yılından mı?

Memur iseniz 2009 baz alınır maalesef...

Teşekkürler cevap için. anladım.

Bir soru daha aklıma takıldı. :) Benim personel kimlik kartımda memuriyete başlama tarihi 2002 yazıyor. peki bu bir şey ifade eder mi.

Üst Alt