Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur oldum. Önceki sigortalılığım ile emeklilik şartlarım nedir?

zerda34

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba gurupta ve google de aradım ama net olarak bilgiyi elde edemedim ben %66 oranla engelli memur olarak çalışmaktayım ama vergi indirimine dahil değilim bundan öncede bir şirkette vergi indirimine dahil olmadan çalıştım merak ettiğim iki konu var

1. konu yeni bir raporla vergi indirimi için başvuru yaptığımda geçmişteki çalıştığım günler dahil edilmeyecek mi?
2. Konu pirim yılına göre mi işlem yapılıyor yoksa yola mı bakılıyor tabloda hem yıl hemde oran yazıyor hangisini dikkate almalıyız

benim oran %66 3960 gün mü çalışmalıyım yoksa 15 yıl mı?

zerda34

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Ne zaman memur oldunuz?

02.02.1991 doğum tarihim
25.11.2014 ilk işe başlangıç
(Rapor kullanımlarından dolayı eksik günler var)
Prim günü 1201 statü bilmiyorum ama ödemelerin yüksek değerden yapıldığını biliyorum
Memuriyete başlama tarihim 21.06.2018

zerda34

(25.11.2014 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve (4a+4b+4c toplam) 3960 primle emekliliği hak ediyorsunuz. Yani 25.11.2029'da emekliliği hak edersin.

bagkur.PNG

Üst Alt