Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olmadan önceki çalışma günleri emeklilik hesabına dahil edilir mi?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben atandım ancak öncesinde 700 gün çalışmam var şimdi 0 dan mı başlayacağım yoksa bu günler eklenecek mi ?

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?

Hizmet birleştirmesi yapmanız gerekir. Hizmet birleştirmesini iş yerinizin personel biriminden yaptırabilirsiniz.
Eğer birleştirme yaparsanız memuriyet öncesi hizmetinizin emekli olacağınız tarihin belirlenmesinde ve emekli olduğunuzda alacağınız maaşta katkısı olur. Ancak emekli ikramiyesine tek bir şart dışında katkı yapmaz.
O şart şudur; Eğer memuriyet öncesi bir kamu kurumunda işçi kadrosunda çalışıp kıdem tazminatınızı almadan memuriyete geçtiyseniz memuriyetten emekli olurken o işçi olarak çalıştığınız süre de ikramiye için hesaplanan süreye eklenir.

AhmetGS17
mükemmel bir detay vermişiniz şuan çalışmaktayım kıdem tazminatı şirket ahlakı olarak her işten çıkana veriliyor sizde kıdemi almamam daha mı mantıklı ?

OturanBoğa
Bülent abi staj sayılırsa

01.07.2013 ilk sigorta

4A olarak yattı toplam gün 642

Engel %40

ancak benim maaş asgarti ücretten 200 lira fazla yattı şuan mühendis olarak atandım emekli maaşında problem yaratır mı ?

druid

Staj sayılmaz. Standan sonra tam primle sigortalı olduğun tarihten sonra 18 yıl geçecek ve o arada ssk dahil tüm primlerinin toplamı 4680'i geçecek.

Not: Emeklilik zamanı geldiğinde alacağın rapor belirleyici olacak

bagkur.PNG

Üst Alt