Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olmadan önceki sigortalılığım hizmet birleştirmesi yapınca ne işlev görecek?

kaotika

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Arkadaşlar, 2015 Ekpss/2 atama sonucu 15 gün önce milli eğitime atanarak görevime başladim.
merak ettiğim bir husus var %40 raporum ve devlet memuriyetinden önce 10 yıllık sigortam var sigorta giriş tarihim 2002 hizmet birleştirmesi yaparsam bu süre devlet memuriyetimdeki hizmet yılıma etki edermi ?ve ne kadar sürede emekliliğe hak kazanabilirim.?

Etmez sadece emekliliğe etki eder..

%40 ve üzeri engele sahip olanlar için 18 yıl hizmet şarti isteniyormuş peki bu durumda bu hakka sahip olabilmek için 10 yıllık sigortalılığım dışında "18" yıl devlet memuriyetinde çalişmammı gerekiyor ?

Evet 18 yıl devlet memuru olarak görev yapmalısınız.

officer neye dayanarak yazdınız 18 yıl olayını bence memurıyyette 10 yıl çalışsa emeklı olur arkadaş.

pasini

ilker in yazdığı doğru, malulen emeklilik için on yıl çalışmak yeterli, erken emeklilik için 18 yıl çalışman gerekli, hem malulen emeklilik için tek rahatsızlığından % 60 ve üzeri raporunuzun olması gereklidir, % 40 raporla erken emeklilikten faydalanabilirsin, % 40-%49 arası oranlı raporla erken emeklilik 18 yıldır.

bugun SGK da çalişan birinede aynı soruyu yönelttim 10 yıllık sigortamın hizmet yılına etki edecegini söyledi. demekki bu durumda 8 yıllık devlet mumuriyeti ile erken emekliliğe hak kazanabiliyorum

arkadaşlar ilginize teşekkür ediyorum

kazazede adamın 15 yılı ssk da varsa gene 18 yılmı memur olarak çalışması lazım yanı ...

arkadaşlar malulen emeklilik için ibare aynen şöyle; 10 yıllık sigortalılık süresi bulunup 1800 gün prim şartı diyor.
10 yıl hizmet süresi demiyor.

HİZMET SÜRESİ=Aralıksız çalışma süresidir.

SİGORTALILIK SÜRESİ= Sigortalı olarak (ssk, bağkur, emekli sandığı) ilk defa çalışılmaya başlanılan tarihten sigortalının aylık talebinde bulunduğu ya da öldüğü tarihe kadar geçen süredir.sigortalılık süresinin tamamen çalışılarak ya da prim ödenerek geçirilmiş olması koşul olmadığı gibi, bu sürenin başlangıç ve sonu arasında sigortalının aralıklı ya da birden çok statüde çalışmasının, sigortalılık süresinin belirlenmesinde bir önemi bulunmamaktadır.

malulen emeklilikte= 10 yıl hizmet şartı ve 1800 gün prim demiyor.>>>10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim diyor.

ilk defa sigortalı olarak 2005 yılında işe girip az miktar prim yatırıp işten ayrılan ssk lı, 2010 yılında memur olup emekli sandığına geçse malulen emeklilik şartını şu durumda karşılıyor.10 YILLIK SİGORTALILIK SÜRESİ=2015-2005=10 YIL ----1800 GÜN PRİM GÜNÜ=2015-2010=5 YIL (5 YIL X 360 = 1800 GÜN PRİM DEMEKTİR)

sigortalılık süresi ile hizmet süresi birbirine karışmaktadır. 10 yıllık sigortalılık süresi değil de 10 yıl hizmet süresi şartı olsaydı kişinin memuriyette aralıksız 10 yıl çalışması gerekirdi. ama 5510 sayılı kanunla hizmet şartı yerine sigortalılık süresi olarak düzenleme getirildiğinden bu durum ortadan kalkmıştır.

[FONT=sans-serif]1- Engelli olarak göreve başlanması durumu;[/FONT][FONT=sans-serif]En az % 40 oranında engelli olması nedeniyle göreve başlayan Devlet memurları için en az 15 hizmet yılı çalışma süresi olduğunda emekli olunabilmektedir. 15 hizmet yılının içerisine sigortalı veya Bağ-Kurlu süreler de dahil edilmelidir. Ancak emekli olunması için Devlet memuru olarak çalışırken müracaatın yapılması gerekmektedir. Yaş şartı aranmamaktadır.[/FONT][FONT=sans-serif]Bu durumda bulunuyor iseniz; 15 hizmet yılınız var ise emeklilik müracaatınızı yapabilirsiniz.[/FONT][FONT=sans-serif]2- Göreve girmeden önce özür olmasına rağmen engelli olarak göreve başlanmaması;[/FONT][FONT=sans-serif]İlgili sağlık birimlerinden alınacak olan sağlık kurulu raporları,Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmektedir. Bu raporlar neticesinde çalışma gücündeki kayıp oranı;[/FONT][FONT=sans-serif]- % 50 - % 59 arasında olması durumunda en az 16 yıl,
- % 40 - % 49 arasında olması durumunda en az 18 yıl,[/FONT]
[FONT=sans-serif]hizmet süresinin aranmaktadır. Yaş şartı aranmamaktadır.[/FONT][FONT=sans-serif]Bu durumda bulunuyor iseniz; yeni sağlık kurulu raporunuzun Kurumunuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.[/FONT][FONT=sans-serif]3- Göreve başladıktan sonra malul olma durumu;[/FONT][FONT=sans-serif]Göreve başladıktan sonra malul olma durumunda, sağlık kurulu raporlarının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmesi gerekmektedir. Sağlık Kurulu, malul durumunuzu kabul ederse, bu durumda 10 yıl hizmetin olması kafidir. Malullük aylığı bağlanacağını değerlendirmekteyiz.[/FONT][FONT=sans-serif]Bu durumda bulunuyor iseniz; yeni sağlık kurulu raporunuzun Kurumunuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.[/FONT]

burdan anlaşılan erken emeklilik için 15 yıl çalışmış olmak ve 3600 gün prim (%80 üstü için) , malüllük içinse 10 yıl sigortalılık ve 5 yıl prim ödemesi yapılmalıdır. bu şartlarda emeklililk sağlanıyor. doğru değil mi?

NETBUS;

15 yıl çalışmış olmak değil 15 yıl sigortalılık süresi (ilk sigortalılık tarhinden emeklilik talep tarihine kadar geçen süre) veya 10 yıl sigortalılık süresi ile prim şartı da sağlanırsa emekli olunur.

baskan38

dediğiniz malüllük aylığı için doğru. ben engellilerin malüllük durumu olmadan erken emekliliğinden bahsettim ilk cümlede. 15 yıl çalışmışlık ve 3600 gün prim istemiyor mu bu durumda? yukarda okuduklarımdan onu anladım. yoksa engellilerin erken emekliliğinde 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim (10 yıl) olarak emeklilik olur bu durumda. yani 15 yıl fiilen çalışmaya gerek yoktur anlamı çıkıyor o zaman.

Şu an kamudayım, özelde çalıştığım hizmet süresini birleştirmek istiyorum. Hizmet birleştirmesi ile ilgili kurumunuza bir dilekçe vereniniz oldu mu? Dilekçeyi nasıl yazdınız? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ben daha önce birleştirmiştim. Kurumumuzun hazır taslağını aşağıya yazıyorum içeriğini kendine göre yazıp yollarsın.

[FONT=Arial] T.C[/FONT]
[FONT=Arial]…………………………………………………..[/FONT]

[FONT=Arial] 2829 sayılı Kanun gereğince belirtilen Sosyal Güvenlik Kurumlarında geçen hizmetlerimin emekliliğe esas olmak üzere birleştirilmesini arz ederim.[/FONT][FONT=Arial]
Saygılarımla,[/FONT]
[FONT=Arial]
Tarih[/FONT]
[FONT=Arial]
AdıSoyadı[/FONT]
[FONT=Arial]
İmza
[/FONT]
[FONT=Arial]T.C.Kimlik Numarası : [/FONT][FONT=Arial]
Çalıştığı Kurum/Birim :[/FONT]
[FONT=Arial]
TC Emekli Sandığı Sicil No :
[/FONT]
[FONT=Arial]Sosyal Sigortalar Kurumu Sicil No :[/FONT][FONT=Arial]
Sosyal Sigortalar Kurumu İl Adı :[/FONT]
[FONT=Arial]
Bağ-Kur Bağ numarası :
[/FONT]
[FONT=Arial]Bağ-Kur İl Adı :[/FONT][FONT=Arial]Diğer Kurum Sicil No :
[/FONT]
[FONT=Arial]Hizmet Süresi :[/FONT]

sayın selda*

bende kamuda çalışmaktayım ve 2 ay önce hizmet birleştirmesi yaptırdım...bende kurumuma dielkçe vermek istedim ama onlar gerek yok sen bize ''Personel Daire Başkanlığına, SSK sicil numaram ... olup kimlik forokopim ektedir.....gereğini rica ederim'''' diye dilekçe ver gerisini biz SGK il müdürlüğüne yazı ile bildirip hallederiz dediler ve 1 ay içinde özeldeki primlerimi emekli sandığı hizmet süreme saydırdım....sana tavsiyem kurumunun personel şubesine varıp hizmet birleştirmesi yaptırmak istediğini söyle onlar yardımcı olacaktır...kolay gelsin.

baskan38, bilgi için teşekkür ederim. Sgk sitesinde hizmet birleştirmesi ile ilgili bir dilekçe örneği bulunuyor. Oradan istenilen bilgileri dikkate alarak kurumuma bir dilekçe verdim. Zannederim her kurumda farklı bir süreç izleniyor. Daha önceden bu konuda Ankara'nin bizim müdürlüğe gönderdiği bir yazı bulunuyormuş. Açıkçası şu an müdürümün bu yazıyı bulup, beni yönlendirmesini bekliyorum:)

ben şuan aday memurum bu işlem için adaylığım kalktıktan sonra başvurmam sizce daha mı doğru olur? Bazı kişiler o şekilde söyledi. Ayrıca birleştirme yapma maaş çok düşüyor diyenlerde var. Birleştirme yapan arkadaşlar bilirler var mı böyle birşey?

On yıl dolunca izin sayın 30 güne çıkıyor. Kamuda çalışmış isen 20 günlük iznin 30 güne çıkıyor. Yani memur gibi işlem yapıyorlar. Birde emeklilikte

izne etkısı yokmuş sordum ben ...kaç y ıl ssk olursa olsun memur ızın gunu günmüş ne yazıkki...

[FONT=sans-serif]1- Engelli olarak göreve başlanması durumu;[/FONT][FONT=sans-serif]En az % 40 oranında engelli olması nedeniyle göreve başlayan Devlet memurları için en az 15 hizmet yılı çalışma süresi olduğunda emekli olunabilmektedir. 15 hizmet yılının içerisine sigortalı veya Bağ-Kurlu süreler de dahil edilmelidir. Ancak emekli olunması için Devlet memuru olarak çalışırken müracaatın yapılması gerekmektedir. Yaş şartı aranmamaktadır.[/FONT][FONT=sans-serif]Bu durumda bulunuyor iseniz; 15 hizmet yılınız var ise emeklilik müracaatınızı yapabilirsiniz.[/FONT][FONT=sans-serif]2- Göreve girmeden önce özür olmasına rağmen engelli olarak göreve başlanmaması;[/FONT][FONT=sans-serif]İlgili sağlık birimlerinden alınacak olan sağlık kurulu raporları,Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmektedir. Bu raporlar neticesinde çalışma gücündeki kayıp oranı;[/FONT][FONT=sans-serif]- % 50 - % 59 arasında olması durumunda en az 16 yıl,
- % 40 - % 49 arasında olması durumunda en az 18 yıl,[/FONT]
[FONT=sans-serif]hizmet süresinin aranmaktadır. Yaş şartı aranmamaktadır.[/FONT][FONT=sans-serif]Bu durumda bulunuyor iseniz; yeni sağlık kurulu raporunuzun Kurumunuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.[/FONT][FONT=sans-serif]3- Göreve başladıktan sonra malul olma durumu;[/FONT][FONT=sans-serif]Göreve başladıktan sonra malul olma durumunda, sağlık kurulu raporlarının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmesi gerekmektedir. Sağlık Kurulu, malul durumunuzu kabul ederse, bu durumda 10 yıl hizmetin olması kafidir. Malullük aylığı bağlanacağını değerlendirmekteyiz.[/FONT][FONT=sans-serif]Bu durumda bulunuyor iseniz; yeni sağlık kurulu raporunuzun Kurumunuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.[/FONT]
bu durum 2008 den öncekiler için geçerli 5510 sayılı kanuna göre degil

merhaba arkadaşlar ben 2010 yılında memur oldum ondan öncede ssk da ve bağkurda fazla olmasada günlerim var şimdi ben bunları birleştirsem bana faydası olurmu birleştirmek için ne yapmam lazım. birleştirince geriye mi gider günler bilgilendirirseniz sevinirin

Üst Alt