Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olunca emeklilik sürem uzar mı?

HATAYLI...

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben özel sektörde çalışıyorum emeklime 5 yıl kaldı memur olunca yine 5 yıl sonra emekli olabilirmiyim yoksa emekli olma sürem uzar mı

bilgisi olan elbette vardır ancak siz özürlümüsünüz değilmisiniz engel oranınız kaçtır vergi indiriminiz varmıdır bunlar gibi gerekli ihtiyaçları yazsaydınız rahatlıkla cevaplayabilirdik ;)

Daha önce emekliliğini nereden neye dayanarak yaptığını bilmiyorum , fakat kendi hesabına göre 5 yıl sonra emekli olacağını söylüyorsun. Hesaplamaların doğruysa özel ya da kurum fark etmez yine aynı tarihte emekli olursun. Çünkü özel şirkettede sigorta primin yatıyor. Kamu kurumundada primin yatırılacak değişen hiçbir şey yok... SSk giriş tarihini toplam prim gün süreni bildirirsen yardımcı olabilirim.

Ayrıca doğuştan mı engellisiniz, sonradan mı?

engelliyim %42vergi indirimim var 2bin küsüratlı sigorta günüm var

Memur olduğunuz tarihten 2 bin küsür süreyi gün olarak geri çıkacaksınız.
Hangi tarihe geliyorsa o başlangıç yılınız olacak.
Eğer bu tarih 1 Ekim 2008'den sonraya geliyorsa, tablo tek.:
aşağıdaki tabloya göre emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden sevk edilirsiniz yine en az % 40 alırsanız emekli edilirsiniz.

2008_sonrasi.PNG

Eğer bu tarih 1 Ekim 2008'den önceye denk geliyorsa:
Eğer o başlangıç yılından önce raporunuz varsa, 5400 günle emekli olursunuz, 2 bin küsür günü çıktıktan sonra memurluktan geri kalanını tamamlamanız gerekiyor. Yeniden rapor alma şartınız olmaz.
Eğer o başlangıç yılından önce raporunuz yoksa, sonradak sakatlanmışsanız, 6480 günden 2 bin küsür günü çıktıktan sonra kalanını memurluktan tamamlamanız gerekiyor. Yeniden rapor alırsınız emeklilik başvurusunda.

%42vergi indirimim var 2bin küsüratlı sigorta günüm var . ilk sigortam 2001 ocak ayında 30 gün yatmış sonrada 2007 kadar yatmadı. 2007 ekimde yatmaya başladı bu tarihe kadar. Buna göre 2015de memur olursam emekliliğim nasıl olur

Yaklaşık olarak 1 Ekim 2008'den önce raporunuz varsa, 2 bin küsürü ne kadar onun üzerini 5400 ile tamamladığınız zaman olursunuz.
Eğer 1 Ekim 2008 civarlarında raporunuz yok idiyse, 2 bin küsürün üzerine 6480 günü tamamlamanız gerekiyor.

inanın hiçbişey anlamadım sonuç olarak 2015te memur olursam 5 yıl sonra emekli olamıyorum galiba sadece bunu anladım

Sizin 1 Ekim 2008 civarında raporunuz var mı, yok mu abicim 3. kez soruyorum bunu

Kelebeğin anlattığına göre benim anladığım durumunuz şundan ibaret;

sen eğer 2015'in 1 mayıs ayında memurluğa başlar isen o tarihten SSK günlerini cıkartıosun. Diyelim 2000 günün war... 01/05/2015 - 2000 gün ( 5 sene 10 ay civarı yapar) = 2009 TEMMUZ ayına denk gelir buda demektir ki;1 ekim 2008 den sonraya DENK gelior... buda 18 yıl 4200 gün demek olur...

işe başlama tarihin 2009 temmuz olarak düşünecek ; 2009+18 = 2027 yaş 4200-2000(2000 ssk günün varmış) = 2200 çalışma günün yeterli olucaktır... ama bu dediğimden emin değilim umarım anlatabilmişimdir..

ama son cümlemde hata var 6 sene çalışıp, 18 senede yaştan emekli olabilme durumunuz yoktur umarım :) daha bi bilgili olan varsa buyursun bende merak ediyorum

muzy1, evet işte ben 1 Ekim'in öncesine mi sonrasına mı geliyor hem onu öğrenmeye çalışıyorum, hem de 2008 civarında raporu var mıydı bunu öğrenmek istedim ama bir türlü tam bir yanıt alamadım, hep küsürlü tahmin yapınca, ben mesela en az 2500 küsürle 2008'lere gitmiştim :)))) çünkü 1 ekim 2008 öncesi ve sonrası hesapları farklı, ayrıca 2008 öncesi için raporunun olup olmadığı da önemli etkiliyor süreleri.

işe başlarken 2007de zaten engelli olarak başlamıştım verdiğim raporda 2005 aitti . Vergiden muaf raporunuda 2011 yılında aldım

2012 de rapor ve vergi indirimi almış, 1999 da sigorta girişi olan 5000 gün prim yatmış kişi , memur olduğunda 3.5 yıl çalıştıktan sonra emeklilik isterse tekrar rapor almak zorunda mıdır?

Poli, memur olduğun tarihten 5000 gün geri gittiğinde tarih 1 ekim 2008'den önceyi gösteriyorsa, memur olmadan önceki % 40 ve üzeri raporla emekli olabileceksin. Eğer tarih 1 ekim 2008'den sonraya geliyorsa, o zaman emekli olurken yeniden rapor alman gerek.

Üst Alt