Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olursam hangi kurumdan emekli olurum?

mesen

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Arkadaşlar benim bir sorum olacak ben vergi inidirimi hakkı elde edersem seneye emekli olacağım ömss sınavına da katıldım tercih yaparsam memur olursam seneye vergi indirimi hakkımı elde ettiğimde ssk dan mı emekli olurum yoksa emekli sandığındanmı? eğer vergi indirimi hakkımı alamassam bundan sonraki yaşantımı memur olarak geçirmek istiyorum ama vergi indirimi hakkımı verilirse hiç bir macera aramıyacaktım malesef şu anda % 42 raporumu ankara % 38 düşürdü bunun itirazını yapacağım meşakatli ve ne olacağı belli olmayan bir süreç var vergi indirimi hakkımı elde ettim memur oldum gene ssk ya geri dönüp emekli olabilirmiyim

Diyelim ki memur oldunuz ve vergi indirim hakkı kazandınız memur olduktan sonra 3,5 yıl (1261 gün) süreyi doldurmadığınız sürece ssk dan emekli olabilirsiniz.Ama anılan süreyi memur olduktan sonra doldurur iseniz e.sandığı şartlarına göre emekli olursunuz.

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemleri o statüde gerçekleştirilir.

Üst Alt