Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur raporunu kurum sevki olmadan alabilir mi?

Mehmet Bey

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba; Devlet memuru dilim belirtir rapor almak için illa ki kurumun sevki ile mi hastaneye gitmek zorundadır? Memur devlet hastanelerinden kendi başvurusu ile aldığı dilim belirtir raporu doğrudan kurumuna sunamaz mı? Mesela memur %60 rapor aldı bunu dilekçesine ekleyip gereğinin yapılmasını talep etse kurum bunu kabul eder mi yoksa kendisi sevk etmeden kabul etmez mi?

Mehmet Bey,
Durum bildirir raporu ile sağlık kurulu raporu apayrı şeylerdir. Durum bildiri raporunu bireysel müracaatınız ile alırsınız. Engel oranınızı öğrenirsiniz sonra kurum sevki ile gider sağlık kurulu raporu alırsınız.

officer

Durum bildirir raporda sadece hastalık teşhisi yazılıyor, engel oranı yok diye yazanlar olmuş fakat siz engel oranını da öğrenirsiniz diyorsunuz. Bu raporu daha önce almış arkadaşlar da cevap verebilir mi, konu önemli.

Sorunsuz rapor nereden alınmalı?

Engelli raporunu tam teşekküllü hastaneden aldığı halde SGK tarafından eğitim ve araştırma hastanelerinden tekrar rapor alması istenenler olduğu söyleniyor? Böyle bir şey var mı gerçekten?

Mehmet Bey

Evet, bazen bazı kurumlar ille de eğitim araştırma hastanesiden alınan raporların olmasını şart koşuyor. Maalesef söyledikleri gibi yapmak şart.

memuriyete girerken engelim yoktu. Yeni yönetmelikten önce 2019 yılında alınmış elimizdeki engelli raporu ile emeklilik için başvursak kabul olmaz mı yani ?

equasis

Bilemedim doğrusu. Ama bence olması gerek. Başvurup şansınızı deneyin derim.

Üst Alt