Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur sen'in toplu sözleşmesinde hizmetlilere hiç bir şey yok sanırım

pasini

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
memursenin toplu sözleşmesin de hizmetlilere hiç bir şey yok sanırım,hanı genel hızmetlere alıyorlardı ek göstrge vs hızmetlilere bir şey yok galiba...

Sozlesme taslagini gormedim okumadim ama bir ara hukumete bu konuda teklifte bulunmuslardi insallah sozlesme masasindada gundeme getirirler

inşallah ben internetten sözleşme taslagına baktım bıraz bızle ılgılı bır şey görmedım.umarım hükümete sunarlar bu durumu...

engellilerede bişey yok heralde

[FONT=sans-serif]Hizmetli Kadrosundaki Şehit Yakını ve Gazilerin Memur Kadrosuna Geçirilmesi[/FONT]
[FONT=sans-serif]Madde 41- (1) 3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan[/FONT]
[FONT=sans-serif]şehit yakını ve gazilerden hizmetli kadrosunda bulunanların kimliklerindeki hizmetli[/FONT]
[FONT=sans-serif]unvanı memur olarak değiştirilir, bu personelden gerekli şartları taşıyanlar öğrenim[/FONT]
[FONT=sans-serif]durumlarına uygun kadrolara sınava tabi olmaksızın atanır.[/FONT]

Aşçı Kadrosunda Çalışanların Hizmet SınıfıMadde 14- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında aşçı kadrosunda görev yapanpersonelden alanında ortaöğretim kurumları, iki yıllık ön lisans ve meslekyüksekokulu ile fakülte mezunları Teknik Hizmetler Sınıfına dâhil edilir; mali ve idariözlük hakları Teknik Hizmetler Sınıfına göre düzenlenir.

[FONT=sans-serif]MADDE 39 -EK GÖSTERGESİ OLMAYANLARA EK GÖSTERGE VERİLMESİ VEBAZI UNVANLARIN EK GÖSTERGESİNİN DÜZELTİLMESİ:(1)Personel kanunlarına tabi olup, anılan kanunlar uyarınca ek göstergeden yararlanamayanlariçin dereceleri ve öğrenim durumları itibarıyla aşağıda belirlenen ekgöstergeler uygulanır.Derece Ek GöstergeYükseköğrenim görenler Diğerleri1 2200 15002 1600 11003 1100 8004 800 6505 650 5006 500 4507-15 450 450(2) Tabi oldukları personel kanunları gereğince dereceleri ve öğrenim durumlarıitibarıyla yararlanmakta olduğu ek gösterge rakamı, aynı derece ve öğrenim duru-Toplu Sözleşme Teklifleri 201728mu için yukarıda belirlenmiş olan ek gösterge rakamından daha düşük olanlar içinde bu ek göstergeler uygulanır(3) Bu Toplu Sözleşme döneminde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (II)[/FONT]

[FONT=sans-serif]MADDE 49 - TEKNİSYEN YARDIMCISI KADROSUNDA OLANLARDAN ÖGRENİMDURUMU UYGUNLUĞU BULUNANLARIN TEKNİK HİZMETLER SINIFINA GEÇİ-RİLMESİ:(1) 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname eki cetveller[/FONT]
[FONT=sans-serif]ve ilgili kanunların vermiş olduğu yetki çerçevesinde yürürlüğe konulmuş[/FONT]
[FONT=sans-serif]diğer kadro cetvellerinde Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olarak ihdas edilmiş[/FONT]
[FONT=sans-serif]veya ihdas edilmesine yetki verilmiş ?Teknisyen yardımcısı? kadro unvanında gö-[/FONT]
[FONT=sans-serif]rev yapanlardan, bitirdikleri öğrenim itibarıyla ?Teknisyen? kadro unvanına atanma[/FONT]
[FONT=sans-serif]şartlarına haiz bulunanların kadroları, Teknik Hizmetler sınıfına dahil ?Teknisyen?[/FONT]
[FONT=sans-serif]unvanlı kadro olarak değiştirilmiş ve kurumlarına ait kadro cetvellerinin ilgili[/FONT]
[FONT=sans-serif]bölümlerine işlenmiş sayılır. Bu maddeye göre kadro değişikliği meydana gelen[/FONT]
[FONT=sans-serif]mahalli idareler söz konusu kadro değişikliklerini İçişleri Bakanlığına, diğer idareler[/FONT]
[FONT=sans-serif]ise Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına otuz gün içinde bildirmek[/FONT]
[FONT=sans-serif]zorundadır. Bu maddeye göre unvan değişikliği yapılanların kazanılmış hak aylığı[/FONT]
[FONT=sans-serif]derece ve kademeleri ile emekli keseneğine esas aylık derece ve kademeleri buna[/FONT]
[FONT=sans-serif]göre yeniden belirlenir. Bu madde uyarınca kadro unvan değişikliği yapılmış olması,[/FONT]
[FONT=sans-serif]?Teknisyen Yardımcısı? kadro unvanı üzerinden bağlanmış emeklilik aylıkları[/FONT]
[FONT=sans-serif]ile dul ve yetim aylıkları açısından 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun mülga[/FONT]
[FONT=sans-serif]ek 67 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre işlem yapılmasını gerektirmez[/FONT]

yukarıdakiler memursene ait.

malesef yok arkadaşlar memur senin sözleşme taslağına baktım yanılmışız engellilerle ilgili hiç birşey yok...

Bende var diye biliyorum hatta 45. maddeydi galiba ama aklıma gelmiyor şimdi durun bakayım :)

45. Engelli çalışanların talepleri halinde eğitim durumları itibariyle ihraz ettikleriunvanın şartlarını sağladığı kadrolara atanması sağlanmalıdır.

bunu buldum

9.Madde'de lise ve üniversite mezunlarının memur olarak atanması yazıyor.İnşallah MEB bu yüzden hizmetli kadrosu açmamıştır..İnşallah sadece memur kadrosu açmasının sebebi budur..

MEMUR-SEN'İN ENGELLİ PERSONELLER İÇİN TALEPLERİ
(1) Engelli kamu görevlilerinin derece artışı 2 yılda bir gerçekleştirilir. Buna ilave olarak her 5 yılda bir ilave bir derece verilir.
(2) Engeli nedeniyle malulen emeklilik hakkından yararlanan kamu görevlilerine bağlanacak emekli aylığı tutarı ile emekli ikramiyesi, 25 yıl esas alınarak hesaplanır ve ödenir. 25 yıldan daha fazla hizmeti olanlar için filen çalıştıkları süre dikkate alınır. Engelli kamu görevlilerine bağlanacak emekli aylığı, en son almakta olduğu maaşın % 85’inden az olamaz.
(3) Engelli kamu görevlileri, emekliliklerinde derece ve kademelerine bakılmaksı- zın yeşil pasaport hakkından yararlandırılır.
(4) Engelli kamu görevlilerinin atanmasına ve yer değiştirmesine ilişkin iş ve işlemler ile mevzuat düzenlemeleri için oluşturulan kurul ve komisyonlarda, bu toplu sözleşmenin tarafı olan Konfederasyonun tarafından bildirilecek engelli kamu gö- revlileri temsilcisi yer alır.
(5) Engelli kamu görevlilerine, ulaşımlarını sağladıkları motorlu taşıt alınmaları KDV’den muaf tutulur.
(6) Engellilerin bir kereye mahsus olmak üzere istekte bulundukları yere yer değiş- tirme suretiyle atanmalarında herhangi bir kayıt ve sınır uygulanmaz.
(7) Engelli kamu görevlisinin çalıştığı kurumun il dışında yapacağı eğitim, seminer vb. faaliyetlerde refakatçi götürmesine imkân verilerek masrafları kurumca karşı- lanır.
(8) Engelli kamu görevlilerine, Diyanet İşleri Başkanlığınca koordine edilenler kapsamında Hac farizası ve Umre için % 3 kontenjanı uygulanır. Engelliler ve refakat- çileri hac ve umre ziyaretlerinden % 50 indirimli yararlanır.
(9) Ortaöğrenim (lise) ve yükseköğrenim mezunu olup hizmetli kadrosunda bulunan engelli kamu görevlileri, görevde yükselme sınavından muaf tutularak istekleri halinde VHKİ veya memur kadrolarına atanır.
(10) Parasız yatılı bursluluk kontenjanı engelli kamu görevlisi çocuklarına da uygulanır

Memursen'in Engelliler Komisyonu her toplu sözleşmeye şu şu teklifleri verdik diye söyleyip durup engelli çalışanların ağızlarına bal çalışyorlar, sonrasında kabul edilen maddelere bir bakıyorsun koca bir sıfır toplu sözleşmede engelli kelimesi denk gelemiyorum nedense demekki engelli olarak sendikaların yapabildikleri hiçbir şey yok. Acaba Memursen şimdiye kadar hangi engellinin hakkını savundu ya hatta ve hatta engelli komisyonlarına bile sesi çıkmayan engelli arkadaşlardan seçiyorlar buda tuhaf bir durum.

aynen öyle kardeşim...

bu ihraz etmek ne demek ya

mustafa tugra bunda emınmısın böyle bır madde bu sene memursen hukumete sunuyormu...

İhraz etmek kazanmak elde etmek anlamında söyleniyor

sunuyor arkadaşlar. Memur sen hizmetli olan engellilerin memur veya VHKİ sınıfına geçme talebi var. Sağlık senin de bitirdiği bölümün şartlarını taşıyan engellilerin bitirdiği bölümle alakalı kadrolara geçirilsin talebi var. Memur senin bu talebi 25. maddede sağlık senin 45. maddede yer alıyor bakabilirsiniz...

dünden bu yana zam hariç diğer konular görüşülüyor. Zam teklifi muhtemelen 21 ağustosta başlıcak. Ayın 2 sinden bu yana özlük haklarıyla ilgili talepler komisyonlarca görüşülüyor. Ayın 21 ine kadarda sürecek. Memur-sen ve sağlık-senîn sözleşme şartlarını kendi sitelerinde bulabilirsiniz arkadaşlar.

Memur Sen engellilere yönelik tek bir şey yapmazsa ben eğitim bir senden istifa edeceğim üye olan arkadaşlarada tavsiyem budur

aynen öyle eğer kabul görmesse teklifler hakem heyetine başvuracaklar. İnş. hakeme varmaz bu iş çünkü hakem heyeti kararları hep işveren lehine sonuçlanır

İnşAllah güzel bir sonuç çıkar, özellikle hizmetli kadrosunda çalışan engelli kardeşlerimizin durumu zor oluyor, umarım hepsini memur kadrosuna yükseltirler ve rahat bir işleri olur, çoğu amir hizmetli kadrosunda çalışan engelli kardeşlerimize zorluk çıkarıyor bu böyle gitmemeli artık..

umarım dediğiniz gibidir inşallah yanılmayız

Umarım kabul ederler. İlk defa toplu sözleşmeler de engelli personel ile ilgili çalışma var keşke şuan başkanlık seçiminin arifesinde olsaydık kesin kabul edilecek derdik :)

Tabii ben pek kabul olacağını düşünmüyorum..Zor bir ihtimal hizmetlileri memur yapmaları ne kadar MEB'de memur eksiği çok ise de..Ama yaparlarsa herkesi değil de belli başlı kişileri ya da sınavla alabilir alırsa..Umut dünyası umudumuzu kaybetmemek gerekir..

parsam aynı fıkırdeyım bende ıstıfamı verecem bu işin sonucuna göre...

Üst Alt