Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur veya hizmetlinin 1-2 aydan fazla istirahat alması maaşında kesinti olur mu?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
MEMUR veya HİZMETLİ İstirahat raporu aldığımızda Maaş kesintisi olurmu?

deathless

Ben 657 ye tabi olarak "HİZMETLİ" olarak çalışmaktayım. Bide bu yönden bakın bi, 30 günden fazla rapor almak istiyorum bir ilde ......RUH VE SİNİR HASTANESİNDEN...

ayDÜNYAvazo Tek hekim raporu aldığınızda maaşınızdan kesilir.

aynı doktor aynı yıl içerisinde 20 günden fazla veremez, tek hekim raporları 1 aynı yıl içerisinde 40 günü geçemez. Heyet raporları ( 3 imzalı ) 12 ay olur 12 ay dolduktan sonra doktora yazı yazılır ve bir 12 ay daha doktorun onayıyla verilir daha fazlası verilemez.

memurlarda tek doktor 7 gunden fazla rapor verılırse maaşdan keslir

Örneğin 30 gün rapor alsak?
Bu 30 günlük raporu heyetmi kim verir ve bu 30 günlük rapor maaştan kesinti olurmu?
Konuya tam hakim kişiler cevaplarsa sevinirim arkadaşlar...

ayDÜNYAvazo

En son 28 Mart 2019'da 26 Mart'ta geçirdiğim apandisit ameliyatı nedeniyle 30 gün istirahat heyet raporu verildi bana.
Heyet istirahat raporlarında kesinti olmuyor. Normal istirahat raporlarında ise yıllık 7 güne kadar kesinti olmuyor.
Eğer 7 günden fazla o yıl içinde istirahat alınırsa maaştan kesinti oluyor. Ama çok büyük rakamlar değil.
Zaten memurlar yılda parça parça normal istirahat olarak toplamda 40 gün alabiliyor.
Bir doktor 10 günden fazla istirahat veremiyor. İkinci 10 günü de veriyor ama sanırım üçüncü 10 gün için heyet raporu gerekiyor.
Yani aynı tek doktor aynı hastaya yıl içinde 20 günden fazla istirahat veremiyor.
Benim bildiklerim bunlar.

heyet raporu alacaksın 30 gün için bir seferde almak istiyorsan

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Maaşım kesilmesin,
1 ay gibi,
Tokat Devlet Hastanesinden
alsam, yani HEYET RAPORUMU OLUYOR bu aldığım rapor... MAAŞIMDA HERHANGİBİR KESİNTİ OLURMU ACABA...

AhmetGS17
1 aydan fazla heyet raporu almak için hastaneye yatmaya gerek varmıdır. NASIL OLUYOR. AYAKTANMI HEYETE GİRECEĞİZ ACABA?

ayDÜNYAvazo

Valla sorduğunuz şeylerin herhangi bir standardı yok.
Şöyle yaparsan böyle olur demek imkansız.
Ayaktan tedavide de 1 ay rapor alınabilir
Ama 3 ay hastanede yatıp 1 gün bile istirahat almadan taburcu olunabilir.
Bu durum hasta-doktor ilişkisinde derdini anlatmakla doğru orantılı.
Bir önceki mesajınızda sorduğunuz soruya cevaben;
Bir raporun heyet raporu olması için altında en az 3 doktor imzası olmalıdır.
Tek doktordan bir seferde 10 gün aynı doktordan 20 gün yani 2 kez 10 gün istirahat alınabilir.
Bir memur aynı yıl içinde tek doktordan 40 gün istirahat alabilir.
Tabi tek doktordan kasıt aynı doktordan değildir. Farklı doktorlardan.
40 günlük istirahat hakkı dolunca altında en az 3 doktorun imzasının olduğu heyet raporu almak zorundadır.

ENAZ 1 Ay rapor almak istiyorum VE bunun için hastaneye yatmaya gerek varmıdır? KISA VE NET...

Heyetemi girmemiz gerekiyor ......RUH ve SİNİR HASTANESİ nde.

Bulunduğum ilde ruh ve sinire gitmek istiyorumda, 3 kez gitmiştim daha önceden muayene için....

Heyet raporuyla bir seferde ENFAZLA kaç gün istirahat raporu alabiliriz?

ayDÜNYAvazo..hocam 1 aylık süreyi tam bilmiyorum ama uzun süreli raporlarda zaten raporu işyerine veriyorsun işyeri sgk ya veya kurumun nereyse oraya gönderiyor sen de rapor parası alıyorsun...ama tabii tamamını değil belli bir kesintisi oluyor.

Konu hakkında yetkin birisi varmı?
657 tabi 4C im...
Hastalığım ŞİZOFRENİ ve OKB,
1 AYDAN FAZLA HEYET RAPORU ALMAK İSTİYORUM ......RUH ve SİNİR HASTANESİNDEN

ayDÜNYAvazo heyet raporlarında maaştan kesinti olmaz alabilirsiniz direk iş yerinde çalışıyormuş gibi tam maaş alırsınız ama iş yeriniz size mesai ücreti adı altında 50 TL 100 TL gibi bir rakam yatırıyorsa maaşa ek olarak bir tek onu alamazsınız bilginiz olsun

normal raporlarda (heyet raporu olmayan) 7 güne kadar bir yıl içinde alırsınız maaşınızdan kesilmez
bir yılda 7 günü geçen raporlarda ise maaştan kesilir ama bu gün olarak kesilmez

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 152. maddesinde ise (Değişik: 6/7/1995 – KHK-562/5 md.); "Kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananların kullandığı hastalık izinleri, hastalıkları sebebiyle resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi gördükleri tedavi süreleri,hariç olmak üzere bir takvim yılı içinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının yedi (7) günü aşması halinde, aşan sürelere isabet eden zam ve tazminatlar % 25 eksik ödenir."

BU hükümden de anlaşıldığı üzere maaş kısmından değil de tazminat ve zam kısımlarınıza yansıyan ödemelerinize ait yüzde 25 lik bir kesintiden kasıt ediyor yani normal aldığınız maaştan kesilmiyor (cuzi bir miktara takabül ediyor kısacası)

bu söylediklerim 4c kadrolular için geçerlidir
4b sözleşmeliler de durum farklıdır bilginiz olsun

657 tabi 4C Memur veya Hizmetli olup 1 veya 2 aydan fazla hastanede yatan varmı?

Ben yattim

Maas kesintisi soyle 7 gun rapordan sonra maastan kesinti uygulaniyo oda cok cuzi gunluk bes tl gecmez hastane yatislari bu kapsama girmez cunki 657 sayili devlet memur kanunu hastaliklarda 6 ay ya kadar olmaz maas kesintisi altaydan sonra cok cuzi birakam ayliktan kesinti oluyo bildigim kadariyla 657 sayili kanunun hastaliklar ve kesintiler bolumunu bi okuyun orda yazar daha detayli bilgiyi memur sendikalarina sorun sendika is yeri temsilcileri size net ogrenirler

Evet var iki yila kadar ama akil hastaligi kanser gibi iyilesmesi uzun suren hastaluklarda diyo 657 dev.memur kanunu yanlis hatirlamiyosan googl dan yazin cikar zaten aradiginiz cevaplar

ayDunya@

657 gore 4 c calisan arkadslar tek hekim 10 gun + 10 gun olmak uzere 20 gun rapor yazabilir ilk raporun bitimi ile 10 gun daha yani toplamda 40 gun bir yil icinde parca rapor kulanabilir memur diyelimki 40 gunu gecti ne olur kamu amiriniz bu durumdan rahatsizsa 40 gunden sonraki raporlariniz icin sizi il sagliktaki bi hekime raporun konturolu icin gonderebilir orda fazla bisey yapmiyolar raporu hastaliga sayiyolar ama is yeri sizi caydirmak icin bunu yapabilir heyet raporu dilediginiz kadar alin bisey olmaz toplamda iki yili gecerseniz raporlarda surekli raporlarla o zaman kurumunuz sizi malulen emekliye sevk hakki var sizde tabi emeklilik talep ediyosunuz o zaman ben boyle biliyom son degisiklikler ne oldu bilemem burda dikkat edilmesi gereken durum amiriniz surekli rapor almanizdan dolayi size mobing uygulayabilir bide siz rapor alinca sizin is iş yůkunuz diger arkadasiniza kaliyosa oda size tavir alabir ama parca raporda 40 gun heyet raporuda isdediginiz kadar alin hic bisey olmuyo memura

@Aytektek

Hastanede yatmaya gerek varmıdır?
Çok süreli istirahat raporu almak istiyorum.

1 aydan fazla heyet raporu almak için hastaneye yatmaya gerek varmıdır. NASIL OLUYOR. AYAKTANMI HEYETE GİRECEĞİZ ACABA?

TOKAT RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HASTANESİ için soruyorum.

Örneğin tek seferde 3 ay istirahat raporu alınabilirmi?

Alabilen varmıdır
1 aydan fazla rapor
istirahat raporu.
(Sadece psikiyatri den olacak)

merhaba,

alabilirseniz doktorunuzdan (heyet raporu olmalı bu nedenle önce poliklinikteki hekiminiz sonra heyetteki psikiyatri görüşüne istinaden kurul karar verir)
18 aya kadar rapor alabilmektesiniz. (657 sayılı kanun) ve bu süreçte maaşınızı almaya devam edersiniz.

eğer 18 ay geçmesine rağmen iyileşme olmazsa bu defa 18 aya kadar rapor / raporlar daha düzenlenir. Ancak bu süreçte maaş ödenmez size. ( Aylıksız izin ).

bu süreç de tamamlandıktan sonra eğer hala düzelme olmazsa o zaman malulen emeklilik...

ben bu şekilde biliyorum.varsa ihtilaflı durumlarda 657 sayılı kanunun ilgili maddelerini baz alınız

ayDÜNYAvazo
tamam 657 sayılı kanunun ilgili maddesi-maddelerine uygundur ,çünkü uzun süreli tedavi gerektirebilen hastalıklardandır.
yalnız muayene olduğunuz ve sizin için o gün görüş bildirecek hekimle iletişiminiz önemli
yoksa bazı hastaneler sorun da çıkarabilir. yani sizin gözlem altında tutabilirler , sözgelimi belli bir süre hastanede yatmanızı isteyebilirler. Ama varsa eski raporlarınız epikrizleriniz karar alınırken etkili de olabilir belki.

@kar&yağmur

Nasıl olacak bu konuda bilen varmı?

10 gün istirahat almıştım ben.
3 günün kesilecek dedi muhasebecimiz.

ayDÜNYAvazo

bende almıştım 15 gün. bizde "özel hizmet tazminatı" diye bir ibare var ordan kesinti yapılmıştı ama çok az birşey idi. kafaya takacak birşey değil yani.
ben öğretmenim bu arada.

kar&yağmur
Hımmm iyi öğretmenmişiniz.
Bende hizmetli kadrosundayım.

Doktorlar istirahat olaylarına pek olumlu davranış göstermiyorlar. Sadece 10 gün veriyorlar.

Üst Alt