Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur ya da normal çalışan olarak engelli maaşı alabilir miyiz?

udevecili

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
71
Memur yada normal çalışan olarak engelli maaşı alabilir miyiz? Malulen emekli maaşı değil engelli maaşı. bilginiz varmı arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla aynı evde ikamet eden kişi sayısı ve elde edilen gelirle alakalı bir sınır olması gerekiyor. Minimum memur maaş 32 33 bin civarı olduğu düşünürsek büyük ihtimalle alamaz diye düşünüyorum.

Benim de bildiğim engelli bireyin gelirinin olmaması gerekiyor. Kendisi çalışıyorsa asgari ücret de alsa geliri var sayılır. Kendi geliri yoksa, hane geliri kriterine bakılır diye biliyorum

@udevecili

Engelli Maaşı Şartları Nedir, Kimler Engelli Maaşı Alabilir?

Yetkili hastaneden alınmış engelli sağlık kurulu raporuna göre “engelli” (engel oranı %40-%69) ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli (engel oranı%70 ve üzeri) olan kişiler engelli maaşı alabilir.

Ayrıca;

Kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunmayan,
Sosyal güvenlik kurumlarından her ne ad altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan,
Nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayan,
Mahkeme kararıyla veya doğrudan bir mevzuat gereği bağlanmış herhangi devamlı bir gelire sahip bulunmayan,
Her türlü gelirleri toplamının aylık ortalaması, kanunla belirlenen muhtaçlık sınırının altında olan kişiler ile;

Yukarıdaki koşullara sahip olup kanunen bakmakla yükümlü olunan 18 yaşını tamamlamamış engelli yakını bulunanlar, bakımının fiilen gerçekleşmesi ve aylık ortalama gelirinin kanunla belirlenen muhtaçlık sınırının altında olması kaydıyla bu aylıktan faydalanabilir.

@Life,

Yani engelli olan birey. Çalışıyorken Malulen emekli yada normal engelli maaşı alamıyor.

ama engelli emekliliği maaşını alabilir. bunda problem yok. malulen emeklilik iptal oluyor ama engelli emekliliği maaşını alabiliyor.

Üst Alt