Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memura giyim yardımı yapılıyor mu?

yılmam

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Gih çalışan memura giyim yardımı yapılyormu, yapılıyorsa ne kadar yapılıyor?

Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği der ki:

Giyecek Yardımından Yararlanacak Olanlar
Madde 3 – 2 nci maddede belirtilen personelden giyecek eşyası verilecek olanlar, kadro unvanları ve hizmet sınıfları itibariyle ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilmiştir. Bu cetvellerde yer almayanlar her ne suretle olursa olsun bu yardımdan yararlandırılmazlar.
Giyecek yardımından yararlanılacak bir göreve aday memur olarak atananlar, bu yardımdan memurlar gibi yararlanırlar.
...

Buna göre giyecek yardımından ilgili Yönetmelikteki ekli I ve II sayılı cetvellerde belirtilen 657'e tabi personel faydalanabilir ancak.
Bu ctvelde yer almayanlar giyecek yardımından faydalanamazlar.

yılda 1 defa 150 tl oranında çek veriliyor diye biliyorum

Giyecek yardımından yararlanma şekli, ilgili yönetmlikte III.Bölümde geçior zaten. Hangi esaslarda ve hangi personele nakdi yardım yapılacagı ile ilgili bilgi yonetmlikte var. Ama miktarını bilmiorum. Hak sahibi memur, kurumundan ögrenir bunu:)

ben memurum bizim kurumda g.i.h sınıfında olanlara yılda bir kez bir takım elbise bir yazlık bir kışlık gömlek vede bir çift ayakkabı verıyorlar bazı kurumlarda bunları almak içn çek verdıklerını bıliyorum ama verdıklerı cek ise anca bir ayakkabı zor alıyor bilginize:D:D:D

kurumdan kuruma değişiyor ama yılmam arkadasım bizim kurumda gih lere yardım verilmiyor yanı ünvan sahiplerine veriliyor düz memura yardım yok.

meb te çalışan gih memurları giyim yardımından yararlanamıyor arkadaşlar. ben üstyazı ile başvurdum kabul edilmedi. ambar memuru, vhki, daktilo memur felan alabiliyor ama gih alamıyor çok saçma bir uygulama :D daktiloda tuşa basmakla pc de tuşa basmak arasında fark gören kafalara tüküreyim :p

çhehov,
VHKİ, Daktilo Memur, Ambar Memuru vs. GİH (Genel İdari Hizmetler) sınıfına girer zaten...
zira VHKİ de bilgisayar işletmeni kadrosuna denktir.. bilgisayar bilmeden VHKİ olamazsınız...
size verilmeyişinin farklı bir nedeni olsa gerek...

meb VHKİ ile denk kabul etmiyor. onlara göre gih memur giyim yardımından yararlanamıyor. dediğim gibi daktilo memuru olursan alıyorsun. gih olursan bakıyorsun! :confused:

daktilo memur ve VHKİ, GİH'ten başka hangi sınıfta çalıştırılır ki :confused::confused::confused:

yılmam kardeşim;
her kurumun özlük hakları farklıdır..
bazı kurumlar giyim yardımı yapar bazıları yapmaz..
örneğin ben, teknik hizmetler sınıfındayım..
çalıştığım kurum bana yılda iki kez ayakkabı ve iki kez iş önlüğü veriyor..
diğer kurumlar nasıl bilmiyorum...
size verilecek yardımı öğrenmek için çalıştığınız kurumun mal saymanı (ya da ayniyat saymanı) ile görüşün...

MEB'de görev yapan Y.H.S. personeline yılda 1 takım ebise ve 1 çift ayakkabı parası nakdi olarak ödeniyor ( 112 TL ) :D bozdur bozdur harca. Ancak bildiğim kadarıyla yine MEB'de G.İ.H'de göre yapan personele bir gömlek ve bir iş önlüğü tutarında yardım yapılıyor

Hasan abim peki biz yeni işe başladık bizde alabilir miyiz bu giysi yardımını yoksa belirli bir süre çalıştıktan sonramı alabiliyoruz...

Giyecek yardımıyla ilgili yazıya tekrar baktım. bu yazıda 15 ağustosa kadar bize bildirin diyor. yani 2 ay önce 2010 yılı giyecek yardımı başvurusu bitmiş gibi görünüyor. siz bu tarihlerden sonra işe başladıysanız gelecek yılın giyecek yardımından yararlanabilirsin.

genede siz memura bir söyleyin, bakarsınız olur...

banka promosyonu kişisel bir şey değil! bu kurumlar arası bir konu. meb ile banka aralarında anlaşıyorlar, belli bir dönemde belli bir miktar para personele dağıtılma kararı alınıyor ve eşit bir şekilde personelin maaş hesabına yatırılıyor. bende hiç almadım ama bizim ilçelerden birinde dağıtılmış. kişi başı 72 tl almışlar.

meb aday memurlar giyim yardımı alan var mı?

slm arkadaşlar meb e atanan memur adayları giyim yardımı alan var mı ? ben okulda çalıştığımdan bu konu hakkında kimse bana bilgi vermiyor .memurların ne gibi hakları konusunda memurlar sitesinden yada bu siteden tesadüfen bilgi sahibi oluyoruz .bu konuyu paylaşalım lütfen.....

Ilginiz ve verdiğiniz bilgilerden dolayı hepinize çok teşekkür ederimm arkaşalarr.

Meb Hizmetli, Şoför, Teknisyen ve VHKİ (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni) kadrolarında çalışanlara giyim yardımı yapılır. Ödenme şekilleri farklılıklar göstermekte idi maliye bakanlığının en son değişikliğinden önce. Bundan sonra bu yardımlara tabi olan kişilere hak ettikleri tutar direk maaş hesaplarına yatırılacak elden herhangi bir ödeme yapılmayacak.

Karıştıran arkadaşlar için, VHKİ, memur, okul müdür - müdür yardımcıları, ilçe mem müdür şb. müdürleri, şefler, yani idari kadroda çalışan tüm personel GİH Genel İdari Hizmetler sınıfında yer alır. Hizmetli kadrosu YHS Yardımcı Hizmetler Sınıfı. Öğretmen Eğitim - Öğretim sınıfında yer alır.
Şuan en son atamayla memur kadrosunda çalışan arkadaşlar 2 yıl sonra size VHKİ kadroları sınavsız olarak verilecektir. Nerden bakarsanız bakın tamamen saçmalık, özlük hakları birbirinden farklı ama yaptıkları iş konuları aynı olan birbirinden farklıymış gibi görünen iki kadro ama ikiside aynı işi yapıyo :)

meb sınawından hizmetli olarak atandım ekim ayı maaşımda 137 tl giyim yardımı aldım...

Gih sınıfı personele giyim yardımı iş önlüğü yılda 1 kez veriliyor hizmetli ve şoför takım elbise alıyor. Memur alamıyor yönetmelik çok eski KHK ile bu yönetmelikte bazı unvanlarda değişiklik yapılması gerekiyor. Neden mi?

15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması," ifadesi yer almaktadır. Memura ceket ve kravat takım elbise yardımı yapılmıyor.

Erkek Memur:Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz.

Yönetmelikte açık olarak erkek memurların takım elbise giymesini zorunlu olarak öngören bir hüküm yer almamaktadır. Bazı yöneticiler takım elbise giymek zorunda diyor geç o işleri
Takım elbise giyilmesi gerekiyor ifadesi sadece bir yorumdur.
Gih sınıfı vhki memur iş önlüğü alıyor o halde sen bu adama takım elbise giy diyemezsin akıl var mantık var!

Giyim yardımı yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin genelgeyi okuyun, ben her yıl ödüyorum, yönetmelikte yer alan ünvanlara ödemekteyim. Ünvanı memur olanlar ve şefler alamıyor fakat Bilgisayar İşletmeni, VHKİ, araziye çıkan Tekniker, Teknisyen ve Mühendislere, Şöfölere, Odacılara vs ödüyorum, kimlere ödeyeceğimi yönetmeliğe göre belirliyorum.Aşağıdaki linkten kimlere ödeneceğine ulaşabilirsiniz. Nakdi olarak ödenir yani siz düz memursanız almayacaksınız. Bilg. İşletmeni ise bir iş önlüğü parası alcaksınız fiyatlar aşağıdaki linkte var.Linkteki fiyatlara göre hesaplayın bunlardan da gelir vergisi (%15) ve damga vergisi kesin(0,00759)
Çok beklentiniz olmasın, Memursanız almayacaksınız, bilgisayar işletmeni yada VHKi iseniz 20 lirayı geçmez alacağınız giyim yardımı, tekniker veya teknisyenseniz iş önlüğü,yağmurluk, ayakkabı, meşin ceket alabiliceğinizden alınacak miktar daha fazla olcaktır. Bu yıl yapmadığımdan bilemiyorum ne kadar olur, siz aşağıdaki linklten bakıp hesaplayın artık. Ama araziye çıkmayan (bir yılda fiilen 3 ay arziye çıkmış olma şartı, yazı aşağıda var) Tekniker ve Teknisyenlere ödenmez. Ödeyen kurumlar var, müdür göz yumuyor, ileride faizi ile birlikte geri alabilirler, tespit edilirse.

https://www.bumko.gov.tr/TR,4717/giy...n-genelge.html

https://www.bumko.gov.tr/TR,1062/giyecek-yardimi.html

Arkadaşım 9 Ekim 1991 — Sayı : 21016 genelgeyi yıllardır biliyorum. Sizin bana göndermiş olduğunuz linkte Araziye çıkan vhki veya düz memur ibaresi geçmiyor bu konu teknik hizmetler sınıfı olanlar için yazıyor vhki görev tanımı bellidir iş önlüğünü alır net başka yok zaten 20 lira evet doğru başka yok.
benim anlatmak istediğimi anladınız mı acaba?
İş önlüğü veriyorsun takım elbise giy diyorlar işte memur iş önlüğü giyecek o zaman hizmetli personele verilen takım elbise verilmiyor o halde gih personeli kravat ve ceket giymek zorunda mı benim anlatmak istediğim budur.

muneza

hocam ben size cevap yazmadım. araziye çıkan vhki ve bilg. işletmeni olmaz zaten çıkarsada sistem uyarı verir, bilgisayar işletmeni yağmurluk bot iş önlüğü alamaz diye..teknikerler teknisyenler mühendisler çıkar. Onlarda alır alacağını..

İş önlüğü veriyor niye takım elbise giyiyor diyorsunuz, isterseniz bu konuyu sendikanıza sorabilirsiniz.

Üst Alt