Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyete başladıktan sonra böbrek yetmezliği oluştu. Malulen emekli olabilir miyim?

myalji

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 1998 ocak ayında memuriyete normal statüde özürlü raporum olmadan başladım. memurluğa başladıktan bir süre sonra daha önce var olan rahatsızlığım (fmf sekonder amliloid-nefrotik sendrom) ilerleyerek böbrek yetmezliği gelişti.

Bu arada askelikten de elverişli olmadığıma dair rapor verildi. Hastalığım daha da ilerleyerek hemodiyaliz hastası oldum, böbrek nakli olmama rağmen o da başarısız oldu. 1. derece sakatlık kapsamında vergi indiriminden faydalanıyorum ve yüzde doksan özürlü raporum var.

Şu an hemodiyaliz ve kalp yetmezliği tedavisi görüyorum. Malülen emekli olabilmek için başvuruda bulundum. acaba başvurum kabul edilir mi yoksa bir problem çıkar mı.

Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim ,

şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Her hangi bir sorun olmadan malulen emeklilik başvurunuzun onaylanacağını düşünüyorum. Zira varolan hastalığınız ilerlemiş ve çalışmanıza mani olur hale gelmiş...

Not: Rica etsem emekli olduktan sonra siz de şu başlığa bilgilerinizi yazar mısını: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
Böylece birçok arkadaşa katkı sağlamış olursunuz.

cevabınız için teşekkür ederim,saygılar.

Böbrek yetmezliği

Merhabalar,

Benim de sorum annemle ilgili. Annemin 2600 gün SSK primi ödenmiş durumda. Böbreklerinin yüzde 80i çalışmadığından böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Ancak henüz diyaliz tedavisine başlanmadı.

Diyalize başlamadan da malülen emeklilik mümkün mü? Yoksa diyalize girme şartı mı aranıyor?

Saygılar,
Ali

Maluliyet cetveli'ne göre "Diyaliz gerektirir böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyonlarının transplantasyona rağmen tekrar bozulması" halinde malul sayılıyor. Bu şartlar varsa (bunu en iyi doktoru bilir), ilk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde hastalığı da yok idiyse, evet, malulen emekli olunabilir tabii ki.

Üst Alt