Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyete sağlam olarak başlayan memurun malulen emekliliği..?

mehmetreis

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
iyi günler öncelikle tüm arkadaşlarıma selam ederim.

Benim bilgilerim ve sorum şöyle;

memuriyete başlama tarihim 15.06.2006

ilk işe giriş(memuriyete başlarken) deki raporum :%20 doğuştan kalp hastalığı(opera fallot tetralojisi)
askerlik durumu:muaf

memuriyete sağlam kadrosundan başladım(15.06.2006) daha sonra sonradan DM+HT+obezite+norojenik ağrı+ hipofiz makre adenom tanılarıyla(kalp rahatsızlığım hastanede değerlendirilemediğinden kalp rahatsızlığım hariç) %64 rapor alarak vergi indirimine tabi oldum

2017 nisan ayında bu rapora göre malulen emekli olabilir miyim diye kurumuma başvurdum tekrar devlet hastanesine sevk ettiler oransız rapor istediler aynı tanılarla oransız raporum kurumuma gitti kurumum tekrar Üniversite hastanesine ek sevk etti kardiyoloji ve endokroloji servislerinden detaylı rapor +eko raporu istedi yaklaşık 2 ay muayane tetkik vs ler sonucu Mersin ünv. raporumda şöyle denmekte

Tanı: Hiper tansiyon klas 2 + Doğuştan kalp hastalığı klas 2B + Tip2 Diyabetes Mellitus+ Hiperlipidemi+ Hiperprolaktinemi, hipofiz makro adeneom+ obezite(VHK:42)+ eko sonucunda bir sürü teknik terim.

karar: SGK tarafından verilecektir denmekte

rapor tarihi:17.07.2017 ben bu rapordaki tanıları özürlülük ölçütündeki oranlara göre vede balthazart tablosuna göre topladığımda %78 oran çıkıyor tecrübelerinize göre malulen emekli olabilir miyim acaba saygılarımı sunar yorumlarınızı beklerim.

mehmetreis

Burada oranın bir önemi yok. SGK için maluliyet cetveli'ne göre malul olup olmadığınız önemli. Saydığınız rahatsızlıkların malulen emekliliği sağlaması bence mümkün değil. YALNIZ, şöyle bir durum da var, sonradan engelli olan memurlarda 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi temel alınır. Burada %40-49 ile %50-59 öngörülür, ama %60 üzeri öngörülmez (onların malulen emekli olacağı varsayılır)
Şimdi, eğer başvurunuz reddedilirse, bence itiraz edin ve %60 üzeri rapora istinaden malulen emekli edilmekte ısrar edin. Şanstır...

OturanBoğa

tek hastalıktan %60 olmuyorsa malulen olamaz toplamda %60 ve üzeriyse engelli hakkıylada olur %60 yok diye olamaz diye birşey olamaz forumda olanlar vardı onları bi inceleyin

OturanBoğa eyvallah artik bekleyecez rapor Ankarada .Allah tan umut kesilmez hayirlisi, gercekten 5510 gecici 4. Madesinde 59 üstü yok benimde aklima hep geliyor sonucu burdan yazarim

Üst Alt