Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyetim bitti. Saglık nedeniyle nasıl emekli olabilirim?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
emekli sandıgı erken emeklilik şartları

16 yıl memuriyetten sonra sağlık raporu alarak emekli olmak istiyorum emekli sandığı şuanda memur olmadığım için müracaat yapamayacağımı söyledi diğer kurumlardan herhangi bir primim yok ne yapmalıyım şuan memur değilim yardımcı olabilecekmi varmı

[SIZE=2][FONT=Verdana]Sigortalı bir işe girip, ya da SGK'ya başvurarak isteğe bağlı prim yatırmaya başlayarak çalışan konumuna gelirsiniz. vergi indirimi başvurusu yaparsınız, onaylanan orana göre erken emekliliğe başvurursunuz. Kimin nerden emekli olacağı son yedi yıllık (2520 günlük) prim ödemesinin çoğunluğunun hangi kurumdan ödendiğine göre belli olduğu için emekli sandığından emekli olursunuz...[/FONT][/SIZE] aynı durum malulen emeklilik olur mu onu bilemiyorum...

Bulunduğunuz ilde Ssk lı olarak çalışmaya başlayın ve sonra ssk ya malulen emkli olma talebinde bulunun kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve yeniden rapor almanızı ister.
NOT: Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.

Üst Alt