Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyetten istifa edersem daha sonra sınavla yeniden girebilir miyim?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
merhabalar,

halen kadrolu (aday) öğretmenim, memuriyetten çekilirsem daha sonra yine aynı şekilde mi memuriyete alınırım acaba (ekpss ye veya kpss ye gir, yeterli bir puan al , tercih yap ,ve yerleş şeklinde mi?)

yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler

Memurluktan istifa edenlerin yeniden memuriyete atanmaları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesinde ayrıntılı şekilde açıklanmıştır.

Buna göre; İkiden fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler,
a) Ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve
b) Bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.

657 sayılı kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydıyla bu kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.
Yalnız öğretmenlikte tekrardan kabul edilmeniz diğer memurluklara göre oldukça zordur. Ayrılan kontenjan bayağı az geri dönüşler için. 6 ay geçmeden geriye dönemiyorsunuz diye de biliyorum ama bu bilgiyi daha etraflıca araştırmanızı tavsiye ederim.

GÜNEY_666

sorduğunuz için teşekkür ederim.
öncelikle öğretmen olduğumdan çok mutsuzum (ailem mutsuzluğumu anlayamaz,okumamış insanlar yalnızca cebe giren parayı düşünebilecek durumdalar)

neyse. aklımda bazı şeyler var, şirket kurma gibi bişey.

ama şuan tabi bunlar pek sağlam temele oturmuş değil gibi. o sebepten zaten hemen istifa etmeyi düşünmüyorum tabi. Alternatif yolları düşüneceğim , mesela düz memurluğa geçmek gibi veya başka bişey bilmiyorum.

(ama bildiğim kadarıyla bu tarz bişey için de adaylığımın kalkması gerekli ,adaylık çok olumsuz bişey bu arada ...istatistikçi için görevde yükselme sınavına girecektim ama olmadı aday olmam engel oldu malesef)

...

yani ama tabi memur olmak da üstteki bazı bilgilerden anlaşılabileceği üzere beni çok mutlu etmeyecekti. (Tabi belki düz memurlukta kalmayı tercih edebilirim, gerçi maaşları aşırı düşük ama olsun ...)

öğretmenlikte kalmıyım yeterki..

keşke biraz (düşündüğüm kadar) param olsaydı.

...

her halukarda biraz beklemek faydalı görünüyor.

MODERATÖRÜN DİKKKATİNE !

neden açtığım her başlığı değiştirmeye çalışıyorsunuz? Bundan hiç hoşlanmadığımı ve bu mevcut başlığın da hatalı olduğunu söylemeliyim.

Sınavla değil ben doğrudan atanma şansım var mı yok mu onu merak ediyordum.(yani göreve sınavsız dönme şansım varmı yok mu onu merak ediyorum)

kar&yağmur

Memuriyetten adaylık döneminde ayrılanlar sadece ayrıldıkları kuruma dönmek için müracaat edebilirler.

Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Burada şunu belirtmek gerekir ki, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının gerektiğini belirtmek gerekmektedir.

Memurluğa nasıl dönülebileceğinden bahsetmekte yarar vardır. Öncelikle istifa etmiş memur (asil memur olduktan sonra istifa eden memur) dönmek istediği kuruma isteğini belirten bir dilekçe ile başvurur. Başvurudan sonra tekrar göreve başlatılıp başlatılmayacağı tamamen kurumun takdirindedir. Şayet kurum başlatmak isterse öncelikle atama yapacağı kadro için açıktan atama talebinde bulunması ve açıktan atama izni alması gerekmektedir. Açıktan atama izni alınan kadroya atama yapılmasında kurumun atama ve görevde yükselme yönetmeliği dikkate alınmalıdır. Burada şu hususu vurgulamak gerekmektedir. İstifa sonrası dönüşlerde hiç bir standart bulunmamaktadır.

Durum böyle iken;
İstifa etme konsunda anladığım kadarıyla oldukça net gerekçeleriniz var. Fakat bu gerekçelerinizi farklı alternatiflerle yeniden değerlendirerek, gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Elbetteki takdir sizindir.

kar&yağmur

istifa etmeden bir yakınınız üzerine şirket kurmayı denemeniz sizin için daha uygun olur.. baktınız çark dönüyor o zaman istifayı gündeme alırsınız düşüncesindeyim..

zaferim34

güzel söyledin zaferim , peki 657 sayılı kanuna göre yönetimde hiçbir rol alamam hatta şirketin hiçbir idari işini üstlenemeyeceğim, bu konuda ne söylersiniz?

kar&yağmur Güvendiğiniz birisi üzerine açın kardeşiniz babanız olur eşiniz olur size yamuk yapmayacak birisi lazım size. Çarkın döndüğünü görünce istifa eder yönetime geçersiniz.
657 sayılı kanun kapsamında yanlış veya hatalı bir işlem yapmayın.

zaferim34

ya nasıl olacak diyorum yani bu şekilde kim yönetecek şirketi ablam veya başkası yönetecekse ve başarılıysa bu onun başarısı olmuş olur benim değil ki.
sanki eksik bişiler söylüyorum ama neyse.

Suskun Mutsuz Umutlu

açıkta kaldım uzun süre boyunca , planlarımı gerçekleştirmek için paraya ihtiyacım var(dı) .. şuan aslında hala o miktarda parayı bulabilmiş değilim ama olsun bi süre sonra.. yani bu böyle devam etmez.

bu arada ben bence senden daha gencim suskun mutsuz umutlu , ama emmi ettin bizi!

Büyük harf ve küçük harf hadi neyse de...
Bir öğretmenin noktalama işaretlerinden bi haber olması çok üzücü.

Jem

forumda yazışıyoruz. bu yazıların hiçbiri ne edebi bir yapıt olmaz özelliği taşır ne bilimsel ne de teknik. işbu nedenlerden dolayı hem bu forumda hem de yabancı dillerde yaptığım (yabancı forumlardaki ) yazılarımın hiçbrinde evet dikkat etmem bu tarz ince nüanslara.

eğer okuyan kişi anlamakta zorlanıyorsa bana göre okumamalıdır yazılarımı. niye ilgi duymadığı yazıları okumak ister ki insan.. diye düşünürüm.

ve şunu da ekliyim (aslında bu da anlaşılıyor da yinede yazayım) dikkat etmemiş olmam bu kuralları bilmediğim anlamına gelmiyor.

kar&yağmur

Bence talihsiz bir mesaj olmuş bu. Sonuçta birini öğretmensin daha doğru yazman gerekiyor diyemem ama gerçek şu ki üstteki mesajıniz gerçekten rahatsız ediyor. Burası bir yardımlaşma platformu. Amannn ben böyle yazıyorum ama bir zahmet anlayipta rahatsız olmadan bana doyurucu bir cevap diyorsunuz. Duyarlı olmayıp mesaj yazma konusunda böyle düşünen birine, vakit harcayıpta buraya yorum bırakıp yardımcı olmak istemem. Ben yeri geliyor, mesajlarımı defalarca güncelliyorum. Kişi nette kendi bloglarinda istediğini yapabilir kendi tasarrufundadır. Ama forumlarda biraz daha dikkat etmesi bence gerekmektedir. Önce kendimize, sonrada çevremize olan saygıdan ötürü...

kar&yağmur

Parayı bulabilecek insan devlet memurluğu sınavlarına katılmaz ki ? Devlet memuru olduğun zaman alacağın aylık belli yani. Ne uzar ne kısalır. Özel sektör işleri yapman gerekiyor parayı bulabilmek için . Onun içinde para gerekiyor ve şans. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Üst Alt