Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyetten istifa edip yeni sınav sonucuyla atanma nasıl oluyor?

E.HİLAL

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben 2016'dan beri 657'li memurum. Engelli kadrosundan atandım. Atandığım kurum bir belediye. İki belediyeye tayin için başvuruda bulundum red cevabı geldi. Sonra muvaffakat ile atanmak için sınava girdim ama üst kadrodan alım çok az olduğundan 2. kez atamam da olmadı. Şimdi uzak bir şehirden biriyle evlenme durumum var. Ben hep o şehre yerleşmek istiyordum ayrıca.

Bir seçenek olarak da önümde istifa edip 6 ay sonra yeni sınav sonucuyla üst hizmet sınıfı değilse de memur olarak atanma düşüncesi var. ( Sınavlardan yüksek puanlar alırım; 94, 87 gibi)

Memuriyetten istifa edip yeni sınav sonucuyla atanma nasıl oluyor?
Öte yandan memuriyetten istifa edip sonra geri dönme şartları nelerdir? Yani sınav olmadan dönme hakkı. Bu hak için kaç yıl memurluk yapmış olmak gerekir?
Deneyimi, bilgisi olan yazabilir mi? Teşekkürler.

Aslında bu soruların cevabı 657 sayılı kanunda var ama, bildiğim kadarıyla kendi biriminde üst kadroya atanmana (sınav,şartlar vs karşıladığın durumda) kimse engel olamıyor,Yani kendi biriminde sınavla üst kadroyu kazanırsan istifaya gerek kalmıyor diye biliyorum,
İkincisi istifa sonrasının yanlış hatırlamıyorsam bir süresi vardı ve bu süre altı ay kadar az değildi.Ayrıca aynı kadro için dönüş için kurumun muvafakatı gerekiyor bildiğim kadarıyla, Ancak yinede kanuna bakmakta fayda var, gerçi bizim ülkede aynı kanunu her bakanlık kendisine göre farklı yorumluyor oda ayrı mesele.

E.HİLAL üst kadro derken sizin kadronuz GİH ise zaten atamalarda bunun üst kadrosu açılmıyor düz memurluğu kastediyorum sınıfınız YHS ise zaten sınava girip başarılı olursanız istifa etmeden de GİH sınıfına atanabilirsiniz

İstifa edip geri dönmek pek akla yatmıyor araştırdığıma göre. Ancak evlilik durumum kesinleşirse istifadan başka seçenek de kalmıyor. Peki istifa ettikten kaç ay ya da yıl sonra yeniden sınav sonucuyla atanma hakkım olur? Bilen var mı?

657 sayılı kanun ,muhtemel veya ilgili kısımlar (Ref: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.657.pdf)
BÖLÜM: 4
Memurluğun Sona Ermesi
Çekilme:
Madde 94 – Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle
memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek hüküm: 31/7/1970 - 1327/75 md.) Mezuniyetsiz
veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz
10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş
sayılır.

Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir
vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartiyle bir ay kaydına tabi değildirler.
Çekilmede devir ve teslim süresi:
Madde 95 – Çekilen Devlet memurlarından devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar. Hizmet icaplarına göre devir ve teslim işlemleri için
gerekli süreler, yönetmelikte belirtilir.
Olağanüstü yönetim hallerinde çekilme usulü:
Madde 96 – (Değişik: 15/8/2017 – KHK-694/27 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7078/27 md.)
Olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan
yerlerdeki Devlet memurları, çekilme istekleri kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip
işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar.
Çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmaları:
Madde 97 – (Değişik: 29/11/1984 – KHK-243/17 md.)
Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;
A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı
ay geçmeden,
B) Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,
C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,
D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,
Devlet memurluğuna alınamazlar.
Memurluğun sona ermesi:
Madde 98 – Devlet memurlarının
a) Bu kanun hükümlerine göre memurluktan çıkarılması;
b) Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi;
c) Memurluktan çekilmesi;
ç) İstek, yaş haddi, malûllük (…)(1) sebeplerinden biri ile emekliye ayrılması;(1)
d) Ölümü;
hallerinde memurluğu sona erer

Çok teşekkür ederim. Kanunu okudum. Peki Bu şekilde 94. maddeye uygun olarak istifa verip, yeni sınav sonucuyla 6 ay veya daha sonra tekrar memuriyete atananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Bir sıkıntı yaşadılar mı aceba?

Engelli memurun Kpss ile yeniden atanması

Merhaba. 2016 Ekpss ile bir belediyede memur oldum. Engelli kadrosundayım. Tayin zor olduğu için tekrar Ekpss’ye girip memurken tekniker kadrosuna geçmek için iki kez tercih yaptım ama olmadı. Şimdi normal Kpss’ye girdim ve 84 civarı bir puan bekliyorum. Halen memurken normal Kpss ile Ösym’ce tekniker kadrosuna yerleştirilirsem ve kurumum muvaffakat verirse atamam olur mu?

En son yapılan Kpss memur alımı tercih kılavuzunda ‘ilk defa kamu görevine atanacaklar hakkında yönetmelik’ diyor. Ben ilk defa atanmayacağım. Halihazırda memurum. Sonra Kpss tercih kılavuzunda, Ekpss tercih kılavuzunda yazdığı gibi halen memur olanlar için bir açıklama da yapılmamış.

2020 Kpss önlisans puanımla memur kadrolarına (sözleşmeli kadrolara değil) tercih yapsam ve yerleştirilsem atamamda sıkıntı olur mu? Bir de eğer yeni sınav sonucuna göre atamam yapılırsa tekniker kadrosuna, bu yine engelli kadrosuyla mı olur? Şimdiden teşekkürler.

Peki ben şimdi memur kadrosundayım, gih. Usulüne uygun istifa etsem ve 6 ayı geçtikten sonra hem gih memur, hem de th tekniker kadrolarını tercih etme hakkına sahibim değil mi. Önlisans Bilg. Prog mezunuyum. Açıkta olan her hangi bir aday gibi bu haklarım var değil mi? İstifa ettiğim gih memur kadrosunu da 6 ay sonunda tercihte bulunabiliyorum değil mi?

Üst Alt