Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyetten sonra engelli olanların emeklilik süreci!?

karambol42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba degerli arkadaslar,

1997 yilinda devlet memuru oldum, memuriyete başladığımda herhangi bir engelim yoktu 2014 yilinda şeker hastaligina yakalandim, ardindan 2017 yilinda da kalp rahatsizligi geçirdim, bu surecte engelliler.biz sitesi ile rasgele tanisma firsatim oldu, rahatsizliklarimdan dolayi engelli raporu alabilecegimi ogrendigimde hemen hastaneye basvurdum, yuzde 56 olarak raporum cikti ve hem kendi bakanligim hem de maliye bakanligi tarafindan bu rapor onaylandi.

forumda yaptigim aramalarda celiskili sonuclar buldugumdan ozellikle oturanboga rumuzlu arkadas olmak uzere diger forum uyeleri arkadaslara sormak istedigim bazi sorular var.

1. memuriyette 20 yilim bu sene doluyor, su an talep etmis olsam malulen degil normal sekilde emekli olabilir miyim

2. engelli heyet raporunu vergi indirimi icin maliye bakanligina gonderdigim sirada bilmesigim icin aslini gondermistim, forumdaki arkadaslar emekli basvurusu sirasinda sgknun raporun orjinalini istediginden bahsetmisler, aslinin aynidir seklinde hastaneden onaylattigim belge ile bu islemlere baslanir mi

3. eger baslanmaz ise, maliye bakanligina bir dilekce yazarak belgenin aslini, aslinin aynidir serhli rapor ile degistirerek tarafima gondermelerini talep edebilir miyim

4. engelim raporda surekli seklinde kayitli, sgk emeklilik islemleri sirasinda beni tekrar saglik kurumuna gonderip yeni rapor ister mi

5. su anda 2. derecenin 1. kademesindeyim, simdi emekli olmam halimde memurlar.net sitesindeki emekli maas hesaplama ekranina gore 1850 tl civarinda bir maas alabiliyorum ancak 1.derecenin 1.kademesinde emekli olursam 2650 tl maas baglaniyor, bu raporla 3 sene sonra da basvuruda bulunabilir miyim

6. bu raporla naklen atama talebinde bulunabilecegimi biliyorum, hatta talepte bulundum, su an sonuc bekliyorum, red gelirse dava acsam, aranjzda kazanan oldu mu.

sorularim simdilik bu kadar, yardimci olacak arkadaslara şimdiden teşekkür ediyor, saglikli gunler diliyorum.

saygilarimla.

Son düzenleme:
1- engelliden emekli olabilirsiniz.5510 sayılı kanunun geçici 4 md.6 fıkrasına istinaden.
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,​

2-aslını istiyorlar genelde.
3-olabilir.
4-rapor üniversite veya eğitim araştıma hastanesinden se pek istemiyorlar.
5-evet.
6-evet.

karambol42

Maliye raporu vermeyecektir. Raporu aldığınız hastaneye gidip "aslı gibidir" kaşeli nüsha alabilir, onunla başvuru yapmayı deneyebilirsiniz.

konuyu daha sonra okuyan arkadaşların yararlanması amacıyla gelişmeleri yazıyorum.

sgk ile telefonla gorustum, dedikleri aynen şöyle; biz muracaatciyi kendi hastanemize gonderip yeniden rapor alıyoruz. dolayısıyla raporun aslını getirip getirmemenizin önemi yok.

bu demek ki, aldigimiz raporlarin bir hukmu yok, devletin bir elinin verdigi heyet raporunu diger eli tanimiyor...

umarım bu yanlıştan tez zamanda dönülür.

Malülen emeklilikte veya özel sektör emekliliğinde öyle yapıyorlar ama engelli memur emekliliğinde genelde böyle bir durum yok. Forumda bir kaç kişi Üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinden önceden aldığı engelli raporları ile emekli olmuştu.

SGK'ya dilekçe yazarak aşağıdaki soruların bilgi edinme yasası çerçevesinde cevaplarının tarafıma bildirilmesini istedim. Bakalım ne olacak.

"...Ekte gönderdiğim belgelerin incelenerek
1-Mevcut durumda emekli olup olamayacağım,
2-Konya Numune Hastanesince hakkımda düzenlenen **2018 tarihli engelli
raporumun kabul edilip edilmeyeceği, kabul edilmez ise kurumca
yetkilendirilen bir hastaneye gönderilip yeniden rapor tanziminin istenip
istenmeyeceği,
3-Emeklilik başvurusu için gerekli belgelerin neler olduğunu ve bu
belgelerin hazırlandıktan sonra nereye teslim edileceği,

Hususlarında tarafıma 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu uyarınca bilgi
verilmesini arz ederim"

@karambol42

Sonucu bekliyoruz biz de.Maaş konusunda yanılıyorsunuz.25 yıl 1/1 2700 küsür alırken siz 2400- 2500 civarı alırsınız.Kesinlikle o kadar fark olmaz.

Şimdi hesapladım.2360 tl çıktı.

Benim hesaplarıma göre derece 75 tl, her çalışma yılı 40-45 tl daha getiriyor yaklaşık olarak.

kurul başkanlığına 3 kez dilekçe gönderdim, gelen cevaplarda hep aynı şey yazıyordu, aslını gönderin, en son dilekçemde görevliler bıkmış olmalı ki, doktorlar heyeti toplanmış, raporun aslını mutlaka görmek istiyorlar, aslı yoksa gidip yeni bir rapor almamı ve onun aslını göndermemi istiyorlar. aslı olmadan işlem yapılamıyormuş. aslının aynıdır şeklindeki raporları devletin tüm organları kabul ediyor ancak kurul kabul etmiyor, ne garip değil mi.

cimere de yazdım ama bir sonuç çıkmadı. bürokrasi hakim geldi, ben pes ettim. hayırlısı artık. devletimize de laf anlatamayacaksak kime anlatacağız bilemedim.

Üst Alt