Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurken istifa edip özel sektöre geçen kişinin emekli maaşı nasıl hesaplanır?

erdinc1972

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
örneğin 17 yıl çalışıp istifa eden devlet memuru özelde çalışmaya başladığında ,zamanı geldiğinde emekli oldumu "emekli maaşı" hesaplanırken sadece özeldeki çalışmış olduğu zaman ve primler mi gözönüne alınır ,yoksa devlette çalışmış olduşunda yatırdığı maaşından kesilen primlerde hesaba alınırmı?yani devlet+ssk birlikte hesaplanıpmı emekli maaşı bulunur?

sanırım son 3 sene mi son 3000 küsür gün dikkate alınıyor. net olarak bilgim yok bu konuda.konu hakkında bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır size.

Tüm çalışma yaşamına dair primler değerlendirilir.

Peki Bulent bey, 99 oncesi baslayan memur ornegin 17 yil sonunda istifa ederse ayni iscilerde oldugu gibi kidem tazminatini alabilirmi?

emeklilik şartının oluşmasına henüz 1 yıl daha var..ve aldığım teklif bu yıl için geçerli.benim size sorduğum 99 öncesi 1997 de göreve başlayıp toplamda 17 yılını dolduran memurun aynı işçilerde olduğu gibi ,istifa ederse biriken kıdem tazminatını alıp alamayacağı? bilginiz varmı?

Bu detaya dair bilgim yok

Bir de, % 40 ve üzeri raporunuz varsa, ve memuriyete sakat statüsünde başlamnışsanız, 5400 gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz )dayanak: 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi)

raporumu geçen yıl aldım.bildiğim kadarıyla 18 yıla tabiyim..

6000 günü geçti aslında prim gün sayım.memurlukta ayın tümü prim gün olarak değerlendiriliyor benim bildiğim..

Sonradan % 40 ve üzeri rapor almışsınız, o zaman evet, 6480gün hizmet süresine tabisiniz

Üst Alt