Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlar bir yılda toplam kaç gün sağlık raporu alabilirler?

melih_

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2014 yılı içerisinde çeşitli defalarda ayrı ayrı doktorlardan sağlık raporu kullandım. Örneğin; 5 gün 7 gün 10 gün vs. Sorum şu; toplam kaç gün sağlık raporu alabilirim? Heyet rapor değil sorum, sadece ayrı doktorlardan aldığım raporların toplam gün sayısı kaç gün olmamalı? Şundan soruyorum, varis nedeniyle rahatsızlık geçirdim rapor+izin kullandım, şu an da başka bir doktor da bana 10 gün rapor verdi. Yıl içerisinde çeşitli defalar da rapor aldım. Kısacası bir yılda kaç gün rapor alma hakkım vardır, belirli bir gün ise ve bunu geçirmişsem ne gibi bir işlem yapılır?
Teşekkür ederim.

40 gün.

40 günü geçirmişseniz,yıllık izninizden düşülür.yıllık izninide bitmişse 10 güne kadar mazeret izni olarak işlem yapılabilir.amirin takdirine göre 40 günü geçen raporların 10 güne kadarı mazeret izni olarak gösterilebilir.

Bildiğim kadarıyla söylediğiniz gibi izin aldıysanız bi sınır yok

Bir kerede 10 güne kadar alınabilir 10 sonra heyet raporu istenir parça parça alırsan bir sonu yok

İlk 6 ayda 20 gün, ikinci 6 ayda 20 gün, toplamda 1 yıl içinde 40 gün rapor alınabilir. Heyet raporu dışında bu rapor adedi. Ve bu kısa süreli tek hekim raporları 1 yılda 40 günü geçerse amirleriniz cezai işlem yapabilir diye bilijorum. Bu bilgiyide sizin bilmeniz zorunlu, amirleriniz söylemez bunları, kuruma bir sorun rapor günlerinizi.

Yıl içerisinde çeşitli defalarda ayrı ayrı doktorlardan rapor aldım, 5 gün, 7 gün, 10 gün gibi. Bir ay kadar önce de varis ameliyatı oldum, izin kullandım şu anda da 10 gün rapor aldım. Sorum bir yıl içerisinde toplam ne kadar gün sağlık raporu alabiliriz, yani yukarıda yazdığım 5 gün 7 gün 10 gün toplarsak kaç gün olmak zorunda ya da aşmamalı, aşarsa ne olur?

Bu arada bu kadar çok ve sık rapor almanız hiç iyi gözükmez amirleriniz için. Nedn bu kadar sık rapor alıyorsunuz o da ayrı mesele tabii.

Hic bisey olmaz doktor yazmış onaylamış amir ne yapacak hasta oldum diye uyaracak mı kulağımı mı çekecek arkadaş ameliyat oldu hastane süreci kontroller falan 4 ay raporluydu sonra bittiğinde geldi hiçbi sorun olmadı amirlerin en fazla geçmiş olsun dileyip çay söyler

O dediginiz heyet raporu, bilmeden yazmayn, hiçbir tek hekim 4 ay rapor vermez, en fazla 20 gün istirahat raporu verebilir tek hekim.

Rapor aldım, bulunduğum ilde çalışmadığım için faksla gönderdim, ne gibi bir işlem yapılmış bilmiyorum arayıp sormadım ancak sağlığım açısından doktor kesin dinlenmen gerekli dedi. Sanırım 40 günü ya aştım ya da aşmak üzereyim, ancak yıllık iznim var, inşallah yıllık iznimden kesilir.

Nerede çalışıyor iseniz lütfen personel biriminize (veya özlük bölümünüze) yıllık kalan izninizi ve toplam rapor günlerinizi sorun. Mağdur olmayın. Rapor almışsanız dinlenmek hakkınız.

suyum heyet raporu kaç gün alabilir devlet memuru yılda .birde toplam memuriyeti döneminde en fazla kaç yıl heyet raporu alabilir

1 yılda bir memurun alabileceği rapor en fazla 40 gündür.40 günden sonra heyet raporu gerekiyor .6111 Sayılı Torba Yasanın 107 maddesi de yer alan uzun süreli rapor koşulu aşağıdaki gibidir...

657 sayılı Kanunun 105 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Hastalık ve refakat izni:

MADDE 105- Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir.

Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.

Bu maddede yazılı azamî süreler kadar izin verilen memurun, bu iznin sonunda işe başlayabilmesi için, iyileştiğine dair raporu (yurt dışındaki memurlar için mahallî usûle göre verilecek raporu) ibraz etmesi zorunludur. İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.

Bunlardan gerekli sağlık şartlarını yeniden kazandıkları resmî sağlık kurullarınca tespit edilen ve emeklilik hakkını elde etmemiş olanlar, yeniden memuriyete dönmek istemeleri hâlinde, niteliklerine uygun kadrolara öncelikle atanırlar.

Görevi sırasında veya görevinden dolayı bir kazaya veya saldırıya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memur, iyileşinceye kadar izinli sayılır.

Hastalık raporlarının hangi hallerde, hangi hekimler veya sağlık kurulları tarafından verileceği ve süreleri ile bu konuya ilişkin diğer hususlar, Sağlık, Maliye ve Dışişleri Bakanlıkları ile Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşleri alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir.

Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.”

Heyet raporları genelde 4 ay veya 6 ay olabiliyor, zaten sonrasında kontrole gidiyorsunuz, eger ki bir 6 aylık heyet raporu verilirse bu sefer kurumdaki amirleriniz görüş birliği ile malülen emekli yapıyor, onunda şartı 3 ile 5 yıl fiili hizmetinizin (çalışma yılı) olması, eger aday iseniz amirleriniz adaylığınızı uzatabiliyor diye biliyorum Yanlışım varsa özür dilerim şimdiden. Ama bence çok sık rapor almayın. Bakın kendimden örnek vereyim; ben diyalize giriyorum hergün 12 saat (aletli periton diyalizi) bazen ateşleniyorum, çok sık grip oluyorum vs yinede işe gidiyorum, milli eğitimdeyim 1,5 yılım bitti ama adaylıgımda topu topu 5 gün mazeret izn almışlığım var, onlarda kontrole gidiyorum hastaneye o yüzden. Raporda 1,5 senede sadece 5 gün aldım o da Ankaraya böbrek nakli testlerini yaptırmak için gittim. Amirlerim ben memleketime tayin isterken üzüldüler, gitmeyeyim istediler. Ağustos da kpss ile memur geldi bir arkadaş, daha adayken 10 mazeret iznini doldurdu, artı ameliyat oldu 25 günde oradan rapor aldı ama iyi intiba brakmadı. Siz siz olun herşeyi detayl düşünün, alın teri emeğinizin parası insin boğazınızdan.

Üst Alt