Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlar tercih yapabiliyor mu?

handee106

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaaşlar memurlar tercih yapa biliyormu bununla ilgili bir madde göremedim ben

yapıyor ama bazı şartlar var diye hatırlıyorum.

klavuzda değilde açıklamalarda ve forum sitelerinde konuşulan, takip ettiklerim duyduklarım var. mesela emeklilerin tercih yapamamsı mesela çalışanların tercih yapamaması . fakat sonradan açıklamalar geliyor ne biliyim bir üst kadroyu seçebiliyomuş falan gibi. ama biraz düşünüyorum yazılı bişeylerde okudum ama nerede ıııee hatırlayamıyorum. sorry. yanlış bilgilendirmek istemem.

fakat bir şeye dikkat çekmek istiyorum. bazı kurallar yazılı olsa bile kurumlar arasında farklılık gösteriyor. mesele malulen emekli olan bir dilerse maluliyeti durdurup çalışabilir diyorlar gel gelelim buyur emekli olan seçemez çık işin içinden. yani riskli durumlardan uzak durmak ve az risklerle atlanmak lazım derim. benim malulen emekliliğim onaylanmak üzereyken ben daha gitmedim kuruma 8 ay oldu. sınav sonucum güzel gelince ne emekliliği olması 10 bin liram risk bir tek kumarda sarar hayat bu risklerden uzak durarak daha güzel.

EKPSS kadro eylemi döneminde çokça duyduğumuz bir konuydu bu "Çalışanlar tercih yapamayacak" konusu. Eylemcilerden aldığımız bilgiler ışığında habere bile taşımıştık.
Eylemcilerin DPB yetkilileriyle görüşmelerinde bu konunun gündeme geldiğini, çalışan memurların tercih yapmalarını engelleyeceklerini söylediklerini bizlere aktarmışlardı. Böyle önemli bir konu ancak EKPSS yönetmeliğinin değişmesiyle mümkündür. Zira mevcut yönetmelikte, halen çalışan memurun üst kadroya tercih hakkı korunmuştur.
Eylemin üzerinden günler, haftalar geçmesine rağmen, yönetmelikte herhangi bir değişiklik yapılmadı. Takipçilerimiz bu konuyu sıkça sordular. Acaba kılavuzda böyle bir açıklama eklenir mi diye düşündük. Kılavuzun açıklanmasıyla konu netlik kazandı.
Halen çalışan memur üst kadroya tercih yapabilecek.
Kılavuza eklenen açıklama:
"12) Halen memur statüsünde çalışanlar, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan; “Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.” hükmüne uygun olarak tercihte bulanabileceklerdir."
Aynı durum emekli engelliler için de geçerli. Emekli engelliler de tercih yapabilecek. Ancak, belirtilen kadrolara. İşte kılavuzda yer alan, emekli adaylarla ilgili madde:
8) 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi hükmüne gore herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların, genel bütçeye dahil dairelerin, katma bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve bütçeden yardım alan kuruluşların kadrolarına açıktan tekrar atanamayacakları öngörüldüğünden, bu niteliği haiz adayların tercihleri arasında bahsi geçen kurumlara yer vermemesi gerekmektedir.Bu durumda olanların yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.
Engelliler Sitesi - Halen çalışan memurlar tercih yapabilecek?

saol dostum buydu işte

nasılda doğru hatırladım ya bir üst kadroyu seçebilecek diye ya

Üst Alt